Şimdi Ara

Modemim ip adres almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
24.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

30 Ocak günü interneitm etkinleştirildi. Kurulum için ttnet'i aradım kullanıcı adımı ve şifremi almak için arza kaydı oluşturdular sinyal gelmiyor diye teknik servis geldi hiç bir şey yapmadan gitti Sabah'ın 9:00'unda ayriyetten kablomuzu kesti. Ondan sonraki gün modemimi çeken yere getirdik (Telefonla aynı yerde olması gerekmiş) Tekrar aradım ttnet'i modemim eski olduğunu ve bana yardımcı olamıyacaklarını söylediler TP-LİNK markalı modem aldım hemen tekrar aradım ve kurulumu yaptııık :))
    Bundan sonra ise ip adres alamadığını söylediler yeniden teknik servis yazdılar ve teknik servis gelmedi. Gelmemesine rağmen aradılar ve dedilerki ana hatlarda sorun varmış Bilmem ney bilişimden adamlar gelip 50 tl'ye yapcaklarmış teknik servis gelmemesine rağmen

Arkadaşlar modemim kurulu wifide görünüyor bağlanıyolar fakat ünlem işareti var. İp adres alınamıyormuş internet erişimi yok diyor bağlanıp bana yardımcı olabilcek varmı rica ediyorum kurtarın beni şu illetden.

Düzeltme:2. sefer teknik servis gelmemesine rağmen birden akşam arayıp ana hatlarımda sorun olduğunu söylediklerinde 50 TL ücretle gelmelerini p.tesi 11 - 16 arası kabul ettim ama ana hatlarda sorun olduğun düşünmüyorum zaten ilk geldiklerindede teknik servis hiç bir şey yapmadan ayriyetten kablomu kopartarak gitti sizden tek ricam şu ip adres algılamama sorunuu nasıl çözerim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirkrc -- 2 Şubat 2014; 14:33:36 >

• Sorununu tam anlayabilmek için daha ayrıntılı bilgi vermelisin. Modemin arayüzüne girip hat değerlerinin olduğu sayfayı screenleyip buraya koymalısın. ip alamama ayrı sinyal alamama ayrı birşey.
  • emirkrc E kullanıcısına yanıt
    aboneliğini iptal ettir
    yeniden abonelik başvurusu yap.
  • chtgur kullanıcısına yanıt
    ADSL Firmware Versiyonu
    :
    FwVer:3.20.17.0_TC3087 HwVer:T14.F7_11.2

Hat Durumu
    :
    Showtime

Modülasyon
    :
    ADSL2 PLUS

Annex Modu
    :
    ANNEX_A

Downstream Upstream
    SNR Marjı
    :
    7.1 35.8 db
    Hat Zayıflaması
    :
    49.2 31.1 db
    Veri Oranı
    :
    511 124 kbps
    Max Oranı
    :
    1416 921 kbps
    CRC
    :
    0 0

Böyle yazıyor düşük sanırım hat değerlerim
  • dh.2007 D kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşşekkur ederim ama bu çözüm değil sanırım denedim modemi yeni aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirkrc

Öneriniz için teşşekkur ederim ama bu çözüm değil sanırım denedim modemi yeni aldım
    modem ayarlarını kontrol et dostum.

pppoe
    llc
    vip 8
    vci 35

kullanıcı adı ve şifre ki bunları %100 dogru girmen gerekiyor. emin değilsen çm üzerinden teyit al. buna rağmen olmazsa modemi resetle yeniden kur. yine düzelmeze arıza kaydı açtırman lazım. telekom tarafında mı sorun var bakılır. yoksa zaten modem ile ilgili sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

modem ayarlarını kontrol et dostum.

pppoe
    llc
    vip 8
    vci 35

kullanıcı adı ve şifre ki bunları %100 dogru girmen gerekiyor. emin değilsen çm üzerinden teyit al. buna rağmen olmazsa modemi resetle yeniden kur. yine düzelmeze arıza kaydı açtırman lazım. telekom tarafında mı sorun var bakılır. yoksa zaten modem ile ilgili sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    hangi şehir.modem ışıklarından (line-hat veya internet) bunlardan birisi mutlaka vardır vanıyor mu yanıp sonuyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 3 Şubat 2014; 10:22:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    evet çok düşük hattın 512 kbs yani 1 mbps bile değil ve santrale de çok uzaksın. Sorunun birazda tesisattan kaynaklanabilir gibi duruyor.
  • elit bugun geldi modeminiz de sorun var dedi aldıgımız yere ayar yaptırmaya gönderdi bakalım ayarını yaptırdım modemin ilk iş iş çıkışı eve gidince denemek olucak buda son şansımmış ne oldugunu kimse çözemiyor hepinize tessekkur ederim akşam yien sorun olursa yardım isteyeceğim sagolun arkadaşlar.
  • quote:

elit bugun geldi modeminiz de sorun var dedi aldıgımız yere ayar yaptırmaya gönderdi bakalım ayarını yaptırdım modemin ilk iş iş çıkışı eve gidince denemek olucak buda son şansımmış ne oldugunu kimse çözemiyor hepinize tessekkur ederim akşam yien sorun olursa yardım isteyeceğim sagolun arkadaşlar.
    Modem degerlerinizden hattınızın çok kötü olduğu görünüyor. Yeni modem geldiğinde birdaha atın değerleri. Çünkü önceki değerleriniz internet alamayacağınız kadar kötü. 512 kbps oldugu halde snr sınırda. Dedikleri gibi hatta arızada olabilir. Bide santrale olan uzaklığı hesaplayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtgur

Modem degerlerinizden hattınızın çok kötü olduğu görünüyor. Yeni modem geldiğinde birdaha atın değerleri. Çünkü önceki değerleriniz internet alamayacağınız kadar kötü. 512 kbps oldugu halde snr sınırda. Dedikleri gibi hatta arızada olabilir. Bide santrale olan uzaklığı hesaplayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    ayar yaptılar modemime ama bakalım günlerdir ev sadece teknik servis kimse çözemiyor anlamış değilim
  • quote:

ayar yaptılar modemime ama bakalım günlerdir ev sadece teknik servis kimse çözemiyor anlamış değilim

Alıntıları Göster
    TTNET ekibi Türk telekomdan kaynaklı diyor TT modemden oldgunu söylüyor modemi aldığım yer Türk Telekomdan diyor Allah'ını seven yardım etsin 30'unda açtırdım netimi hala netim açılmadı Yetkililerde ilgilenmiyor geçiştirior ne yapmam gerek ?
  • quote:

TTNET ekibi Türk telekomdan kaynaklı diyor TT modemden oldgunu söylüyor modemi aldığım yer Türk Telekomdan diyor Allah'ını seven yardım etsin 30'unda açtırdım netimi hala netim açılmadı Yetkililerde ilgilenmiyor geçiştirior ne yapmam gerek ?

Alıntıları Göster
    iptal ettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: turexx

iptal ettir

Alıntıları Göster
    farklı bir modemle denedin mi kardeş ? elindeki modem dışında ? ip almama dediğin durum dışında adsl ışıgı sabit mi modeminde ? eger sabit değilse ip alma değil sinyal alamıyosundur. yok adsl sabit modem ayarların tam ise ip aalamıyosundur. modem kaynaklı olabilir. logları iletmiyordur portuna. ayar görünür içinde ama sorun olabilir.
  • quote:

farklı bir modemle denedin mi kardeş ? elindeki modem dışında ? ip almama dediğin durum dışında adsl ışıgı sabit mi modeminde ? eger sabit değilse ip alma değil sinyal alamıyosundur. yok adsl sabit modem ayarların tam ise ip aalamıyosundur. modem kaynaklı olabilir. logları iletmiyordur portuna. ayar görünür içinde ama sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    anlaşmada 1 den 8 e kadar ibaresi olduğu için ip vermiyor olabilir çünkü arkadaş 512 kbs ile bağlanmış çok kötü bir durum bu. Benimki sadece tahmin

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

anlaşmada 1 den 8 e kadar ibaresi olduğu için ip vermiyor olabilir çünkü arkadaş 512 kbs ile bağlanmış çok kötü bir durum bu. Benimki sadece tahmin

Alıntıları Göster
    uzaktan yakından alakası yok. sordugum soru zaten bu amaçraydı. santralden normal çıkıp aldıgı değer çok düşükse iç tesisat sorunu olabilir. sinyal alabiliyor ama ip alamıyorsa farklı sorun olabilir ya da kopma oluyordur modem ip almaya fırsat bulamıyordur. bu durumda da adsl ışıgı sabit olmaz.
  • quote:

uzaktan yakından alakası yok. sordugum soru zaten bu amaçraydı. santralden normal çıkıp aldıgı değer çok düşükse iç tesisat sorunu olabilir. sinyal alabiliyor ama ip alamıyorsa farklı sorun olabilir ya da kopma oluyordur modem ip almaya fırsat bulamıyordur. bu durumda da adsl ışıgı sabit olmaz.

Alıntıları Göster
    4 tane modem denedim ttnet ekipleri modemden deniyor diye 2 sıfır 2'si kullanılmış denedim. İptal ettirmek cok zor 24 ay taahutu var bugun teknik servis yeniden gelicek 5. gelmeleri bu seferde modemden dersler her denediğim modemin resmini çektim video çektim adamlar uğraşıp hatlara bakmıyor bile ilk hattan dedilers onra modeme döndü uğraşmakmı istemiyorlar anlamıyorum. Beklemedeyim şuan inşallah gelirseler. Yine olmazsa ne yapıcam bilmiyroum koskoca dünyada net kullanamıyorum 1 haftayı geçti.

• Ayriyetten 2 tanede ayrı ayrı teknisyen getirdim 4-5 saat uğraştılar onlar hattan dedi dün akşam ttnet ekipini bekliyorum şimdi
    1 mbps altında bağlantınız varsa iptal edebilirsiniz. 1-8 mbps arası olsaydı ceza hakları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 5 Şubat 2014; 13:36:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

1 mbps altında bağlantınız varsa iptal edebilirsiniz. 1-8 mbps arası olsaydı ceza hakları var.
    1 mbps'nin altında zaten baktım olmuyor son çarem o son 3 gün daha bekliyicem sanırım benim yapabilecğimde bir şey yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.