Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İç dış renk kombinasyonuna karar veremedim.

Koyu yeşil - bej iç döşeme (en yakın olduğum seçenek, Need For Speed Porsche Unleashed oyununda 356’larımı hep bu renk yapardım ) :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

İnci beyaz - kırmızı iç döşeme :
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Yapım kılavuzundaki renk, kırmızı - siyah iç döşeme :
    Kırmızı - bej de bir seçenek 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kırmızıya siyah güzel bir kombinasyon ama çok yapılabilir. Biraz sıra dışı olmakta fayda var. Yeşil bej diyorum ben.

• herkese merhaba,

böyle bir konuyu yeni gördüm.

el işine yada model araçlara benimde hevesim var açıkcası. model araç koleksiyonumda var kendi çapımda.

1) bmw 4 grancoupe füme renk aradım, Bmw'ye bile yazdım bulamadım. bilen, yardım olabilecek olan var mıdır?

2) birde bu maketleri nerden alıp, kendimiz uğraşıp araç yapabiliyoruz? hiç bilgim yok, ilk defa gördüm. bir yerde satılıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

İç dış renk kombinasyonuna karar veremedim.

Koyu yeşil - bej iç döşeme (en yakın olduğum seçenek, Need For Speed Porsche Unleashed oyununda 356’larımı hep bu renk yapardım ) :

İnci beyaz - kırmızı iç döşeme :

Yapım kılavuzundaki renk, kırmızı - siyah iç döşeme :

Kırmızı - bej de bir seçenek 🤔

Koyu yeşil ve bej güzel olur bencede

• quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

herkese merhaba,

böyle bir konuyu yeni gördüm.

el işine yada model araçlara benimde hevesim var açıkcası. model araç koleksiyonumda var kendi çapımda.

1) bmw 4 grancoupe füme renk aradım, Bmw'ye bile yazdım bulamadım. bilen, yardım olabilecek olan var mıdır?

2) birde bu maketleri nerden alıp, kendimiz uğraşıp araç yapabiliyoruz? hiç bilgim yok, ilk defa gördüm. bir yerde satılıyor mu?

Merhaba, ilk sorunuz için m4 ben de hiç görmedim ama Revell marka (Revell bir plastik model maket üreticisidir) BMW M1 ve BMW i8 modelleri vardı bir zamanlar, şu anda stokta var mıdır bilmem. M1’in üzerinden de bayağı zaman geçti ama i8 hala bulunabiliyor olmalı.

Alışveriş için internet sitelerini kullanıyorum genelde, bunun dışında Adore mağazalarında da Revell reyonları mevcut.

Bunun dışında çoğunlukla internetten sipariş ediyorum. Son zamanlarda en çok alışveriş yaptığım siteler :

https://www.hobimodels.com/kategori/otomobiller

https://www.panelkirtasiye.com/revell-maket

https://www.kalyonmodel.com/kategori/otomobiller

Plastik maket diye aratırsanız daha başka bir sürü site bulabilirsiniz.

Gerekli malzemeler, boyalar, yapılış ile ilgili bilgiler ve ip uçları konunun ilk sayfalarında var.

• Porsche 356 için koyu yeşil - bej yapacağım, kabine başladım. Yeşil renk elimde yoktu sipariş verdim o gelene kadar diğer işleri bitireceğiz.

Kabinde dümdüz tek renk bej yerine iki ton yapayım dedim, taba-bej güzel oldu. Taban halısı taba, koltuklar bej:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Pedallar ve vites, vites üzerinde logomuz var :

Koltuklar ve döşemeler hazır, renkler güzel oldu :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Kapı içlerimiz hazır. Direksiyon da tamam.

Ön tarafta bagaj kapağı yapım kılavuzunda sabit olarak gösterilmiş. Menteşeleri, bagaj havuzu hepsi parçalar arasında var, o parçalara da kullanılmayacak parçalar diyor kılavuz.

Saçmalık. Bagaj kapağının yapıştırılması için konulmuş ortadaki kuşağı ve yanlardaki çıkıntıları kesip attım. Açılır kapanır yapacağım, bagaj bölmesi içindeki parçaları da internetten aracın resimlerine bakarak kitteki “kullanılmayacak parçalar” arasında buldum delik olan yerler vardı sıvı astarla içini doldurup kapattım, kuruyunca zımparalayıp zeminini düzleyeceğiz.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 1 Mayıs 2021; 23:40:58 >

• Gövde parçalarına bir prova, bir olay da burada dikkatimi çekti, kapılar ayrı panel olarak koyulmuş ama yapım kılavuzu sabit yapışacak diyor. Kapıların yapışacağı kuşakları da kesip attım, kapıları da açılır kapanır yapacağım Menteşemsi bir şey bırakmışlar, biraz modifikasyonla olacak gibi görünüyor. Kapıyı tam tutmuyor kapıyı tamamen söküp almak mümkün ama kapı açık ya da kapalı vaziyette aşağıdaki fotoğraflardaki gibi sabit de tutabiliyor.

Kapı ne de olsa sabit kapalı diye düşündüklerinden kapı içlerini takınca kapıyla arada boşluk da kalıyor ama oraları da bir şekilde dolduracağız. (Yerine tam oturtunca açıklık fotoğraftaki kadar geniş değil ama bir kaç milimetre kalıyor) :

Kırmızı plastik üzerine farklı renk atacağız, gerçi kullanacağımız renk koyu olduğundan her türlü kapatırdı ama yine de astarla kırmızı plastiğin üzerini kapattım :

Artık boyamızı bekleyeceğiz, kargo önümüzdeki hafta içi gelir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 1 Mayıs 2021; 23:39:52 >

• Yapım kılavuzuna göre kullanılmayacak parçaları inceledikçe aslında kullanılması gerektiği durumlar devam ediyor. Şuradaki parçalardan şüphelenip bir de motor kısmına bakayım dedim :

1.6 4 silindirli boxer motorun gerçek görüntüsü, distribütör hariç işaretli parçaların hepsi mevcut ama niyeyse yapım kılavuzunda yer verilmemiş :

Elimdeki fazla Dodge Charger kitteki (başına gelmedik kalmayan ve 3 defa satın almak zorunda kaldığım kit, hikayesi önceki sayfalarda ) distribütörü kullandım. Bu parçanın ölçeği 1/25 ama olsun çok sırıtmadı. Charger V8 olduğu için 8 kablo çıkışı vardı, 4’ünü kesip parçayı 4 silindirli motora uydurduk :

İlave minik parçalarımızı da motor bölmesine ekledik, sağdaki hortumun üstünde “oel” yazan yere girmesi gerekiyor onu sonra düzelteceğim. Distribütöre 4 adet buji kablosu da yapacağız. Öncesi, sonrası :

Camların krom çerçevelerini de kalıcı marker kalemle çektik :

Kaporta boyasından sonra gövdeyi birleştirme ve sonrasında da tampon çıtasıdır, dikiz aynasıdır vs. krom detaylar, az bir işi kaldı.

• 1958 Ferrari 250 Testa Rossa çok hoş duruyor gerçekten, başarılarınızın devamını dilerim hocam gerçekten çok hoş bir hobi

• Boyamız geldi, boyanın yanında ilerleyen zamanlarda kullanmak üzere 2 kutu astar bir de yarı mat siyah aldım.

Renk ral6005 adı yosun yeşili diye geçiyor. Önceden yaptığım Jaguar E-Type’da kullandığım Tamiyanın British Green rengine yakın bir şeyler istiyordum, tam istediğim gibi koyu tonda bir yeşilmiş. Boyayı attık :

Kurusun bakalım.

Gösterge panelini unutmuşum bantla maskeleyip onu da aradan çıkarttık, yeşil-taba güzel bir kombinasyon :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 4 Mayıs 2021; 18:52:34 >

• Spreyle boyanacak parçalardan bagaj da aradan çıktı, eldeki bitmek üzere olan marshall yarı mat siyahı kullandım.

Hepsi 1-2 gün kurusun, devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 4 Mayıs 2021; 19:2:15 >
  • Boya dokunulacak kıvama gelince biraz detaylarla uğraşayım dedim. Gövde üzerinde ve motor bölmesinde uygulanacak decaller vardı onları ekledik :

Ardından gösterge paneli detayları bitti :

Gösterge panelinin alt kısmını da takıp kabinle birleştiriyoruz, direksiyonu da taktık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mayıs 2021; 3:6:12 >

• Tamponlar ve plakalar:

Bagaj bölmesindeki parçaları ekleyip bir deneme yaptık, her şey problemsiz oturuyor :

• Bunların ardından motor bölmesine döndük, distribütörden çıkan buji kablolarını yapacağız demiştik. Motorun gerçek fotoğraflarını inceledim, eklenebilecek bir kaç detay daha yakaladım.

Şurada 2 adet hortum daha varmış, bakır telden kesip şekil vererek yerlerine uydurdum :

Şekil verilen bakır telleri uygun renklere boyadık. Hava filtrelerinin orada gaz telleri var, yine bakır telle onları da taklit etmeye çalıştım :

Şuradan çıkıp kabine doğru giden kablolar mevcut, Yine bakır kablolardan kesip şekil verdik :

Ardından buji kablolarını yine bakır tellerden şekil vererek yapıp boyadık :

Ekstra detaylar güzel oldu, yapım kılavuzuna göre standart parçalarla motor bomboş kabak gibiydi :

Ekstralarımız sonrası :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mayıs 2021; 3:11:34 >

• Bu kadar ekstra parça, menteşe falan yapıp da kılavuzda aksini söylemek de tuhafmış. Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Motor bölümü güzel olmuş ama.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Garip gerçekten. Kutu üstünde zorluk seviyesi 5 üzerinden 2 yazıyor. Bazı parçaları koymuşlar ama sanırım sonra basitleştirmek için kılavuzu biraz sadeleştirmişler :)

Bunun bir de cabriolet versiyonu var, yine Revell marka kit. Bu 300 küsür TL iken onun fiyatı 600’ün üzerindeydi. Belki onda bu detayları koymuşlardır :) Coupe’nin zorluk derecesinden (2/5) acaba çok mu basittir diye cabriolet versiyonu almaya niyetliydim ama sanırım gerek yokmuş onca fiyat farkına Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mayıs 2021; 11:47:13 >
  • Boya bir gün sertleşti, bugün hazır evdeyken vernik operasyonu da aradan çıktı :

Toz yapıştırmadan kazasız atlattık. Yansımalarımız güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mayıs 2021; 11:41:18 >

• Krom parçalar bayağı güzel, motor kapağı üzerindeki ızgaralar :

Farlar da hazır :

Vernik de iyice sertleşsin, birleştirmeye hazırız. Boya güzel oldu :

• Rahat duramadım, vernik de dokunulabilir derecede kuruyunca ufaktan devam ettim, krom parçalar, farlar, stop lambaları ve arka camları taktım. İçeride de tavan döşemesini boyayıp dikiz aynasıyla güneşlikleri taktık :

Kabinle bir prova yaptık :

Daha fazla kurcalamadan artık bıraktım yarına kadar vernik iyice kurusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Mayıs 2021; 18:49:1 >

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.