Şimdi Ara

Modem + AP = Sorun + Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Konu başlığım çok konuyla alakalı gibi görünmese de derdimi anlattığımda hak vereceğinize inanıyorum.

AirTies 5341 modem sahibiyim. Ev içinde, ev uzunlamasına olmasından ve duvarların paralel olmasından ağ problemi yaşıyordum.

Modemin antenini 8dBi anten ile değiştirdim, tam olmadı. Evin tam ortasına 20m bakır kablo ile bağladım, tam olmadı.

En son Air 4310 AP kurdum, şimdi heryerde iyi çekiyor; ancak bazı cihazlar internete giremiyor.

Evde 3 PC, 2 Android Akıllı Telefon ve 1 PS3 bulunuyor. Zor uğraşlarla tamamladığım kurulum sonrasında bilgisayarların 3'ü de internete girmeye başladı.

Ancak mobil cihazlar ve PS3'te sıkıntı devam etmekte. Mobil cihazlar ağa bağlanabilip, internete girememekte; PS3 ise ağa bağlanabilip, PSN Network'ten devamlı kopmakta.

Yaptığım ayarları özetlersem;

*Evin tam ortasına 20m bakır kablo ile telefon hattı uzatması yapıp 5341'i bağladım.

*Hemen yanına 4310'u AP olarak bağladım.

*MESH ağlarına birbirlerini tanıttım.

*LAN/DHCP kısmından cihazları resimdeki gibi ayarladım.

*Kablosuz kısmında aynı ismi, aynı WPA/WPA2 şifresini kullandım.

Başka aklıma birşey gelmemekte; ancak isteğiniz halinde ek bilgi verebilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• ap ve modem yanyana iken neden mesh yapıyorsun. ?
    modemi ap ye ethernet kablo ile bağlayıp yayın yapman daha mantıklı.
    ayrıca bu tip uygulamalarda farklı ağ isimleri kullanmak birçok sıkıntıyı giderir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

ap ve modem yanyana iken neden mesh yapıyorsun. ?
    modemi ap ye ethernet kablo ile bağlayıp yayın yapman daha mantıklı.
    ayrıca bu tip uygulamalarda farklı ağ isimleri kullanmak birçok sıkıntıyı giderir.

AP ve Repeater için Ethernet kullanmayın diye okumuştum, bir de zaten yanyanalar çok kayıp olmaz kablo kirliliği olmasın dedim :)

AirTies ile görüştüğümde onlar da farklı ağ isimleri ve WEP şifrelemenin faydası olabileceğini söylediler.

Bir de derdim telefon değil, PS3 :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4310 da DHCP Relay Agent yapman gerekir. ip adresi olarakta 5341 in ip adrsini giricen. 2 cihazda ip dağıtıyor şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technoctor

4310 da DHCP Relay Agent yapman gerekir. ip adresi olarakta 5341 in ip adrsini giricen. 2 cihazda ip dağıtıyor şuan.

Eve varır varmaz deneyeceğim.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technoctor

4310 da DHCP Relay Agent yapman gerekir. ip adresi olarakta 5341 in ip adrsini giricen. 2 cihazda ip dağıtıyor şuan.

Söylediğinizi yapmaya çalıştığımda, resimdeki ekranda 'Wan arabirimi' kısmında bir seçenek çıkmıyor ve cihaz ayarları kaydetmeyip 'Wan arabirimi doldurulması gerekli bir alandır.' uyarısı veriyor.

• Ayrıca, 4310 için DHCP sunucusunu kapalı duruma getirip, 5341 için IP aralığını 2-253 yapmam da sorunu gidermedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 wifi kopma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardımınız için teşekkürler.

PS3 için sorunun modem kaynaklı olmadığı anlaşıldı.

Telefonlar içinse WEP şifreleme kullanmam gerektiğini öğrendim.

Ayrıca evdeki cihazlardan 2'si 802.11b/g, diğerleri 802.11b/g/n protokolü uyumlu.

WEP şifreleme sistemi 802.11n ile kullanılamadığı için telefondan internete bağlanmayarak problemi çözüp konuyu kapatmak istiyorum.

Moderatör arkadaşlar konuyu kilitleyebilir.

Saygılar.
  • airties wpa ile mesh yapmıyor diye biliyordum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

airties wpa ile mesh yapmıyor diye biliyordum ?

Mesh seçeneğim açık, şifrem WPA/WPA2.

Seçeneğin açık olması yaptığı anlamına geliyor mu bilemem ama internette bir sorun yok.

Muhtemelen WPA ile de Mesh yapıyorlar artık.
  • bağlantıda sorun yoksa yeni cihazları yapıyor demekki.
    bi kenera not edelim.
  • Hatta WEP şifrelendirmeye geçmek istediğimde AirTouch ile beraber çalışmayacağını söylüyor ve geçemiyorum.

Bildiğim kadarıyla MESH ağını AirTouch ile kuruyoruz.
  • Konuyu hortlatmak istiyorum çünkü evde şuan 3 akıllı telefon ve 2 tablet oldu. Artık bu sorunu çözmemiz lazım. Yardım lütfen.

Son durum: Modem AP'ye Cat5 kablo ile bağlı; ikisinde de DHCP açık; biri 2'den 200'e, diğeri 201'den 253'e; ağ adları ve şifreleri aynı ve WPA/WPA2.

Bilgisayarlar ve PS3 gayet güzel bağlanıyor, mobil cihazlarda sorun devam ediyor.
  • Düzeltiyorum benim PC AP'ye Cat5 ile bağlı, modemle AP AirTouch ile bağlı.

Ayrıca ağa bağlanabiliyorum, internete bağlanamıyorum mobil cihazlarla, dolayısı ile şifreleme ile alakalı bir sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerunver -- 1 Nisan 2013; 2:28:23 >
  • Sorunu çözdüğümü gururla duyurmak isterim.

Modemden ve AP'den hem DHCP üzerinden hem de İnternet Ayarları'ndan Open DNS tanımladım ve şu anda tüm cihazlar sorunsuz bağlanıyor.

Konu kilitlenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.