< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Modülasyonlu Yahut On/Off Termostat (4. sayfa)
-
-
Mantıklı çünkü termostat vanalar da oda sıcaklığına duyarlı adı üstünde. Mesela ben kablosuz oda termostatı aldım ve salona koyup 22 dereceye ayarladım. Ama akşamları daha ufak olan oturma odasında oturuyoruz. TV sıcaklığı, laptop sıcaklığı ve vücut sıcaklıklarımız oturduğumuz küçük odanın daha fazla ısınmasına sebep oluyor. Burada termostat vana devreye giriyor ve fazla ısınan odanın peteğini kapatıyor, diğer odalarla eşit sıcaklıkta olmasını sağlıyor ve yakıt tasarrufu da sağlıyor. Yada bir odanın sıcaklığının daha düşük olmasını istiyorsunuz yine termostat vanayı düşük dereceye ayarlayıp odanın sıcaklığını doğru şekilde düşük tutabilirsiniz. Bazıları vanayı biraz kısarsın düşük sıcaklıkta durur ne gerek var diyebilir ama termostat vana kadar sağlıklı ve konforlu olmaz bu yöntem. Termostat vanaların 3 civarında tutulması önerilir ama siz bunu tecrübe ederek deneme yanılma yoluyla da en doğru ayarını bulabilirsiniz.
-
Konu hortlamış gibi olmasında sonuç olarak ne alacaz
-
Ne alacağınız sizin aslında termostattan ne beklediğiniz ile alakalı. On/off da, modulasyonlu da kullanmış biri olarak aralarında hemen hiç fark yok, tabi gidip ucuz diye 0,5 hassasiyetli saçma sapan bir termostat almadığın sürece.
-
RT20 RF Kablosuz Oda Kumandası
Tüm Buderus kombiler ile uyumlu olan kablosuz termostat, kablosuz bağlantısı sayesinde kolay bir kullanım sunar.
- Tüm Buderus kombiler ile uyumlu çalışabilme
- Kablosuz bağlantı ile rahat kullanım
- Oda sıcaklığına bağlı On/Off çalışma
var elimde. fena değil galiba
-
Selamlar, Buderus Gb122i kombime kablosuz oda termostatı alacağım fakat on/off ve modülasyonlu olanlar arasında ciddi fiyat farkı var. Gerçek kullanım koşullarında bu farkı vermeye değer mi? Kombiye uyum sıkıntısı yaşamamak için yine Buderus marka oda termostatı seçmeyi düşünüyorum. Farklı önerileriniz varsa duymak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi may-day -- 24 Aralık 2024; 11:48:22 > -
Merhabalar,
Kombinizin geniş modülasyon aralığına sahip, eviniz yerden ısıtma ise konfor anlamında modülasyonlu oda termostatı seçilebilir. Evde petek var ise ve aradaki fiyat farkını da vermek istemiyorsanız 0.1 hassasiyete sahip on/off termostat alınabilir.
-
Merhaba, evim petekli sistem. Öncelikli amacım tasarruf sağlamak. Bu amaçla Buderus'un kendi termostatını mı önerirsiniz yoksa farklı öneriniz olurmu? Farklı marka kullanırsam uyumluluk sorunu yaşarmıyım?
-
Buderus ile Bosch aynı diyebiliriz. Benim kombi Bosch ve Cosa termostat kullanıyorum. Uyumluluk konusunda problem yaşamadım muhtemelen siz de yaşamazsınız. Cosa da saatlik,haftalık programlama yapıp telefondan takip edebiliyorum. Sizin böyle bir ihtiyacınız yok ise on/off Buderus kullanabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X