Şimdi Ara

Modellerim nasıl arkadaşlar SS'li 3D Baskı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3D Printer ile yapmaktayım. Sayfamı takip ederseniz çok sevinirim. Merak ettiklerinizi yanıtlayabilirim.
    www.instagram.com
    Aksiz3d (@aksiz3d) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/aksiz3d

.

(
    )

.

(
    )

.

(
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanon -- 20 Ağustos 2019; 3:20:7 >

• kendimiz evde 3d printer ı yapmak mı yoksa hazır almak mı mantıklı? Sadece maddi olarak bakmayın, sonuçta hobi işi.

Ayrıca hazır alsak evde kullanmak için tavsiye edeceğiniz printer var mı?

Print etmek için kullanılan malzeme hakkında da fikir verirseniz özet olarak hoş olur.

Sırf telefon holder ı yapmak için printer alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1767EA2F

kendimiz evde 3d printer ı yapmak mı yoksa hazır almak mı mantıklı? Sadece maddi olarak bakmayın, sonuçta hobi işi.

Ayrıca hazır alsak evde kullanmak için tavsiye edeceğiniz printer var mı?

Print etmek için kullanılan malzeme hakkında da fikir verirseniz özet olarak hoş olur.

Sırf telefon holder ı yapmak için printer alacağım.
    Bence hazır bir model almak daha mantıklı. Fakat uğraşmak, kurcalamak, tasarlamak için vaktiniz varsa dediğiniz gibi sonuçta hobi işi, kendiniz de yapabilirsiniz. Takıldıgınız yerlerde çogu yerden bilgi alabileceğiniz seviyeye geldi 3D Printerlar.

Ben Ender 3 kullanıyorum. Çok makul fiyata, ideal bir yazıcıdır. Kesinlikle tavsiye edeceğim makinedir. Çok fazla kullanıcısı oldugu için sorun yaşadığınızda çözüm bulabiliyorsunuz. Onun dışında Tevo Tarantula öneriyorlar fakat ben nedense çok ısınamadım ona ve kullanmadım, tam bilgim yok yanıltmış olmak istemem.

Birçok malzeme var. PLA, ABS, PETG, Ahşap Filamentler, Şeffaf filamentler.. En yaygınları ABS ve PLA'dır. Ben hep PLA baskı yapıyorum. 3D Print için çok idealdir, baskı almak çok kolaydır bu malzeme ile.

• Merhabalar bu mesajimi alintilar misiniz yarin gün içinde size özelden bir figur fotosu yollasam ortalama maliyetini yazabilir misiniz bana rica etsem?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

Merhabalar bu mesajimi alintilar misiniz yarin gün içinde size özelden bir figur fotosu yollasam ortalama maliyetini yazabilir misiniz bana rica etsem?
    Merhaba,

Tabi beklerim hocam.
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Mesela ben bir foto atsam bunun 3d heykelciğini yapabiliyor musunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyuta ve malzeme kullanımına göre fiyatlandırma yapılıyor sanırım. Ben de iletişime geçmek isterim sizinle.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, dediginiz uygulamalar yapilabiliyor fakat cok saglikli degildi benim denedigimde. Bunun yerine 3D tarayicilar daha saglikli. Dediginizi ben yapamiyorum yani malesef..

• Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Evet dediginiz gibi, boyut, calisma suresi, malzeme fiyati, makine fiyati, elektrik fiyati gibi hesaplamalar ile fiyat veriliyor. Istediginiz bir model varsa inceleyip bilgi verebilirim.

• up

• quote:

Orijinalden alıntı: akcanon

up
    Hangi plastik malzeme kullanılıyor.Ayrıca elektrot çapı kaç?kaç derece de çalışıyor?5 mm elektrot kullanılabilir mi.

elektrot dediğim filament

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazmapolitan -- 21 Ağustos 2019; 21:26:37 >
  • Güzel olmuslar usta eline sağlık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kazmapolitan kullanıcısına yanıt
    Pla, Abs, Petg, Ahsap, Karbon, Hips, Pva gibi malzemeler basilabiliyor. Her malzemenin baski derecesi farkli mesela Pla icin 190 derece 210 derece arasi onerilmektedir.

Filamentler genelde 1.75mm capinda kullaniliyor. Ultimakerlar 2.85mm capinda filament kullaniyor diye biliyorum.

• Tesekkur ederim

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam yapılır ancak bu çok uzun sürebilir. 1 hafta gibi bir süre ile ortalama belirtebilirim. Modellenecek cismin türü, detay seviyesi falan etki ediyor. Ve modelleme yapacak kişinin becerisi de önemli. Yani mümkün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guncel

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.