Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
Yapacağımız boyanın parçaların üzerine rahat tutunması için gri astar atacağız :
Astarı parçalara hafif bir katman halinde attıktan sonra kısa bir süre kısmen kurumasını bekleyip üzerine bir kat daha olacak şekilde atıyoruz. Bu işi kapalı, havalandırmasız ortamda yapmayın, maddeyi solumanız sağlıklı değil. İyi havalanan bir mekanda ya da camın önünde yaparsanız sorun olmaz. Ben genelde camı açıp camın önünde yapıyorum. Bu şekilde parçalar tamamen kaplandığında kurumaya bırakıyoruz :
Astar tamamen kuruduktan sonra yavaştan başlayalım, motor bloğunu birleştirdim. Fotoğraftaki boyaları kullanarak boya işine başlayacağız, kullanacağımız renkler mat aluminyum ve çelik.
Şimdilik burada bırakıyoruz, devam ettikçe adım adım güncelleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 24 Nisan 2014; 8:35:53 >
-
Ağır aksak ilerliyoruz; motor bloğu, emme manifoldu, egzos manifoldları, radyatör hortumu, motor üst kapak parçalarının boyası bitti :
Sıralı 8 silindir, ilginç bir motor
Şasinin boyasını da kabaca yaptık, ucunda kıyısında siyah ile düzeltilmesi gereken kısımlar var :
Bir sonraki adımda motoru toplayıp şasiye oturtacağız, aktarma organlarının da boyasını yapıp ekleyeceğiz.
-
50 ve 60 lı yılların amerikanları da var mı?
varsa SS isteriz -
Cok guzel bir konu cok guzel bir hobi.
Takipteyim haci abi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hangi markanın modellerini tercih ediyorsun ve hangi siteden online olarak satın alıyorsun.
Ben sadece binek otomobilleri seviyorum. Şu an Ford Mustang var bende, revell marka aldım 1:24 ya da 1:25 idi tam hatırlamıyorum şu anda. 1:18 bulamıyorum zaten hiç bir yerde. -
Elinize kolunuza sağlık, harika bir koleksiyon... -
quote:
Orijinalden alıntı: a3l4i
50 ve 60 lı yılların amerikanları da var mı?
varsa SS isteriz
Bir tane Mustang, bir tane de Shelby Cobra mevcut fakat yapılmak için sıra bekliyorlar -
tebrik ediyorum böyle bir uğraşınız olduğu için.
araçlara eskitme görüntüsü verebilir misiniz? daha doğrusu böyle bir niyetiniz var mı ve yapabilir misiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: Donald Draper
Hocam hangi markanın modellerini tercih ediyorsun ve hangi siteden online olarak satın alıyorsun.
Ben sadece binek otomobilleri seviyorum. Şu an Ford Mustang var bende, revell marka aldım 1:24 ya da 1:25 idi tam hatırlamıyorum şu anda. 1:18 bulamıyorum zaten hiç bir yerde.
Türkiye için :
http://www.modelizmo.com/ana_sayfa.asp
Yurtdışında ise :
http://www.1999.co.jp/eng/car/
Alışveriş yaptığım siteler bunlar. Revell marka Ford Mustang bende de var, sırasını bekliyor
Marka tercihim ise öncelikle Tamiya oluyor. Eğer istediğim model Tamiya'da yoksa diğerlerine yöneliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 24 Nisan 2014; 9:00:02 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Wittmann
tebrik ediyorum böyle bir uğraşınız olduğu için.
araçlara eskitme görüntüsü verebilir misiniz? daha doğrusu böyle bir niyetiniz var mı ve yapabilir misiniz?
Teşekkürler, bahsettiğiniz eskitme işine bu güne kadar hiç girişmedim. Eskitme biraz da profesyonellik gerektiren bir şey, kendime güvenemedim desem yeridir Şimdilik böyle devam ediyorum. -
forumda çok uzun zamandır bu kadar keyif alarak bir konuyu okumamıştım. Gerçekten teşekkürler ve ellerinize sağlık. -
-
Üstadım ellerinize sağlık, çok güzel çalışma. Harika bir iş bende boş kaldığımda, her ay bir araba ile başlayacağım teşekkürler. -
İyi dilekte bulunan, olumlu görüşlerini yazan arkadaşlara teşekkürler, devam edelim ;
Ön takım ve ön aktarma organları da dün akşam bitti. Adım adım gidelim...
Rot kolları, akslar, aksonlar, amortisör gergi kulesi, amortisörler ve salıncaklar :
Parçaların boyasını yaptık :
Aksonları alt salıncak üzerine oturtup rot kollarını bağlıyoruz, aktarma ve aksları da yerine yerleştiriyoruz :
Amortisör kulesi ve amortisörlerimizi yerine takıyoruz :
Üst salıncakları da yerine takıyoruz ve ön düzenin işi bitiyor :
Bir sonraki adımda arka düzene el atacağız, aracın altyapısı bitecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Nisan 2014; 9:43:40 >
-
Aracın altyapısındaki diğer parçalar, yakıt deposu devasa boyutlarda (soldaki, gümüş renge boyadığım iki parça) :
Radyatör borusu ve genleşme kabı, boyası tamam :
Motordaki yerini alıyor :
Emme manifoldunu da yerine takalım, ve motor, ön düzen burada bitiyor :
Arka kısımdaki şasi parçaları, aktarma organları ve süspansiyon kaldı, boyasını yapıp kuruduktan sonra birleştireceğiz :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 28 Nisan 2014; 16:14:17 >
-
Devam...
Şaftı yerine koyduk :
Şasinin arka elemanlarını birleştiriyoruz :
Şasi tamamlanıyor :
Arka süspansiyonun yayları, boyayıp yerine takıyoruz :
Yakıt deposu ve elemanları da hazır :
Önde motor bölmesinin de bir iki parçası kaldı, bunların montajı da bu akşama biter herhalde. Sonra iç mekanı yapmaya geçeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Nisan 2014; 12:06:10 >
-
Devasa yakıt deposu da arka aksın gerisindeki yerini alıyor :
Hazır bu kadar ilerleme kaydetmişken bir prova yapalım. Şasinin işi tamamen bitti sayılır, bakalım gövdeye oturmasında bir sıkıntı var mı :
Cuk oturuyor, bu güzel bir şey, ilerleyen safhalarda başımız ağrımayacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Nisan 2014; 13:41:08 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: rst78
quote:
Orijinalden alıntı: megatube
e36 coupe vardı benimde çocukken o geldi aklıma, sonra kuzenim bize misafirliğe geldiğinde kırmıştı onu
Çocuklardan köşe bucak kaçırmak lazım, bende de aynı sebepten pert olanlar var
@megatube
Muhammed Abi Senmsin ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X