Airties Air 5453 modemim var. Yapmak istediğim bir ip ile verilen interneti DHCP ile iler diğer bilgisayara yeni IP'ler ile dağıtmak.
Binada bana verilen internet hattını bu modeme takarak evin içinde bir ağ kurmak istiyorum. Hattan bir adet ip adresi üzerinden internet veriliyor. İstediğim bu hattı modeme takıp modemden de DHCP ile hattı yeni ipler ile diğer cihazlara dağıtmak. Bunun için şu işlemleri yaptım 1- Hattı WAN bağlantısına taktım. 2- Internet alanından static ip seçtim ve bana verilen ip numarasını ağ geçidini ve ağ maskesini ve DNS'leri tanımladım 3- DHCP özelliğini açık bıraktım.
Cihazlar ip adresi aldı fakat internete giremedi. Statik ip rputing ile gelen ip'leri bana verilen ip adresine yönlendirdim gene sonuç alamadım. Acaba nerde hata alıyorum.
Yapmak istediğim bir ip ile verilen interneti DHCP ile iler diğer bilgisayara yeni IP'ler ile dağıtmak. Daha önce DHCP özelliğini kapatarak başka alanlarda bu işi ypamıştım ama bu sefer DHCP açık olarak yapmak istiyorum.
cyilmazC
kullanıcısına yanıt
dhcp yi kapatmanız gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: wızard06
dhcp yi kapatmanız gerekiyor.
DHCP açık olarak bağlantı yapmam mümkün değilmi. AP özelliği olan bilgisayarım ethernet ile aldığı aynı interneti DHCP server ile dağıtabiliyor ve na bağlanan bilgisayarlar nete girebiliyor. Aynı işi modem üzerinden yapmam mümkün olmazmı? Aşağıda yaptığım ayarların ekran görüntüleri var. Modemim Airties Air 5453