Şimdi Ara

Modem-İnternet Arızası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda zırt pırt netim kopuyor sorun çöz deyince de resimdeki hatayı alıyorum... Ayrıca net kopunca teldende giremiyorum yani muhtemelen sorun modemde ama çözümü bulamadım.. Sorun ne olabilir sizce nasıl çözebilirim?
     Modem-İnternet Arızası?

• Sorunun bazı nedenlerini aşağıya yazayım.

1- İnternetten hız testi yapın. Hızınız 4 mb altında hızınız kopabilir. Bende de aynısı oldu. İnternet sağlayıcınız müşteri hizmetlerinini arayın.
    2- Kablolarda bir arıza olabilir. (Kopukluk, Kesik)
    3- Modeminiz eski ise ping sorunu yaşıyor olabilirsin.(Bunu bana müşteri yetkilisi söylemişti.)
    4- Adil kullanım kotası dolduysa hızın düşmüş olabilir bunun sonucunda kopmalar yaşayabilirsin.
  • Hocam aylardır var ondan 1.değil bence kablolar kesin sağlam 3.ihtimal olabilir 1 senelik o ama model eski.. Peki 3. İhtimalse çözümü nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede buna benzer bi sorun var peki sen bu hatayı alınca adsl internet ışıkların yanık kalıyor mu yoksa yanıp sönmeyemi başlıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLueniqhT

bendede buna benzer bi sorun var peki sen bu hatayı alınca adsl internet ışıkların yanık kalıyor mu yoksa yanıp sönmeyemi başlıyor ?

Valla dostum hiç dikkat ermedim ya.d Ama tekrarlandığında unutmazsam bakar yazarım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbaros_066

Arkadaşlar son zamanlarda zırt pırt netim kopuyor sorun çöz deyince de resimdeki hatayı alıyorum... Ayrıca net kopunca teldende giremiyorum yani muhtemelen sorun modemde ama çözümü bulamadım.. Sorun ne olabilir sizce nasıl çözebilirim?
     Modem-İnternet Arızası?

Modeminizin bağlantı kablolarını (özellikle de splitter bağlantısını) ve ayarlarını kontrol ediniz gerekirse modeminizi resetleyerek yeniden internet servis sağlayıcısının size sağladığı kullanıcı adı ve parola bilgileri ile modem ayarlarınızı yapılandırarak yeniden bağlantı sağlamayı deneyin.

Sorun devam ederse modeminizi direkt olarak duvar prizinden gelen telefon hattı bağlantısına takın, DSL bağlantı sorunu veya internet düşme sorununun yaşanıp yaşnmadığını gözlemleyin.

Sorun çözümlenmezse eğer imkanınız varsa geçici olarak farklı bir modem ile internet servis sağlayıcısının sağladığı kullanıcı adı ve parola bilgileriyle modem ayarlarını yapılandırarak, aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığını gözlemleyin gerekirse kendi modeminizin firmware yani yazılım güncellemesini gerçekleştirin

• quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

quote:

Orijinalden alıntı: barbaros_066

Arkadaşlar son zamanlarda zırt pırt netim kopuyor sorun çöz deyince de resimdeki hatayı alıyorum... Ayrıca net kopunca teldende giremiyorum yani muhtemelen sorun modemde ama çözümü bulamadım.. Sorun ne olabilir sizce nasıl çözebilirim?
     Modem-İnternet Arızası?

Modeminizin bağlantı kablolarını (özellikle de splitter bağlantısını) ve ayarlarını kontrol ediniz gerekirse modeminizi resetleyerek yeniden internet servis sağlayıcısının size sağladığı kullanıcı adı ve parola bilgileri ile modem ayarlarınızı yapılandırarak yeniden bağlantı sağlamayı deneyin.

Sorun devam ederse modeminizi direkt olarak duvar prizinden gelen telefon hattı bağlantısına takın, DSL bağlantı sorunu veya internet düşme sorununun yaşanıp yaşnmadığını gözlemleyin.

Sorun çözümlenmezse eğer imkanınız varsa geçici olarak farklı bir modem ile internet servis sağlayıcısının sağladığı kullanıcı adı ve parola bilgileriyle modem ayarlarını yapılandırarak, aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığını gözlemleyin gerekirse kendi modeminizin firmware yani yazılım güncellemesini gerçekleştirin

Hocam ilgine teşekkürler ilk söylediklerin işe yaramadı... Farklı modem imkanım yok.s Firmware yazılım güncellemesini yapamadım o konuda yardımcı olabilirsen müteşşekkir kalırım baya araştırdım ama modelim eski sanırım.s Modeli TD854W

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.