Şimdi Ara

Modem ping/cevap süresi problemi (tcp udp ile ilgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Wireless modem kullanıyorum markası : Zyxel P-1202-T10B ucuzundan bir şey almaz olaydım internetsiz kalmayım diye almıştım fakat aynı zamanlarda ttnet tarifemizi değiştirdi ve yine aynı günlerde laptopumun içinden bir parça bozulduğu için laptopu açtım. bu yüzden şu anda olan sorun modemden mi , laptoptan mı yoksa ttnet den mi gerçekten çok emin değilim.

Öncelikle modemden olduğunu düşünüyorum , pek network'den anlamadığım için de buraya yazayım dedim.

Internetten bir program buldum (Low Orbit Ion Cannon) adlı program , belirtilen IP adresine istediğimiz türden (TCP , UDP , HTTP) flood yapıyor

192.168.1.1 yani modemimin ip'sini Command Prompt dan -ping 192.168.1.1 /t şeklinde takip ediyorum

Aynı anda da o programdan aşağıdaki sonuçları aldığım şekilde spam yapıyorum :

TCP ve HTTP türünden flood yaptığımda aşırı seri flood yapmadığım sürece sıkıntılı bir durum yok.
    UDP burada neredeyse TCP'ye uyguladığım stresin %5'ini uyguladığımda modemden cevap gelme süresi yavaş yavaş artmaya başlıyor ve bir yerden sonra
    Request Timeout hatası almaya başlıyorum flood'u durdurunca bir süre sonra toparlıyor.

Sorum :

TCP , HTTP ile stres teste soktuğumda sorun yaratmayan saniye başına istek sayısı
    UDP kullandığımda bu sayının %5 kadar olması bile ping artışına sebep oluyorsa modem mi bozuktur yoksa bu durum normal bir durum mu

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.