Wireless modem kullanıyorum markası : Zyxel P-1202-T10B ucuzundan bir şey almaz olaydım internetsiz kalmayım diye almıştım fakat aynı zamanlarda ttnet tarifemizi değiştirdi ve yine aynı günlerde laptopumun içinden bir parça bozulduğu için laptopu açtım. bu yüzden şu anda olan sorun modemden mi , laptoptan mı yoksa ttnet den mi gerçekten çok emin değilim.
Öncelikle modemden olduğunu düşünüyorum , pek network'den anlamadığım için de buraya yazayım dedim.
Internetten bir program buldum (Low Orbit Ion Cannon) adlı program , belirtilen IP adresine istediğimiz türden (TCP , UDP , HTTP) flood yapıyor
192.168.1.1 yani modemimin ip'sini Command Prompt dan -ping 192.168.1.1 /t şeklinde takip ediyorum
Aynı anda da o programdan aşağıdaki sonuçları aldığım şekilde spam yapıyorum :
TCP ve HTTP türünden flood yaptığımda aşırı seri flood yapmadığım sürece sıkıntılı bir durum yok. UDP burada neredeyse TCP'ye uyguladığım stresin %5'ini uyguladığımda modemden cevap gelme süresi yavaş yavaş artmaya başlıyor ve bir yerden sonra Request Timeout hatası almaya başlıyorum flood'u durdurunca bir süre sonra toparlıyor.
Sorum :
TCP , HTTP ile stres teste soktuğumda sorun yaratmayan saniye başına istek sayısı UDP kullandığımda bu sayının %5 kadar olması bile ping artışına sebep oluyorsa modem mi bozuktur yoksa bu durum normal bir durum mu
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme