Merhabalar Arkadaşlar , Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum . Modemlerin ethernet portlarında poe (power over ethernet) desteği var mıdır ? Eğer varsa , hangi markadan markaya ve modele göre değişir mi ? Yoksa bir tane poe adaptör mü almam gerekecek ?
Amacım modemden gelen bir ethernet kablosundan DC voltaj almak . Örneğin 30 V 40 V 20 V farketmez ama 5V üstü ve DC gelsin yeter :)
Umarım açıklayabilmişimdir
İyi Forumlar
poe adaptöre gerek yok mavi beyaz mavi kablo + kahve beyaz kahve - gerisi biraz düşünce ve el becerisi ile birlikte sana kalıyor
DiamondxD
kullanıcısına yanıt
Bilgiler için sağolasın Diamondx , Yahoo answera da sormuştumda , oradan da farklı cevaplar gelmişti Cevaplar genel itibari ile olumsuz bütün markaların bütün modellerinde sunduğu bir özellik değildir demişler. Olsa bile her port poe portu olmayabilir gibi ifadeler kullanmışlar . Kafam biraz daha karıştı olmadı ölçüm yapacağım kablodan farklı modemler ile
Cisco'nun bir çok marka/modelinde var.Araştırabilirsin.
Evet cisco nun bir çok modelinde var fakat fiyatı pahalı olabilir. Bence istediğin voltajda ucuz bir adaptör alıp modeme yakın bir yere takıp Cat kablodaki ki tane kabloya bağlayarak yine elektrik sağlayabilirsin kablonun diğer ucuna. Ben çok yaptım. Ve hiç sıkıntı yaşamadım.