Şimdi Ara

DHCP yeni ip istediğimde vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CMD ile DHCP serverden IP istiyorum ama önceki IP geliyor

Türk Telekoma gittim
    adam yeni IP alıyor dedi nasıl aldın dedim modemine reset attım dedi
    sorunu bidaha izah eetim fakat ordan ip alınmaz falan dedi ?wtf

Microsoftun support kısmıyla görüşme yaptım
    ipconfig/renew commandından sonra hata mesajıyla karşılaşıyomusun falan dedi hayır dedim
    sorun bizden kaynaklanmıyor dediler

bilgisayarda iki tane firewall var windows taki gelen isteklerin hepsini engelliyor bide comodo kurdum oda aynısını yapıyor bide chrome harici uygulamaları engelliyo (tavsiyem )

internetide araştırdım yine bi sonuç yok forumda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi

• O komutla modemden yeni IP alıyor olabilir. Kontrol ettiniz mi?

İntenet IP'sini değiştirmek için modemi yeniden başlatmak gerekir.
  • ben değişiyor diye biliyorum
    modemi resetlemem mi gerekecek windowstan bi yolu vardı sanki :)
  • Selamlar ;
    ...
    Dhcp serverların tamamı ister bir modemin ister bir serverin Dhcp sunucusu olsun herhangi bir clientin aldığı ip adresini Lease Time ( genellikle cihazlarda varsayılan 8 gün dür ) süresi boyunca saklar siz ipconfig /renew dediğinizde her zaman aynı ip adresini alırsınız. Örn sizin bilgisayar 192.168.1.5 ip adresini aldı Lease Time 8 gün siz 7 gun 23 saat 59 dakika boyunca networke bağlanmazsanız da 192.168.1.5 ip adresi sizin bilgisayarın mac adresine sabitlenmiştir ve başka mac adresine sahip bir cihaza vermez 8 gun yani Lease Time süresi dolduktan sonra 192.168.1.5 ip adresini başka bir cihaz a verebilir Dhcp sunucusu siz de network e dahil olduğunuzda 192.168.1.5 başka bir cihaza verildiyse size 192.168.1.5 harici farklı bir ip adresi verir. Dhcp sunucunuzdaki Lease time zaman dilimini kısaltabilirsiniz veya bilgisayarınızın mac adresini değiştirerek ipconfig /release ( Mevcut ip adresini bırakı ) ipconfig /renew ( yeni bir ip adresi ister dhcp sunucudan ) yapabilirsiniz ancak bu yaptığınız bilgisayarınızdaki LAN ip adresini değiştirir internete çıkış ip adresinizin değişmesini istiyorsanız modemi kapatıp açabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.