Şimdi Ara

Modifiyeli Araclara Ilk Cezalar Kesildi !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Abi gitsinler çok çakma xenon'lara ne yapıyorlarsa yapsınlar, gözlerim bozuldu artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

Saçma ...

bu cezalar sadece çakma xenon takıp milleti rahatsız edene yada abarth egzoz takıp milleti rahatsız edene yazılsaydı kesinlikle desteklerdim.

Ancak uygulama sistemi yanlış .

Ben aracıma body kit taktırıp milleti rahatsız etmeden efendi şekilde gidiyorsam kime ne bu benim şahsi aracım özel ve iyi hisssetirmesini istiyorum..

görelim bakalım modifiyeli m3 lere m5 lere c kasalara rcz lere felan ceza yazbilicekmi polis.

amaç belli.

Size kesinlikle katiliyorum hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da kırmızı ışık ihlali yapanlar için de aynı duyarlılığı bekliyoruz.
  • Şahinci vs polis savaşı başladı demek

• quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Devlet yazsin cezayi yazmasin degilde. Hani bu yasayla yasda kuruda hepsi beraber yanacak. Hadi zibidi tayfaya yazdilar tamam. Ama elin adami pasa pasa modifiyesini yapmis etmis. Niye ellensinki ona? Ayrica polisler neye gore ayrim yapacak. Fabrika cikisli homurtulu, badili arabayada ceza yazar bunlar...

Konunun uzerine aklima geldi. Demin yolda scoroccoya denk geldim. Adam sahin egzozu takmis resmen. Sesi duysam sahinci sanarim. Boyle tiplere yazsinlar tabi

Doğru düzgün modifiye yapan kişi, araçta yaptığı değişiklikleri projelendirip MMO'ya onaylatmak zorunda. Yapmıyorsa, diğerlerinden bir farkı kalmıyor.

Simdi orjinal badi kit taksa sorunmu yani?

• Apaçiler için tamam eyvallah ama bayrak indirene ses çıkaramayıpta arabasını indirenlere gücü yetenlere
  • Çok güzel bir uygulama.
  • Varsa yetkiniz, bozyakaya da bekleriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

ÖTV'nin deprem ile ilgisi yoktur.

Daha önce çeşitli isimlerde alınan fon, harç ve vergiler birleştirilerek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olarak uygulanmıştır.

ÖTV öncesinde bir aracı alırken 50 den fazla değişik isimlerle ödemeler yapılıyordu.

ÖTV sadece araçlardan alınmaz değişik mal ve hizmetlerden değişik oranlarda alınır.

Sizin söylediğiniz depremden sonra uygulanan vergi Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dir. İletişimden (sabit telefon, cep telefonu ve internet gibi) %25 alınır. Hükumet bunların önemli bir miktarının duble yol yapımında harcandığını daha önce açıklamıştı.

Güzel günler dileklerimle...

Hersey tamam da, bir de sizden şunu açıklamanızı bekliyorum, dünyada neden bir tek, KDV'sinin de ÖTV si alınarak dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmaktayız.

• KDV'nin ÖTV'si değil ÖTV'nin KDV'sini ödüyoruz.

Akaryakıtta önce maktu ÖTV uygulanır sonra %18 KDV alınır.
    Daha da garibi ihiyacımızın iki katı benzin üretip içeriye pahalı, dışarıya ucuza satan tek ülkeyiz. Euro dizelin neredeyse % 25'ni kendimiz üretip kalanını dışarıdan pahalı alıp içeriye benzinden ucuza satan tek ülkeyiz. İş bilmeyen tüccar gibi yani. Depoda ucuz malın var, yüksek fiyat koyup almasınlar diye uğraşıyorsun, sonra başkasından pahalı ikame mal alıp ucuza satıp kâr etmeye çalışıyorsun. Olmayınca yüklen vergiye. Ne ala değil mi?

Sadece akaryakıtta mi? Araç alırken de ÖTV 'nin KDV' sini ödüyoruz.

Bu konuda Sizinle aynı fikirdeyim

Yukarıda itiraz ettiğim konu bu değildi. Konu depremle ilgili olanın ÖTV değil ÖİV olduğunu söylemiştim.

Yeri gelmişken kısa bir not daha yazayım: ÖİV 1999'da ilk kez uygulandı. Araçlardan ise 2 taksit MTV alınmıştı. Sonra ne oldu bilen olmadığı gibi, açıklayan da yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

Saçma ...

bu cezalar sadece çakma xenon takıp milleti rahatsız edene yada abarth egzoz takıp milleti rahatsız edene yazılsaydı kesinlikle desteklerdim.

Ancak uygulama sistemi yanlış .

Ben aracıma body kit taktırıp milleti rahatsız etmeden efendi şekilde gidiyorsam kime ne bu benim şahsi aracım özel ve iyi hisssetirmesini istiyorum..

görelim bakalım modifiyeli m3 lere m5 lere c kasalara rcz lere felan ceza yazbilicekmi polis.

amaç belli.

+9Kesinlikle Katılıyorum

Ne yani şimdi body kit yaptırıp düzgünce gezsek bizdemi ceza yiyeceğiz ? Kimseye zararı yoksa sorun olmamalı bence.

Ama sanmıyorum herhalde bir ayrım olur bunlarda. Yoksa fabrika çıkışlı body kit uygulanan araçlarda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Kırmızı ışıklarda dilenen, sokaklarda yatan, sağa sola sarkan modifiyeli suriyelilere ve kuruş vergi ödemeyen, kaçak elektrik kullanan, hastanelerden , eczanelerden bedavaya yaralanıp sonra bir de bayrağı indirip, her fırsatta yol kesen atarlı Apoçilere ne yapabiliyor kahraman polisimiz?

ELLERİNDEN ÖPERİM
  • Bu yasayı sonuna kadar destekliyorum hele dün gece çakma zenonlar ile uzunları süsleri açık bir bilmem ne çocuğu yüzünden karşı seride geçip kafa kafaya giriyordum arabada ailem varken

Tek istediğim kimsenin hakkına girmeden insanları rahatsız etmeden profosyonel modifiye yapanlara dokunulmaması bazı insanlar tanıyorum arabası çok güzel ancak ne egzozu bağırıyor ne fari göz alıyor trafiğe kapalı alanda yapıyor ne yapacaksa bu adamın suçu günahı ne ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.