Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Modem hızı ve 2.4ghz 5ghz olayı. acill yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
26.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar modem alacığım internetim max 8mbps dolayısıyla 300mbps bir modem almak boşuna fazla para vermek mi olur?? yoksa bu modemin hızı 300mbps baska bir nükte mi?? Ve 2.4ghz veya 5ghz çok farkeder mi lütfen bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar bilen kmimse yokmu ya hu. bi el atsanız su konuya da. ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: nh651

arkadaslar bilen kmimse yokmu ya hu. bi el atsanız su konuya da. ????

bilmiyorum
  • Allah razı olsun kardes ya en azından bir cevap oldu:D
  • quote:

Allah razı olsun kardes ya en azından bir cevap oldu:D

birisinin konuna cevap vermemesi çok sinir bozucu değilmi

daha önceleri bir kaç defa yaşamıştım
  • Şuan en fazla 100 mbps bir modem alsan yeter Ghz olayaına gelince veri aktarımıyla alakalı olduğunu düşünyorum 2.4 kafi olacaktır.
  • quote:

Arkadaslar modem alacığım internetim max 8mbps dolayısıyla 300mbps bir modem almak boşuna fazla para vermek mi olur?? yoksa bu modemin hızı 300mbps baska bir nükte mi?? Ve 2.4ghz veya 5ghz çok farkeder mi lütfen bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkürler.

300 mbps olması ağda dosya paylaşımı olucaksa önemlidir...sen sadece net kullanıcaksan gerek yok boş vara vermeye.bu arada ghz olayına gelirsek 2.4 ghz i tavsiye ederim çünkü arkadaşın laptopla fln girmek istediğinde giremicek fln bir sürü uğraş 5 ghz de fazla para vermeye gerek yok 2.4 modellerden hem fiyatı uygun hemde bakarsın keyfine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amaç sadece kablosuz internetse 2.4 ghz 150n yada 54g bile gayet yeterlidir.
  • Ooo sayfam neşv-u nema bulmuş:-) sağolun arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Arkadaslar modem alacığım internetim max 8mbps dolayısıyla 300mbps bir modem almak boşuna fazla para vermek mi olur?? yoksa bu modemin hızı 300mbps baska bir nükte mi?? Ve 2.4ghz veya 5ghz çok farkeder mi lütfen bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkürler.

300 mbps olması ağda dosya paylaşımı olucaksa önemlidir...sen sadece net kullanıcaksan gerek yok boş vara vermeye.bu arada ghz olayına gelirsek 2.4 ghz i tavsiye ederim çünkü arkadaşın laptopla fln girmek istediğinde giremicek fln bir sürü uğraş 5 ghz de fazla para vermeye gerek yok 2.4 modellerden hem fiyatı uygun hemde bakarsın keyfine

Laptopla 5ghz e girmek sıkıntı neden olur ki? ben mi yanlıs anladım acaba? 5ghz modemin sinyallerinin havada yayılma frekansı anlamına gelmiyor mu ve buda daha geniş bir otoban olduğundan komşuların veya diğer laptoplaın sinyaliyle çakışmayıp daha rahat ve kesintisiz net anlamına gelmiyor mu airtiesin sitesinde bu açıklamalar var da. Aydınlatırsanız sevinirim

• Bu arada ben 2laptop bir masaüstü pc ile kullanıcam. Laptoplar benim evimde pc hemen üst kat. Pcye kablo çektim.
    Laptoplar wireless.
    Net 8mbps e kadar.
    Almak istedğm modem 300mbps 5ghz çift bant 802.11n ve yanında 300 mbps access point veren bir cihazdı.
    AMA bugün kısmetime çevremden kullanılmayan bir modem çıktı airties rt 102 adsl2+ combo wireless modem 24mbps.
    Bu modem benim durumum göz önüne alındığında verim nedir? yeni bir modeme ihtiyç varmıdr?

• quote:

quote:

quote:

Laptopla 5ghz e girmek sıkıntı neden olur ki? ben mi yanlıs anladım acaba? 5ghz modemin sinyallerinin havada yayılma frekansı anlamına gelmiyor mu ve buda daha geniş bir otoban olduğundan komşuların veya diğer laptoplaın sinyaliyle çakışmayıp daha rahat ve kesintisiz net anlamına gelmiyor mu airtiesin sitesinde bu açıklamalar var da. Aydınlatırsanız sevinirim

laptop un alıcısının 5 ghz desteklemesi lazım diye biliyorum ....

• Bencede.. bide son yazdığımada birseyler diyebilirsen sevinirim
  • quote:

Bu arada ben 2laptop bir masaüstü pc ile kullanıcam. Laptoplar benim evimde pc hemen üst kat. Pcye kablo çektim.
    Laptoplar wireless.
    Net 8mbps e kadar.
    Almak istedğm modem 300mbps 5ghz çift bant 802.11n ve yanında 300 mbps access point veren bir cihazdı.
    AMA bugün kısmetime çevremden kullanılmayan bir modem çıktı airties rt 102 adsl2+ combo wireless modem 24mbps.
    Bu modem benim durumum göz önüne alındığında verim nedir? yeni bir modeme ihtiyç varmıdr?

kardeşim yalnız o modemin kablosuz desteği yok...
  • quote:

quote:

Bu arada ben 2laptop bir masaüstü pc ile kullanıcam. Laptoplar benim evimde pc hemen üst kat. Pcye kablo çektim.
    Laptoplar wireless.
    Net 8mbps e kadar.

kardeşim yalnız o modemin kablosuz desteği yok...

Deme ya:-) airtiesn stesne baktm kablolu dyor ve de kulanan kimselr onu tablosz kullanıyordu :-s

• o cihazdan eskiden bende kullanıyordum.sadece kablolu bağlantı sağlanabiliyor..bu arada bu ürün dikkatimi çekti

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/airties-rt-206-v1-125-mbps-kablosuz-modem-56109979
  • 5 ghz cihazları kullanmak için 5ghz alıcı şart.
    5 ghz şuan çok yaygın diil. o yüzden birçok donanımla sorun yaşarsınız.
  • Arkadaşlar modemi aldım şuan yoldayım rt 206 v4 imiş ama ktapçığı rt 103 ün ki. Meğer karısklık ondanms hedshout kardes kablosz dyodm ya:-) bakalm şmdi eve gdince kurulumu yapacağm inşallah beceririm.. çok yükseklerden uçtuk ama olmadı rt 206 artk gözmde en kral modem oldu:-) beleş sirke:-) en azndan bu süre zarfında az da olsa network öğdenk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nh651 -- 30 Nisan 2012; 20:23:45 >
  • quote:

Arkadaşlar modemi aldım şuan yoldayım rt 206 v4 imiş ama ktapçığı rt 103 ün ki. Meğer karısklık ondanms hedshout kardes kablosz dyodm ya:-) bakalm şmdi eve gdince kurulumu yapacağm inşallah beceririm.. çok yükseklerden uçtuk ama olmadı rt 206 artk gözmde en kral modem oldu:-) beleş sirke:-) en azndan bu süre zarfında az da olsa network öğdenk

güle güle kullan kardeşim..kuramassan yardımcı oluruz

• quote:

quote:

Arkadaşlar modemi aldım şuan yoldayım rt 206 v4 imiş ama ktapçığı rt 103 ün ki. Meğer karısklık ondanms hedshout kardes kablosz dyodm ya:-) bakalm şmdi eve gdince kurulumu yapacağm inşallah beceririm.. çok yükseklerden uçtuk ama olmadı rt 206 artk gözmde en kral modem oldu:-) beleş sirke:-) en azndan bu süre zarfında az da olsa network öğdenk

güle güle kullan kardeşim..kuramassan yardımcı oluruz

çok teşekkür ederim kardeşim:) on numara modem oldu:) çatır çutur giriyorum nete çok şükür şimdi sorucağm şey: modemin arayüzünde gördüm dns etkin ama ddns etkin değil o nedir etkin yapıyımmı? bir de modemin içinde ayrıyetten bana tavsiye edeceğin şu ayarı şöyle yap diyeceğin bir şey var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.