Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Moralim bozuldu şimdi, jaguarın arka camını nasıl yapmışsam kaybetmişim, evde hiçbiryerde bulamıyorum. O olmadan da eksik kalacak model. Herşey bitti bir cam akaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Moralim bozuldu şimdi, jaguarın arka camını nasıl yapmışsam kaybetmişim, evde hiçbiryerde bulamıyorum. O olmadan da eksik kalacak model. Herşey bitti bir cam akaldım.

Soranlara “ o zaman bu modeller oyleydi” dersiniz :)
    Oda nazarlik olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, aynı acıyı ben de 330 P4'ün ön camını esnetiyorum derken cart diye ortadan ikiye böldüğümde yaşamıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim artık bir sonraki maketlerde daha güzel olur

• bu cilayı boya üstüne mi yoksa verniğin üstüne mi yapıyoruz? bir de minik makine ile mi yapıyorsunuz yoksa el ile ovarak mı?
  • Evet, cila en son katman olmalı. El ile uygulanıyor. Tamiya'nın compoundları için aslında likit zımpara diyebiliriz, kalından başlayıp inceye doğru gidiyorsunuz. Diş macununa benziyor modelin üzerine sürüp yumuşak bir bez ile ovalaya ovalaya her bölgeye yayıp ovalamaya devam ediyorsunuz. Sonra da kalıntıları su ile durulayıp daha ince compound ile devam ediyorsunuz. Aslında 3 kademesi mevcut ama Tr'de ikisi bulunabiliyor uygulama sırasıyla; Fine ve Finish. Bu ikisi yeterli oluyor.

Bir de Tamiya modeling wax var ama çok da etkili bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 10 Nisan 2016; 13:42:36 >
  • yurtdışından uygun fiyatlı modeller var mı tavsiye edebileceğiniz?
  • Konuda subaru resmi vardı. Gc8 kasa. Onun aynısından uygun fiyata lazım bana da. Var mı tavsiyeniz
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    modellerin fiyatları aşağı yukarı aynı. bir de kargo parası ekliyorsunuz yurtdısına. yurtdısının olayı burada olmayan modelleri bulabilmeniz.
  • Lamborghini Murcielago'da bayağı ilerleme kaydettim, bitmek üzere.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Aracın altından başladım :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön arka süspansiyonlar ve aktarım organlarının işi bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Motor bölmesi :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Motor kısmında detayları da ekledim, ve hazır hale geldi :

Jantları da parlak siyaha boyadım, lastikler yerine takıldı :

İç mekan parçaları ve detayları, ön konsolun da işi bitti :

İç mekan son birleştirme sonrası fena olmadı :

Kapı içlerinin de işi bitti :

Son olarak camları maskeleyip boyasını yaptım ve kurumaya bıraktım :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kaporta parçalarının boyası ve detayları kaldı son adım olarak. Güzel bir model olacağa benziyor.

• rst78 kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık çok güzel gidiyor belli ki. bu modelin markası nedir? önerir misiniz? bir de parça sayısı nedir? bazı modeller çok sıkıyor 50-60 parça oluyor ve az geliyor. tamiya bazen bol parçalı bazen az, kuyu üzerinde de göremedim hiç parça sayılarını. revell de var.

bir de bu decaller bazen kopuyor. ne yapmalı kopmamaları için?
  • Kitin markası Aoshima, kutuda yazmıyor ama parça sayısı tahminimce 120'nin üzerindedir. Kit güzel bence, parçalar falan uyumlu, kaliteli.

Decaller için bazen kopmalar olabiliyor tam nedenini ben de bilemiyorum. Decal kalitesiyle ilgili sanırım, çok zorlamamak nazik davranmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Nisan 2016; 13:44:28 >
  • Öğle arasında biraz daha devam ettim Murcielago'ya.

Motorda ufak bir wash çalışması oldu :

Tavan döşemesindeki decaller de yerini aldı :

Gövde parçalarında Japon kardeşler biraz coşmuş, zilyon tane boyama birleştirme yapacağız. Uğraştıracağa benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Nisan 2016; 16:54:25 >

• Honda nsx'in sonuna geldim sayılır. Gövde boyaması bitti, vernik atılcak, alt gövde tamamlandı. Motora bir kaç tane hortum falan ekledim ama bu fotolarda yok onu sonra atarım.

Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Bu arada gövde boyasını polisanın kırmızı spreyiyle yaptıydım uzaktan gözükmüyor ama boya bazı bölgelerde pütürlü kaldı onu düzeltebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 12 Nisan 2016; 17:34:14 >

• Pütürleri ince zımpara ile alabilirsiniz, düzelir.
  • Dün akşam boya işi bitti :

Gövde üzerindeki decalleri de uyguladım, vernik atacağız üzerine :

Yarı parlak siyaha boyanması gereken gövde parçaları mevcut, boyam bittiği için onlar yarına kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 13 Nisan 2016; 9:38:59 >

• KaraMürselliDeliHamdi kullanıcısına yanıt
    1200 lük zımpara ile olur. bulabilirseniz 1500-1800 de olur
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    sarı çok iyi olmuş. bu markaya uçuk renkler çok yakışıyor. parlak yeşil, pembe vs. ben de ilk defa cila işine girişeceğim. bayağı otomobillerde kullanılan bir cila aldım. sordum akrilik spreye olur mu diye, oluyormuş. aslında youtube da bir adam böyle minik el cilalama makinesi var. ama burada bulamadım ondan. daha doğrusu makinenin adı nedir bilmediğimden el matkabı gibi abuk subuk aramalar yaptım. biliyor musunuz siz adını? alet kalın bir kalem gibi, ucunda da parlatma süngeri var. işlevi matkap gibi.

• Aradığınız ürün dremel olabilir. Biraz uğraşırım uydururum derseniz oyuncak motorlu arabaların motoruda işinizi görür bence.

Bende bir tane porshe boxter topladım ama ilk olduğu için baya bir berbat oldu maket

Bazı parçalar kayboldu. Bazıları kırıldı. Geriye kalan parçalardan ortaya çıkan işte bunlar

http://i771.photobucket.com/albums/xx351/sdtakts/Mobile%20Uploads/P_20160409_202937_p_zpsaekrsw5x.jpg

http://i771.photobucket.com/albums/xx351/sdtakts/Mobile%20Uploads/P_20160409_202946_1_p_zpsnsj3q2oi.jpg

http://i771.photobucket.com/albums/xx351/sdtakts/Mobile%20Uploads/P_20160409_203020_1_p_zpszfyhn9dl.jpg

http://i771.photobucket.com/albums/xx351/sdtakts/Mobile%20Uploads/P_20160409_203029_1_p_zps7pljr2id.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 13 Nisan 2016; 11:32:06 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.