Şimdi Ara

Modem hızı ve 2.4ghz 5ghz olayı. acill yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
26.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nh651

quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Arkadaşlar modemi aldım şuan yoldayım rt 206 v4 imiş ama ktapçığı rt 103 ün ki. Meğer karısklık ondanms hedshout kardes kablosz dyodm ya:-) bakalm şmdi eve gdince kurulumu yapacağm inşallah beceririm.. çok yükseklerden uçtuk ama olmadı rt 206 artk gözmde en kral modem oldu:-) beleş sirke:-) en azndan bu süre zarfında az da olsa network öğdenk

güle güle kullan kardeşim..kuramassan yardımcı oluruz

çok teşekkür ederim kardeşim:) on numara modem oldu:) çatır çutur giriyorum nete çok şükür şimdi sorucağm şey: modemin arayüzünde gördüm dns etkin ama ddns etkin değil o nedir etkin yapıyımmı? bir de modemin içinde ayrıyetten bana tavsiye edeceğin şu ayarı şöyle yap diyeceğin bir şey var mı?

wireles çekim gücü nasıl iyi mi?iyiyse hiç bozma iyi değilse wireless kanalını değiştirebilirsin ama hız iyiy se hiç elleme güle güle kullan..

• arka odaya gidince 4 e düşüyo önüne iki kisi gecerse laptobun 3 oluyo. daha üst katta annemlerin evinde denemedim.. modem benim evde. kanal dün 6 ydı bugün 13 bir de hız otomatik diyor. hızı da secebilliyorsun.
    1-kanal daha yyüksek olunca daha mı iyi çeker?
    2-birde hız otomatiktemi kalsın?
    3-ddns etkinmi olsun etkin olmasın mı? sana zahmet bunlarada bi el at kardesim ya
  • quote:

arka odaya gidince 4 e düşüyo önüne iki kisi gecerse laptobun 3 oluyo. daha üst katta annemlerin evinde denemedim.. modem benim evde. kanal dün 6 ydı bugün 13 bir de hız otomatik diyor. hızı da secebilliyorsun.
    3-ddns etkinmi olsun etkin olmasın mı? sana zahmet bunlarada bi el at kardesim ya

Yüksek kanal daha iyi diye bir şey bilmiyorum.

Çevredeki wifi ağlarını taratıp bak hangi kanalları kullanıyorlar, sonra boş bir kanala ayarla.

Daha verimli olacaktır.
  • ağ listesinde çevredeki wifi ağlarını görüyorum bağlan seceneği var baska birsey yok nasıl bakacağımki hangi kanalları kullandıklarına pek bilmiyorum. birde modemin icindeki hız olayına ne diyorsun otomaitktemi kalsın bir secenek seceyimmi
  • üzerine tutunca da ssıd ismi wpa güvenlik birde radyo türü 802.11 g diyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

quote:

arka odaya gidince 4 e düşüyo önüne iki kisi gecerse laptobun 3 oluyo. daha üst katta annemlerin evinde denemedim.. modem benim evde. kanal dün 6 ydı bugün 13 bir de hız otomatik diyor. hızı da secebilliyorsun.

Yüksek kanal daha iyi diye bir şey bilmiyorum.

Çevredeki wifi ağlarını taratıp bak hangi kanalları kullanıyorlar, sonra boş bir kanala ayarla.

Daha verimli olacaktır.

ağ listesinde çevredeki wifi ağlarını görüyorum bağlan seceneği var baska birsey yok nasıl bakacağımki hangi kanalları kullandıklarına pek bilmiyorum. birde modemin icindeki hız olayına ne diyorsun otomaitktemi kalsın bir secenek seceyimmi üzerine tutunca da ssıd ismi wpa güvenlik birde radyo türü 802.11 g diyor..

• Dostum windows için bu programı kur etraftaki wifi ağlarının özelliklerini kolayca tespit edebilirsin.

http://www.metageek.net/products/inssider/
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Dostum windows için bu programı kur etraftaki wifi ağlarının özelliklerini kolayca tespit edebilirsin.

http://www.metageek.net/products/inssider/

teşekkürler bu iyi oldu

• DDNS sizin aldığınız ip numarasının değişmesine karşılık Internet ortamında aldığınız sabit adresiniz gibidir. Airtieslerde gelelde dyndns.org sitesinden alınacak hesapla beraber kullanılır ve iç ağınıza ulaşmanızı gerekitrecek bir durum mevcut değilse etkin yapılmasına ihtiyaç yoktur. 2.4 Ghx en yaygın olan Wireless çeşididir. Etrafta çok fazla ağ varsa ve ağ performansına duyarlı, yani hızlı bağlantıya ihtiyaç duyuyorsanız kanal girişiminden ve sinyal kirliğinden dolayı yavaşlama hissedersiniz. Ancak amaç sadece neti, o da belirttiğinize göre 8 mbiti herhangi bir sorun teşkil etmez. Beş Ghz daha temiz nbir sinyal sağlar ama tek başına hız değildir. Bildiğim kadarı ile eğer başka ağlarla bir girişim olmazsa 2.4 ile de 300 mbit bağlantı sağlanabiliyor. Kısaca, elinizdeki modem ihtiyaçlarınızı en yi şekilde görür, boşa masraf yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saygi

DDNS sizin aldığınız ip numarasının değişmesine karşılık Internet ortamında aldığınız sabit adresiniz gibidir. Airtieslerde gelelde dyndns.org sitesinden alınacak hesapla beraber kullanılır ve iç ağınıza ulaşmanızı gerekitrecek bir durum mevcut değilse etkin yapılmasına ihtiyaç yoktur. 2.4 Ghx en yaygın olan Wireless çeşididir. Etrafta çok fazla ağ varsa ve ağ performansına duyarlı, yani hızlı bağlantıya ihtiyaç duyuyorsanız kanal girişiminden ve sinyal kirliğinden dolayı yavaşlama hissedersiniz. Ancak amaç sadece neti, o da belirttiğinize göre 8 mbiti herhangi bir sorun teşkil etmez. Beş Ghz daha temiz nbir sinyal sağlar ama tek başına hız değildir. Bildiğim kadarı ile eğer başka ağlarla bir girişim olmazsa 2.4 ile de 300 mbit bağlantı sağlanabiliyor. Kısaca, elinizdeki modem ihtiyaçlarınızı en yi şekilde görür, boşa masraf yapmayın.

teşekkürler yüzbaşı gayet iyi anladım bakalım bu modemi sahibi geri dönütsüz olarak verdi ama ben ödünç kabul ettim eğer geri vermezsem şimdilik başka modem almayı düşünmüyorum ama aklım kaldı o modemde de özellikleri full artı full hele dizaynı estetiği beni bitirdi salondaki konsol ile tam uyum sağlayacaktı

• 5 GHz iyi değildir. Dalgaboyu ile frekans ters orantılıdır ve yüksek frekansın dalgaboyu düşük olacağından 5 GHz bandında çalışan cihazlar engelleri aşamaz. Eğer mikrodalga fırın kullanıyorsanız, 5 GHz daha iyidir çünkü mikrodalga fırınlar 2,4 GHz bandını tıkarlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaslar modem alacığım internetim max 8mbps dolayısıyla 300mbps bir modem almak boşuna fazla para vermek mi olur?? yoksa bu modemin hızı 300mbps baska bir nükte mi??

Eğer ağ içi dosya transferi yapıyorsanız ve hıza önem veriyorsanız 300 Mbps bir cihaz kesinlikle işe yarar bunun internet hızınızla alakası yok.
    quote:

Ve 2.4ghz veya 5ghz çok farkeder mi

GHz ise direk kablosuz performansla ilgilidir 2.4 GHz uzun mesafe ama Megabit hızlarda kablosuz iletişim (802.11b/g/n) 5 GHz ise (802.11a/n)kısa mesafe ama Gigabit hızlarda kablosuz iletişim anlamına gelir. 5 GHz fiziki koşullara bağlı olarak sinyal emilimi 2.4 GHz'ye göre daha fazladır ama en hızlı kablosuz iletişim. 2.4 GHz sinyalleri mikrodalga fırın, telsiz telefon gibi cihazlar tarafından emilebilir hatta direk engellenebilir ama 5 GHz bunlardan etkilenmez. Tekrar belirtmek istiyorum bunun internet hızınızla alakası yok direk kablosuz performansla alakalı bir durum. 5 GHz noktadan noktaya bağlantılar için en iyisi ya da alacağınız modemde çift bant özelliği varsa 2.4 GHz & 5 GHz her ikisinin olduğu bir cihazdan çok daha iyi bir kablosuz performans alabilirsiniz.

• Arkadaşlar olay şu ..

802.11a: 54 Mbps veri hızı ile 5 GHz bandında çalışan bir standarttır. 5 GHz bandı desteklemesinden dolayı daha az kesintiye uğramaktadır. (Bunun sebebini bir sonraki adımımızda açıklayacağız.) 35 metre ila 120 metre arasında erişim mesafesi sunmaktadır.

802.11b: 11 Mbps veri hızı ile 2.4 GHz bandında çalışan bir standarttır. 35 metre ila 140 metre arasında erişim mesafesi sunmaktadır.

802.11g: 54 Mbps veri hızı ile 2.4 GHz bandında çalışan bir standarttır. 802.11b standardını destekleyen cihazlarla uyumludur ve 38 metre ila 140 metre arasında erişim mesafesi sunmaktadır.

802.11n: 54 Mbps'den 600 Mbps'ye kadar veri hızı ile hem 2.4 hem de 5 GHz bandında çalışan bir standarttır. 70 metre ila 250 metre arasında erişim mesafesi sunmaktadır.

802.11ac: 1300 Mbps'ye kadar veri hızı ile 5 GHz bandında çalışan bir standarttır.

Bir önceki adımda bahsettiğimiz kablosuz bağlantı standartlarında da gördüğünüz gibi farklı frekans değerlerinden (GHz) bahsediliyor. 2.4 GHz frekansı kullanan ADSL modemler, bu frekansı sürekli olarak kullandığımız en basitinden kablosuz fare, klavye, telefon ve bu gibi elektronik cihazlarla paylaşıyor. Bu sebeple 2.4 GHz frekansta çok fazla sinyal çakışması olabiliyor ve bu da elbette bağlantı performansınızı olumsuz yönde etkiliyor. Piyasada yalnızca 2.4 GHz frekansta çalışan ADSL modem modelleri olduğu gibi, hem 2.4 GHz hem 5 GHz frekansları destekleyen modeller de bulunuyor. Eğer iki frekansı da destekleyen bu modellere yönelirseniz belki fiyat biraz artacak, ancak daha kaliteli bir kablosuz bağlantı deneyimi yaşayabileceksiniz.

Alıntıdır. Güvenilir site.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.