Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürker. bende bir tane şarjlı matkap var aslında. ama zor olur mu çalışmak diye düşündüm. sonuçta büyük bişi tek el için biraz zor. önce bir parlatma ucu alıp deyeyim. en kötü bu dediklerinizden alayım cila için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alganatilla

teşekkürker. bende bir tane şarjlı matkap var aslında. ama zor olur mu çalışmak diye düşündüm. sonuçta büyük bişi tek el için biraz zor. önce bir parlatma ucu alıp deyeyim. en kötü bu dediklerinizden alayım cila için.

Bu yapmak istediğiniz işlemle ilgili video vs var mıdır hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sédat kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=mnSohebC7AE

3.11'de başlıyor alet. kullandığı daha da ince bir alet
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=mnSohebC7AE

3.11'de başlıyor alet. kullandığı daha da ince bir alet

Evet dremel isimli ekipman bu hocam. Ucunda da linkteki gibi ürünler kullanılıyor.

www.hepsiburada.com/dremel-13-mm-kece-6-adet-p-HRBSC2615041432

www.hepsiburada.com/dremel-10-mm-parlatma-kecesi-4-adet-p-HRBSC26150422JA

Bunlar ucuz ürünler ancak dremel in kendisi pahalı olabilir. Ucuzları da çabuk arıza verebilir. Şarjlı matkap veya oyuncak araba motoru ile ön deneme yapabilirsiniz. Tabi uçlarını uydurmanız gerekebilir bu ürünlerde.

• Parçaları boyamadan önce astarlamak için aşağıdaki ürün iş görür mü acaba?

http://urun.n11.com/rotus-boyasi/boya-akrilik-astar-gri-sprey-500ml-motip-P64381179

• Sédat kullanıcısına yanıt
    akrilik astar kullanıyorum ben. o yolladığınıza benziyor. çok da işe yarıyor açıkcası. ben dış kaportaya da uyguluyorum sonra zımpara sonra da boya ve vernik
  • quote:

akrilik astar kullanıyorum ben. o yolladığınıza benziyor. çok da işe yarıyor açıkcası. ben dış kaportaya da uyguluyorum sonra zımpara sonra da boya ve vernik

İlk yaptığım markette tamiya nın gri astarını kullanmıştım. Ama sürekli kullanmak maddi açıdan yorar beni. Bunlar daha mantıklı geldi gözüme

• Hepinizi tebrik ediyorum, çok güzel çalışmalar var ve iyi bir hobi edinmişsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Boya mükemmel gözüküyor elinize sağlık.
  • Muhteşem...

• Devam edelim, gövdedeki bazı siyah kısımların da boyası bitti :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Sarı-Siyah uyumu güzel olacak

çok güzel gidiyor. decallarin üstüne mi vernik yapıyorsunuz? ben hep en son yapıyorum decalleri vernik eritir falan diye riske etmeye korktum. ama bir sey olmuyor galiba. tamiyanın suprasını yapıyorum ve decalden olusuyor. adam gibi yapayım dedim.
  • Decallerin üzerine atıyorum verniği, daha iyi oluyor. Boyanın içine gömülü gibi duruyor, ve soyulmalara karşı korunmuş oluyor decal.

Fakat dikkatli olmak lazım çünkü dediğiniz gibi verniği fazla atarsanız decalleri eritiyor (hatta bazı durumlarda boyayı bile).

Bu nedenle ilk katmanları çok çok ince atmak gerekiyor. İnce katman kuruduktan sonra üzerine tekrar çok ince bir katman şeklinde devam etmek gerekiyor. Decali eritmeden bu şekilde üzerini çok ince (4-5 kat) kaplayıp koruyucu bir tabaka oluşturarak kuruttuktan sonra daha kalın katmanlara geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Nisan 2016; 17:28:23 >
  • Gövdeyi birleştirme işi devam ediyor, kit bayağı güzel çıktı.

Arka taraftaki tampon vs. ile stop lambalarını ve farları taktım :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Alt tarafta sağda ve solda radyatörler mevcut :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön taraftaki panjuru da yerleştirdim :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

İyi gidiyor gibi ama vernikte ve boyanın bazı kısımlarında facialar yaşandı. Gövdenin arka kısmındaki siyah kısıma spreyi atarken iyi maskeleyememişim, ön taraflara siyah benekler şeklinde yapışmalar olmuş. Compound ile ova ova çıkarttım büyük bölümünü. Vernik de bazı yerlerde boyayı eriterek akma yaptı, şükür pek belli olmuyor. Tamiyanın bu sarı sprey renginde bir iş var ama anlamadım, modele tutunması da, kaplaması da sıkıntılı bir boya.

Ellerinize sağlık çok şık gözüküyor
  • İki tane sorunum oluştu. Tavanı revell 08 aqua ile boyamıştım verniği sıkınca kabarma yaptı. Sanırım enamel-aqua tepkimesi. Üstünü zımparalayıp tekrar attım biraz daha iyi oldu. Bir de camları takınca gövde kapıların altından oturmuyor. Biraz uğraştırcak gibi duruyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 19 Nisan 2016; 12:37:01 >

• Arkadaşlar iyi günler. arkadaşıma bu maketlerden almak istiyorum ancak pek bi bilgim yok. sanırım tamiya marka iyiymiş ancak d&r da revell marka olandan buldum 100 lira içinde boya fırça yapıştırıcı da var . tamiyalara netten baktım 115 e bi ferrari buldum. ne yapayım revell de hata falan çıkıyo diyolar ama ilk maketi olacak zaten çok da profesyonel olması gerekmiyo yani. ne tavsiye edersiniz teşekkür ederim şimdiden
  • Camlar yerine tam oturmamış olabilir belki o yüzden kasıntı yapıyordur.
  • İlk modeli olacaksa çok da sorun olmaz, Revell'in yeni maketleri makul seviyede.

Zorluk düzeyi yazar kutunun üzerinde (3-4-5 gibi), zorluk seviyesi 3 alırsanız fazla zorlanmaz.
  • Murcielago'ya devam edelim, arka tarafta alttaki spoiler yerine takıldı :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kapıları da takıyoruz :

Far camları ve ön cam montajı :

Arka spoiler :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön spoiler :

Silecek ve dikiz aynaları da tamam ve bitti :

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.