Şimdi Ara

modemden switch e çıktıktan sonra hız nasıl bölünür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi bir kaç tane pc yi tek modem üzerinden net e bağlıycam

daha önce çalıştığım bir şirkette bunu yapmıştım fakat hız nasıl bölündü acaba diye kontrol etmemiştim

arkadaşlar olay şudur

4 port bir modem 1 tanesinden modemin hemen yanındaki pc ye
    2. sinden modem in bulunduğu binanın hemen yanındaki binaya yaklaşık 30 35 metre kablo ile adsl çekilcek (onda problem yok zaten )
    3.sünden ise 8 li inca switch yaklaşık 30 metre kablo ile başka bir binanın çatısına koyulacak ordan 3 kullanıcı yaklaşık 25 30 ar metre kablolarla adsl alacaklar

amacımız aynı network üzerinde olmak arkadaşlar hem bu şekilde daha hesablı adsl kullanıcaz hem network oyun oyniycaz ben bu sistemin benzerini daha kısa kablolarla şirkette kurdum bu şekilde net in çalışmasında problem çıkmıo fakat aklıma şu takıldı ;

acaba bize 3.port üzerinden gelen hız mı sonra switch de bölünür ?

yani switchden 3 kişi mi alsa iyi yoksa modemin 4.portundan mı almak daha iyi tabi ki 2. seçenek ama çok fark var mı diye sorucam ?

yani switch den 3 e bölüncek adsl 512 hat ı modem kendisi ilk önce 3 e bölcek sonra bi de o tek hattan gelen 3 te 1 lik kısım bir daha mı 3 e bölüncek ?
    bilen arkadaşlar biraz kurcalayabilirler mi :D

performansı çok düşer mi

• 10puanlık bir uzman sorusu bu sorunun cevabını bende merakla bekliyorum benimde işime yarıycak şimdiden ilgili ve bilgili arkadaşlara tşk.
  • evet ya bi cevap verilirse güzel olcak
  • bu sorunun cevabını kimse bilmiyormu
  • ADSL yi paylaştırınca zaten bant genişliğinizi bölmüş oluyorsunuz. yani diyelim ki 2 pc ye böldünüz bir pc download yaparken diğer pc sayfaları açmakta zorlanır. siz bir de buna mesafe de koyuyorsunuz. performans uç noktalarda iyice düşecektir. hele ki 512 ile bir pc küçük bir dosya bile olsa download yaparken diğerleri 56K dan beter bir bağlantıyla karşı karşıya kalacaktır. bence yapacaksanız böyle bir şeyi 2 mbps ile yapın cimrilik yapmayın sonuçta 5 kişi galiba yanlış saymadıysam kullanacaksınız bu da size aylık olarak 45 liraya gelecektir. ha 45 vermişsiniz 5 kişi 2 mbps ile çıkmışsınız ha kendiniz şahsi adsl almışsınız 256 ile 49 liraya internete bağlanmışsınız aynı olay olacaktır. bence böyle bir işleme gerek yok. ha derseniz ki biz bir de network üzerinden oyunda oynarız o zaman bir sözüm yok.

sonuç olarak 512K ile çok zorlanacağınızı 1 mbps bile yetmeyeceği kanaatindeyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ykaran

ADSL yi paylaştırınca zaten bant genişliğinizi bölmüş oluyorsunuz. yani diyelim ki 2 pc ye böldünüz bir pc download yaparken diğer pc sayfaları açmakta zorlanır. siz bir de buna mesafe de koyuyorsunuz. performans uç noktalarda iyice düşecektir. hele ki 512 ile bir pc küçük bir dosya bile olsa download yaparken diğerleri 56K dan beter bir bağlantıyla karşı karşıya kalacaktır. bence yapacaksanız böyle bir şeyi 2 mbps ile yapın cimrilik yapmayın sonuçta 5 kişi galiba yanlış saymadıysam kullanacaksınız bu da size aylık olarak 45 liraya gelecektir. ha 45 vermişsiniz 5 kişi 2 mbps ile çıkmışsınız ha kendiniz şahsi adsl almışsınız 256 ile 49 liraya internete bağlanmışsınız aynı olay olacaktır. bence böyle bir işleme gerek yok. ha derseniz ki biz bir de network üzerinden oyunda oynarız o zaman bir sözüm yok.

sonuç olarak 512K ile çok zorlanacağınızı 1 mbps bile yetmeyeceği kanaatindeyim.

dostum sağol fakat arkadaşın sorusunun cevabı

yani switch den 3 e bölüncek adsl 512 hat ı modem kendisi ilk önce 3 e bölcek sonra bi de o tek hattan gelen 3 te 1 lik kısım bir daha mı 3 e bölüncek ?
    bilen arkadaşlar biraz kurcalayabilirler mi :D

performansı çok düşer mi

• hız bölünerek gitmez 1024 lük bir bağlantın var diyelim bunu bir switch bağladın 7 kişiye ve bir başka switch gitti sonra tekrar 7 kişi bir başka switch ve oradanda 8 kişi şimdi bölünerek gitse 1024/8 = 128 sonra tekrar 128/8=16 ve sonra tekrar 16/8 =2 bu bu şekilde olmaz eğer diğer pcler o an açık ama hiç interneti kullanmıyorlarsa son kullanıcıda 1024 bağlantıyı görür tabi kablo kayıpları switch ip bloklarına ek bloklar hesaba katılmayınca bunlarda yok sayılabilecek kadar azdır ama diyelimki son kullanıcılar aralarında dosya transferi yapıyor başkaları oyun oynuyor bu sırada ağda çok trafik olduğu için senin başkasıyla oyununda kasılmalar olabilir ama internette yine sorun olmaz zaten 100 mbps 1 mbps lik bir bağlantı modemle kurabilirsin
  • yani switch den 3 e bölüncek adsl 512 hat ı modem kendisi ilk önce 3 e bölcek sonra bi de o tek hattan gelen 3 te 1 lik kısım bir daha mı 3 e bölüncek ?

yukarıda sorulan soru olmiycak herkez en başta eşit olacak ölemi
  • switch hızı eşit olarak dağıtır yani bölünme olmaz
  • yani switch den 3 e bölüncek adsl 512 hat ı modem kendisi ilk önce 3 e bölcek sonra bi de o tek hattan gelen 3 te 1 lik kısım bir daha mı 3 e bölüncek ?
    bilen arkadaşlar biraz kurcalayabilirler mi

şu kısım asıl sorulan yani switc in bölüp bölmediği diil switc e gelene kadar 3/1 olup aordan tekrar 3/1 mi oluyo switch ten bağlanmayan pz ile switc ten bağlanan pz arsında hız farkı varmı
  • evet hız kulanıcılar aynı anda kulandıklarında hız kaybı olacaktır ama bunun eşit şekilde olmayacaktır.kullanıcıların veri alış verişine göre değişecektir. kanaitimce modemden direkt bağlı olanlar biraz daha hızlı olabilirler. ama swicteki kullanıcılardan bir tek başınan kullandığı zaman tüm hızla bağlana bilecektir.
    modeme veya swiche şu kadar bilgisayar bağladım hız bu sayıya eşit bölünecek diye birşey yok. bende üç kişi ile paylaşıyorum 3 kişi aynı anda bağlı iken bile en kızlı ben olabiliyorum veya en yavaş.

birde senin mesafen biraz uzun kablolamana dikkat et. bu tip paylaşımın ilregal bir paylaşım olduğunu unutma!
  • kısacası modemden direk bağlananlarla switcten bağlananlar arasında fark olucak sonucu çıkıyor

konuyu açan arkadaş yerine ben tşk. ederim ihtiyacım vardı
  • öyle bir şey yok yani modem 3 e bölecek sonra 3 e böldüğünün 1 tanesi ikiye bölecek diye. bağlantın kaç mbps ise kullanıma göre değişir bölünme. yani modemin üzerinde 4 port var diyelim bunun herbirine 512 yi eşit olarak paylaştırmaz. yani sen modemin bir ucundan alıp uzak bir mesafede 2 ye ondan sonra bir mesafede 2 ye bölersen öyle sandığın gibi bir bölünme olmaz. kimse kullanmıyorken en uzaktaki yine 512K bant genişliğini kullanır. mesafeden biraz verim düşer tabi ama o kadar çok düşmez tek kullanımda. şöyle bir örnek vermek gerekirse sen modemin yanındasın en uçtaki adam download yaparken sen internette sürünebilirsin. aynı şekilde sen download yaparken en uçtaki sürünebilir. bu tamamen kimin önce bant genişliğini sömürdüğüne bakar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ykaran

öyle bir şey yok yani modem 3 e bölecek sonra 3 e böldüğünün 1 tanesi ikiye bölecek diye. bağlantın kaç mbps ise kullanıma göre değişir bölünme. yani modemin üzerinde 4 port var diyelim bunun herbirine 512 yi eşit olarak paylaştırmaz. yani sen modemin bir ucundan alıp uzak bir mesafede 2 ye ondan sonra bir mesafede 2 ye bölersen öyle sandığın gibi bir bölünme olmaz. kimse kullanmıyorken en uzaktaki yine 512K bant genişliğini kullanır. mesafeden biraz verim düşer tabi ama o kadar çok düşmez tek kullanımda. şöyle bir örnek vermek gerekirse sen modemin yanındasın en uçtaki adam download yaparken sen internette sürünebilirsin. aynı şekilde sen download yaparken en uçtaki sürünebilir. bu tamamen kimin önce bant genişliğini sömürdüğüne bakar.

bu şekilde olduğuna eminsin

direk modemden bağlananla modemden switche ordan üçe bölünen bağlantı eşit dağılır demek istiyosun

• ewet aynen öyle sadece mesafeden kaynaklanan hızda düşüş olabilir yani tek olarak modemin yanından bağlandığındaki hız tek olarak uzak mesafeden bağlandığın hızdan yüksek olabilir. o da mesafeden kaynaklanan performans kaybı kablo direnci felan fişman sebeplerden. yoksa modemin bir portu atıyorum 1 mbps bağlantının 256K sını diğer portu 256K sını kullanır diye bir şey yok. öyle bir şey olsaydı eğer sen evde 4 portlu modemi 1 bilgisayara bağladığında hız 4 te 1 düşerdi. yani sen 4 port modemin hangi portuna bağlarsan bağla tek pc yi bağlantın değişmez. e bu mantıktada sen birine pc birine switch bağladığında bağlantıyı bölmez. aynı bant genişliğini kullanırsın. 256 ise 256 512 ise 512. bant genişliği ise tamamen senin kullanımınla alakalı. sen bi yerden download yaparken bant genişliğini kullanırsın sayfalara girerken bant genişliğini kullanırsın. kim ne kadar bant genişliğini kullanırsa bant genişliğin o kadar dolar. atıyorum sen 512K nın 400 ü ile download yapıyorsan diğer uçtakine 100K kalır bant genişliğinden. yani 512/2 256 şar bağlantınız olmaz

• bildiğim kadarıyla network load balancing aygıtları ile bu iş yapılıyor, fakat bunlar da çok pahalı. eğer elinizde hurda bir bilgisayar varsa ona iki tane ethernet kartı takın, birinci ethernete modemi, diğer ethernete de hub girişini bağlayın, hub çıkışlarını makinalara dağıtın. interneti hurda makina üzerinden paylaştıracağınız için hız limitleyen programları internette bulabilirsiniz, bu programlarla belli IP numaralarına belli hızları dağıtırsınız. bunun tek handikapı, interneti paylaştıran makinanın 7/24 açık kalması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twister -- 7 Kasım 2006; 1:21:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.