Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (52. sayfa)
-
-
-
Çekiciler grubuna bir ilave daha. Çekici+dorse bir arada buldum, bu ay biraz fazla açıldık ama yine de aldım gitti. DAF XF105
https://www.toppophobby.com/urun/daf-xf105-maritime
Dorse ile beraber boy 69cm diyor, yaptıktan sonra evde koyacak yer bulurum umarım
Bu arada yine aradılar, astar kullanıyorsunuz değil mi diye sordular, evet deyince bu sefer de pakete hediye astar girdi. Mark fit azalmıştı, decaller için kuvvetli yumuşatıcı da almıştım, yanına bir de normal versiyonunu ekliyoruz dediler sağolsunlar :)
Tuttum bu siteyi, hem envanteri bayağı güzel, hoş modeller bulunuyor, hem de müşteri kazanmak böyle oluyor işte, bundan sonra mümkün mertebe buradan yapacağım alışverişlerimi 👍🏼 Anladığım kadarıyla Kadıköy’de mağazaları da mevcut. Bir gün canlı canlı alışveriş yapmak da mümkün olur belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Mayıs 2021; 19:23:24 >
-
Sulu zımpara kapıda kalan son kusurları ortaya çıkardı :
Ardından akrilik tinerle bire bir ölçüde incelttiğim boyayla 3 kat boyadım :
Sonuç iyi, kapıyı kurtardık :
Verniği ve son detayları tamamlanan gövde panelleri de ufaktan takılmaya başlandı :
Tekerleri de taktık :
Kapılara vernik yapacağız, kuruyunca camları ve kapı içlerini birleştirip gövdeye takacağız. İnşallah kapılarla motor kapağı düzgün oturur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Mayıs 2021; 22:19:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bu arada son zamanlarda yaşadığımız bu boya kalkma olaylarının nedeni kullandığımız astar ve boya kaynaklı, bunu anladım. Raymax boya ve astarlar akrilik esaslı, plastiğe tutunmaları biraz zayıf. O nedenle bu boyaları kullanınca mümkün mertebe maskeleme yapmamak lazım. Bant boyayı kaldırabiliyor.
FXX-K boyanırken Tamiya kullandık ama alttaki astar Raymax'tı, astar çok sağlam tutmadığı için kalktı boya. Transit MK2'de de aynı sorunu yaşadık. Bu markanın verniği pahalı model verniklerine harika bir alternatif. Boyaları da gayet iyi iş görüyor ama tek renk yapılacaksa iyi. Çift renklerde maskeleme yapınca olmuyor, bantları sökerken boya da sökülüyor. Bu nedenden ötürü dikkatli kullanmak lazım.
Kullandığımız Tamiya TS spreyler lacquer denilen bir cins, onlar plastiğe daha güçlü tutunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Mayıs 2021; 0:7:36 > -
-
Toppophobby’den kargomuz gelmiş, kocaman DAF tırımız
Daha parlak yüzeyler için 2400-4000-6000-8000 zımparalar :
Bu güne kadar bulabildiğim en ince zımpara Tamiya 3000’di, bunlarla son rötuşlar güzel olur. 8000 efsane bir incelik.
İnce yapıştırıcı kalmamıştı (sol), bir de cam parçaları için şeffaf yapıştırıcı (sağ) aldık. İkisini de ilk defa deneyeceğim, önceden Tamiya ince yapıştırıcıyla Revell’in şeffaf yapıştırıcısını kullanıyordum. Bunlar da kaliteli bilindik markalar. Humbrol clear fix yapıştırıcıyı gösterge panellerinde kadran camı görüntüsü vermek için de kullanıyorlar, donduğunda şeffaflaşıp cam görüntüsünü alıyor çünkü. Merak ediyorum bakalım nasıl olacak, özellikle 1/16’larda belirgin olur. Eğik uçlu cımbız da ne zamandır aklımdaydı, o da aradan çıktı.
Decal yumuşatıcıları, normalde ben sadece en soldakini satın almıştım. Model master’ın normal yüzeyler için olanını hediye koyuyoruz demişlerdi. Paketi açınca şaşırdım bir de Tamiya mark fit strong çıktı, telefonda bu konuyu konuşurken mark fit kullanıyorum diye lafı geçmişti arada onu da pakete ilave etmişler sağolsunlar. sürpriz oldu bu da.
Boyalarımız, bunda da soldaki büyük kutu astar hediye geldi :) Tekrar teşekkürler #toppophobby
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 31 Aralık 2021; 1:1:29 >
-
-
-
Sıradaki için amerikan seçtim ve rekor denilebilecek bir sürede (2 gün) bitti. Bir başladım, elimden bırakamadım . Bu kamyon-tır olayı iyice sardı beni :)
Revell Kenworth W900 Aerodyne :
Kutu içeriği 115 parçadan oluşan bir model :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Mayıs 2021; 11:32:35 >
-
Kit başlarda sanki kalitesiz oyuncak gibi gelse de yapımda ilerledikçe güzelleşti ve korktuğum gibi çıkmadı. Kalitesiz olduğu bir iki nokta var, ilerledikçe değineceğim.
Şasi, yakıt depoları ve motor ile başladım :
Aynı renk olacak parçaları mümkün mertebe boya öncesinde birleştirdik. Başlangıçta acaba dedirten kalitesizlik göstergesi arkada görünen lastiklerdi. Şimdiye kadar karşılaştığım en kötü lastikler. Şekilleri hafiften bozulmuş, sert ve kötü bir kauçuktan yapılmış ve jantlara doğru düzgün oturmadıklarını görünce “keşke kutuyu açmadan iade etseydim” dedirtti.
Neyse ne artık çok geç dedik ve devam ettik, motorumuz Caterpillar. Renault 5 ralli aracı için Caterpillar sarısına yakın bir renk almıştık (Tamiya Camel Yellow), onu kullandım. Küçük denilebilecek bir parça boyadığımız için az bir şey harcadık, kalan boya Renault 5 için fazlasıyla yeter.
Ardından motor üzerindeki diğer parçaları filtreler, turbo vs. detaylandırdık ve motoru da ince siyah boya kullanarak wash denilen teknikle biraz kirlettim. Basit bir şey, boyayı çok çok incelttikten sonra geniş bir fırçayla gelişigüzel hareketlerle rastgele sürüyorsunuz. Hem üzerindeki detaylar biraz daha öne çıktı, hem de çiğ görüntüden kurtulduk :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 8:58:35 >
-
Şasinin boyası kuruyunca tekerler, yakıt depoları ve motoru şasiye attık :
Turbo ile egzos borusu arasında biraz boşluk kaldı, hoş bir görüntü değil :
Sıvı astar ile dolgu yapıp birleştirdik, sonrasında boyandı :
Buradan sonra artık kaporta ve kabin kaldı.
Yine aynı renk olacak parçaları boya öncesinde birleştirdim.
Kit birbirine geçmeli dizayn edilmiş, çoğu yerde parçalar tık tık yerine oturuyor ve sabitleniyor, yapıştırıcı istemiyor. Bu özellik hoşuma gitti.
Kılavuz iki renk seçeneği sunmuş, koyu mavi ve turuncu. Aslında bu model için Tamiya koyu mavi sprey almıştım ama onu kullanmaktan vazgeçtim. Elimde bitmek üzere olan Raymax parlak siyah vardı, siyah yapmaya karar verdim. Boya az kaldığından mıdır nedir, parlak olacağına biraz dokulu oldu. Ne de olsa vernik atınca parlatacağı için dert etmedim :
Kılavuzda model için turuncu renk tercih edildiğinde kullanılmak üzere belirtilmiş beyaz şerit şeklindeki decal’lerin siyah renk üzerinde güzel duracağını düşündüm ve kullanmaya karar verdim. Şeritleri uygulamadan önce boya biraz düzelsin diye bir kat vernik attım. Vernik kururken iç mekanla devam ettim.
-
Diğer bir kalitesizlik belirtisi de burada karşıma çıktı, gösterge paneli için hiç bir decal koymamışlar. Dümdüz boyayıp geçmek olmaz, eski modellerden artan bazı göstergeler mevcuttu, değerlendirmek için tam zamanı. Eski modellerinizden kullanılmayan, artan işe yarar şeyleri atmayın, ben hepsini bir kutuda biriktiriyorum. Gün geliyor böyle işe yarıyorlar.
Gösterge paneli şimdi bir şeye benzedi, hepsini dolduracak kadar malzeme yoktu ama hiç yoktan iyidir :
Gösterge paneli, vites kolu ve direksiyonu taktık. Kabin boyası da bitti, yatak yorgan vs kendi seçtiğim renklerle detaylandırmaya çalıştım :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 10:56:14 >
-
Çamurluklar ve dorse bağlantısını taktık, stop lambaları da tamam :
Ardından gövdedeki çizgiler, logo, yazı vs. onları hallettik :
Decaller bittikten sonra üzerine kalın bir katman vernik daha uygulandı :
Son kat verniğimiz de biraz kuruyunca devam ettik, farlar ve ön panjuru taktık :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 10:57:32 >
-
Geldik bir diğer kalitesiz kısma, kitte silecek yok. Oyuncak araba gibi gitmişler ön cama kabartma silecek yapmışlar, berbat görünüyor. Tabi ki olmaz, eski parça kutusu burada da devreye giriyor ve iki adet silecek buluyoruz :
Silecekleri kesip biçip yerlerine uydurduk, kabin de takıldı :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 2:25:51 >
-
Kabini de şasiye oturtuyoruz :
Hava filtrelerinden turbo emişine gelen boru da şimdi takılıyor :
Egzoslar, tutamaklar ve bilimum krom parçalar ekleniyor. Bazı şeylerin aksine kitteki krom parçalar çok kaliteli. Motor kapağı da takılıyor ve bitiriyoruz. Parçaların uyumu gayet güzel, bahsettiğimiz bir kaç basite kaçılmış durum dışında sorunsuz ve güzel bir kit.
-
Ölçek 1/25, ona rağmen kocaman bir model, boyu 30cm civarında. Başlarda kit kalitesizmiş gibi gelse de parça uyumu ve montajı çok iyi (lastikler hariç), sonuç da güzel oldu.
Kenworth W900 Aerodyne
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 2:39:35 >
-
Actros (1/24) ile beraber :
Güzel bir tarz, yapımı da eğlenceliydi. Italieri’nin 1/24 ölçekli yine bunun gibi Amerikan tip Peterbilt 378 modeli mevcut, Kenworth tecrübesinden sonra o da hedefler arasına girdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2021; 2:50:11 >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X