Şimdi Ara

MODEM VE ROUTER LAN BAĞLANTISI HAKKINDA SORUNUM VAR DOSTLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletmemizde, Airties Air 5650v3 modemimiz var. Fakat bu modem, bazı odalara düzgün Wifi veremediği için, bugün, Tplink- TL-WR844N router aldım. Router'ı LAN dağıtımını yapan switch'in yerine koydum. Kurulumu yaptım bir sıkıntı olmadan. Wifi problemini çözdüm.

Fakat önemli bir problem ile karşı karşıyayım.

Modemden gelen, LAN kablosunu, router'ın WAN girişine bağladım. Switch'i ortadan kaldırdığım için, router üzerinden 3 bilgisayarıma interneti, LAN kablosu ile verdim. Fakat bir bilgisayarım, interneti direkt modem üzerinden aldığı için, router üzerinden internete bağlı bilgisayarlar ile konuşamıyor. Yani yerel ağ bağlantısı yok şu an.

Tüm bilgisayarların birbiri ile yerel ağ üzerinden konuşabilmesi için, nasıl bir ayar yapmam gereklidir?

Ofisin bir bölümünde, yine modem üzerinden gelen wifi kullanılacak, diğer bölümde de router üzerinden wifi kullanılacak.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler dostlar.

• Cihazın kurulumunu router modunda yapmışsınız, access point olarak kurarsanız sorununuz çözülür.

Alternatif olarak manuel kurulum yapabilirsiniz.

Tp-link cihazın IP adresini modem ile aynı sınıfta bir adres olarak ayarlayıp DHCP ile IP dağıtımını iptal edip kullanabilirsiniz.

• Turkforce T kullanıcısına yanıt

ip'lerini yaz dedim yazmadı. muhtemelen, fake konu.   yine de ona şu linki verelim okusun. daha faydalı olur.

https://www.cozumpark.com/alt-aglara-bolme-subneting/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.