Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alışveriş yaptığınız siteleri de alsak? Bende de die cast kolleksiyonu var, ama bu ara hiç ilgilenemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Hocam eline sağlık,her ne kadar kolay olsa da sabır ve emek isteyen bir iş.Tabi birde para

Teşekkürler üstad.

Para kısmını kredi kartıyla taksit falan yapıyorum, öyle iyi oluyor.

Geçenlerde yine stoğu sağlamlaştırdım, nereden baksan 1 yıllık malzeme hazır

Honda NSX
    Porsche 911 Turbo (930)
    '64 Mustang Convertible
    Shelby Cobra 427
    Jaguar E Type
    Ferrari 599 GTO
    Ferrari 360 Modena
    Mercedes Benz 300 SLR
    Trabant 601
    VW T1

Bu günlerde 66 model VW Beetle 1300 yapımı devam ediyor, o bittiğinde hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum

Sanırım NSX'e girişeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 4 Nisan 2014; 9:52:08 >

• Ferrari F40 Competizione

Gözlerinin hastasıyım, pistlerin ustasıyım Yapım kitapçığında yazan bilgilere göre; 1992 sezonunu domine ettikten sonra 1993 Italian GT şampiyonasında da 10 yarışın 8'ine pole pozisyonunda başlayıp birinci bitirerek dişli rakipleri Porsche ve Lotus'u felç eden araç

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 15 Mayıs 2014; 16:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Bunların macro fotosunu çekmem lazım :)

Macro çekersek kusurlar daha çok göze batar

Ben ayarlarım işin o tarafını :)

Istanbulda isen bir ara cekim yapalim hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ellerinize sağlık çok güzel işler çıkartmışsınız sadece toplama işi olsa bende girişeyim diyecem ama işin içine boyama işçilik falan girince beni bozar beceremem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat ve nereden aldığınız hakkında bilgi verir misiniz?
  • Ben de 1-2 model araba yaptım ama boya tutmadı. Hatta 1 tanesi 911'di onu hatırlıyorum

1/24 model arıyorum ama bulamıyorum, eğer ebay'dan almıyorsanız site adı verebilir misiniz acaba yeniden bir başlangıç için faydalı olabilir

Edit : Şu modelden sipariş etmeyi düşünüyorum sizce nasıl?https://www.negerek.com/Maisto-2014-Corvette-Stingray-Coupe-Diecast-Model-Araba-124-Special-Edition-Mavi,PR-78145.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 4 Nisan 2014; 23:04:09 >

• üstat subaru olandan nereden alabilirim? ya da uygun fiyatlı var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 4 Nisan 2014; 23:06:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Istanbulda isen bir ara cekim yapalim hocam

Teşekkürler hocam, ben İstanbul'dayım ama arabalar Silivri'de

Henüz çekim yapmaya değecek kadar kusursuz olan yok
  • @sevilesi adam
    @Aytürk
    @batuhankaralar

Alışveriş için benim kullandığım siteler;

Türkiye için :
    http://www.modelizmo.com/ana_sayfa.asp

Yurtdışında ise :
    http://www.1999.co.jp/eng/car/

fiyat biraz tuzlu oluyor ama çeşit çok daha fazla ve Japon abiler oldukça güvenilir (siparişiniz 2-3 hafta gibi bir sürede elinizde oluyor) istediğim ve TR'de bulamadığım bir model olursa buradan alıyorum. Mesela ilk fırsatta şunun üzerine çullanacağım :
    http://www.1999.co.jp/eng/10238910

@rambetiko

Konudaki Subaru :
    http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=1276&gid=299

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 14 Nisan 2014; 8:51:56 >

• Devam edelim

Ferrari F50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 15 Mayıs 2014; 16:28:38 >

• Mercedes Benz CLK DTM 2000

• Çok güzeller hocam emeğinize sağlık. Bir an heves ettim ancak epey maliyetli gibi, boyasını falan da becerebilir miyim acaba diye düşünüyorum .
  • evde etrafı batırmadan nasıl boyuyorsunuz? sprey boya olmadan düzgün boyanabiliyor mu bu araçlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talbot Lago

evde etrafı batırmadan nasıl boyuyorsunuz? sprey boya olmadan düzgün boyanabiliyor mu bu araçlar?

Aracın dışının pürüzsüz olması için sprey boya çok daha iyi sonuç veriyor, fırça ile iz bırakmadan boyamak çok zor.

Sprey boyayı da ya camı açıp camın önünde, ya da içeride yere gazete vs. sererek yapıyorum.
  • Konunun başlarında VW Beetle yapımı sürüyor demiştim, büyük oranda bitti sayılır. Bu akşam tamamlarım herhalde.

Biraz fotoğraflarla devam edelim;

Arabanın iç mekanı, kaporta parçalarının boyası bitti :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Detayları ekleyeceğiz, mesela kapılardaki krom çıtaların boyanması gerekiyor :

İnce uzun bir şerit şeklinde boya yapacağımızdan fırça ile dümdüz çizgi tutturmak çok zor, o nedenle boyayı dışarı taşırmamak için maskeleme yapacağız. Maskeleme bandını şekildeki gibi yapıştırıyoruz :

Bu iş için Revell Aquacolor'un Siver (Gümüş) renkli boyasını kullanacağız :

Boyayı şekildeki gibi sürüyoruz :

Boya kuruduğunda bantları söküyoruz, aracın diğer kısımlarına da aynı işlemi uyguluyoruz, sonuç eh işte fena değil :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Nisan 2014; 8:34:34 >

• Jantların boyası kurudu, lastikler ile birleştirilmeye hazırlar :

Lastikler Continental marka çıktı :

Krom jant kapaklarını da takıyoruz, takım hazır :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 14 Nisan 2014; 11:06:18 >

• Camların kenarlarındaki çerçevelerin boyasını yapıyoruz. Burada maskeleme bandı kullanmadım, çünkü böyle kıvrımlı şekilleri tutturmak zor. Normalde Tamiya cam parçaların boyası için camların şekline uygun maskeleme bandını koyar kitlere ama bunda yoktu, iş el hassasiyeti ve fırçaya kaldı. Bu tarz işler için resimde gördüğünüz kürdan biçilmiş kaftan. Eğer boyada kenarlara taşırma yaparsanız boya biraz kuruduktan sonra kürdanın sivri ucu ile kazıyarak düzeltmek mümkün :

Bu teknikle camların çerçevelerinin iç kısımlarını siyah, dışarıda kalan yüzlerini ise yine gümüş renk boya ile boyadık :

Camları yerlerine oturtup kenarlarından çok az ince yapıştırıcı kullanarak gövdeye montajını yapıyoruz :

Dikiz aynamızın da boyası hazır :

Ayna da olması gereken yerde yerini alıyor :

Camlar tamam, şimdi gövdeyi birleştirme zamanı :

Bu tarz birleştirmeleri yapmadan önce mutlaka prova yapın. Yapıştırıcı sürmeden parçaları birbiri üzerine oturtup bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edin. Provada gövde yerine olması gerektiği gibi oturdu :

Bagaj kapağını da ekleyip kapı altlarından yapıştırıcı sürerek kurumaya bırakıyoruz :

• Şimdi sıra amblemlerde. Bu iş için kutudan metal transfer denen etiketler çıktı :

Şeffaf kısmı altındaki kağıttan ayırıyoruz :

Armayı olması gereken yere dikkatlice yerleştiriyoruz :

Yerine yapıştıktan sonra şeffaf kısmı şekilde görüldüğü gibi, fırçanın sapı ile ütüler gibi hafifçe bastırıp ovalama hareketi yaparak metal amblemi yerine iyice yapıştırıyoruz :

Ardından şeffaf bandı tutup yavaşça kaldırarak söküyoruz :

Aynı işlemi motor kapağındaki figür için de tekrarlıyoruz, sonuç (biraz yamuk mu oldu ne neyse ) :

Sileceklerimizi de gümüş renge boyayıp yerlerine takıyoruz :

devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Nisan 2014; 8:37:30 >

• Tosbağa dün akşam bitti

Adım adım devam edelim;

Farlarımızı yapalım, far ve stop lambası camlarını içeriden resimde gördüğünüz boya ile (mat aluminyum) boyuyoruz :

Farların montajını yapıyoruz. Stop lambalarında sinyal kısımlarını dışarıdan şeffaf turuncu ile boyuyoruz. Kalan kısımı (fren lambası) da şeffaf kırmızı ile boyayacağız :

Kapı eşiklerinin boyasını yapıp (mat siyah ve gümüş) yerlerine yapıştırıyoruz :

Yedek lastiği de bagaja attık mı tamamdır :

Arka tamponu ve motor kapağı açma kolunu yerlerine yapıştırıyoruz :

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.