Şimdi Ara

2.4 ghz çıkışı 5 ghz'e çevirme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde KabloNet'in Netmaster CBW-383ZN modeli modem var. Ancak bunlar araştırdığım ve baktığım kadarıyla sadece 2.4GHZ çıkış sağlıyor. Şimdi iphone 11 aldım ancak muhtemelen yazılımsal bir problemden ötürü 2.4GHZ çıkışta hız kaybı yaşıyor ve telefonu ev içinde düzgün kullanamıyorum. Bu noktada sorum şu ki; 2.4 GHZ çıkış veren bir modeme 5 GHZ desteği olan bir access point (router gibi bir şey ya da, farklarını bilemiyorum şu aşamada) ile dönüştürmek mümkün müdür? Yani ana kaynak 2.4 GHZ veriyor diye 5'e çevrilemez gibi bir durum var mıdır?

Diğer seçeneğim de KabloNet'ten Ubee - EVW32C modemi kiralamak ancak şu anki Netmaster modemimle hız vs konusunda gayet iyiyim. Durduk yere iyi çalışan bir internet sistemini bozmasam daha mı iyi olur acaba diyorum. Teknik olarak aşırı anlamadığım için, anlayan arkadaşlardan fikir ve destek rica ediyorum. Benim bir şekilde evde 5 GHZ çıkış almam çok iyi olacak. Teşekkür ederim.

• 5 GHz destekli bir router alarak şuanki modemin lan çıkışından kablo ile çıkıp aldığınız router a bağlayabilirsiniz. Böylece 5GHz çıkışlı bir wifi ağınız olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbil -- 9 Ocak 2020; 13:9:10 >
  • Xiaomi 5 ghz destekli routerlara bak. Ama 5ghz nin yakın yerde daha iyi çektiğini bil. Uzaklaştıkça 2.4 daha az sinyal kaybı yaşatır 5 ghz ye göre.
  • 5ghz olması farkettirecek bir şey katacağını sanmıyorum. bende de cbw 383zn kullanırken ubee ye geçmiştim. netmasterin 2.4 ghz inden 100 mbps görebilirken ubee nin 2.4 ghz inden 100 mbps görememeye başladım. kablonetin ubee vereceğini sanmıyorum ama netmaster infinity verirlerse hiç bulaşma derim cbw 383zn den daha kötü çalışıyor. benim kullandığım access pointte 2.4ghz le 5ghz i ayrı ayrı tanımlatarak çalıştırdım yani 5ghz karşılığı yoksa 5ghz i kullanamazsın diye tahmin ediyorum. router modunda kullanırsan yapabilirsin diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbil

5 GHz destekli bir router alarak şuanki modemin lan çıkışından kablo ile çıkıp aldığınız router a bağlayabilirsiniz. Böylece 5GHz çıkışlı bir wifi ağınız olur
    Harika. Yani modem değiştirmeden ama modem 5 ghz desteklemiyorsa bile olabiliyor, doğru anlıyorum değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Xiaomi 5 ghz destekli routerlara bak. Ama 5ghz nin yakın yerde daha iyi çektiğini bil. Uzaklaştıkça 2.4 daha az sinyal kaybı yaşatır 5 ghz ye göre.
    Teşekkür ederim. Ev küçük zaten, çok sorun olmayacağını umuyorum zira bilgisayarda 50-100mbit aldığım hızı, yeni telefonda bu 2.4 ghz muhabbeti yüzünden 2-3mbit falan alıyorum. Daha kötü olamaz herhalde diye düşünmekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneskaanb

5ghz olması farkettirecek bir şey katacağını sanmıyorum. bende de cbw 383zn kullanırken ubee ye geçmiştim. netmasterin 2.4 ghz inden 100 mbps görebilirken ubee nin 2.4 ghz inden 100 mbps görememeye başladım. kablonetin ubee vereceğini sanmıyorum ama netmaster infinity verirlerse hiç bulaşma derim cbw 383zn den daha kötü çalışıyor. benim kullandığım access pointte 2.4ghz le 5ghz i ayrı ayrı tanımlatarak çalıştırdım yani 5ghz karşılığı yoksa 5ghz i kullanamazsın diye tahmin ediyorum. router modunda kullanırsan yapabilirsin diye düşünüyorum.
    Kablonet 6tl ile ubee kiralıyor gibi görünmekte, ben o yüzden sordum. Yani router alıp 5 GHZ yapmak mı yoksa modem değiştirmek mi mantıklı onu bilemediğim için.
  • Yeni bir 5 GHz destekli router, modem değiştirmekten daha işe yarar bence. Ayrıca 2.4GHz bandında 2 3 mbps alıyorsanız wifi ayarlarınızı bi kontrol edin.O kadar düşmemesi gerekiyor. Modem 2.4GHz n bandındayken 40 50 mbps leri wifi ile alabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.