Şimdi Ara

Modemler Arası Kablosuz Köprü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde internet bağlantısıyla ilgili bazı sorunlarım var. Şöyle ki;
    internet hattını aldığım priz salonda. Benim masaüstü bilgisayarım (wireless kartı yok) dipteki odada. Salondaki modemden arka odadaki bilgisayara kablo çekmek her zaman bir çözüm, ancak bana çok kullanışlı gelmiyor. İki tane modemim var. Biri pikatel airmax 101, diğer tp link a809 (ttnet den aldığım modem). Aklıma şöyle bir çözüm geliyor, fakat olabilirliğinden emin değilim:

Modemlerin bir tanesini ana modem olarak belirleyip ana hattı o modeme taktıktan sonra, diğer modeme köprü (buradaki köprünün wireless olması lazım. Zira ethernet kablosuyla iki modemi bağlamanın bilgisayara kadar lan kablosu çekmekten bir farkı yok) kurmak. Köprülediğim ikinci modemi de bilgisayarın olduğu odaya koyarak, ethernet kablosuyla bilgisayara bağlayıp internete çıkabilirim diye düşündüm.
    Pikatel modemin arayüzünü biraz kurcaladım. Kablosuz köprü özelliği var. Acaba bu düşündüğüm senaryoyu uygulamak mümkün müdür? Mümkünse modemlerde nasıl bir ayarlama yapmam gerekir? Ayrıca bu şekilde düzenleme yaptıktan sonra iki modemle de kablosuz yayın yapabilir miyim (ipad ya da telefonla bağlanabilmek için)?

• ssf87 S kullanıcısına yanıt
    malesef öyle birşey mümkün değil. 20-30 liraya bi wifi adaptör al tak kasaya işini görür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.