Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ama üniversiteye girince hayallerin yıkılyor
    erzuruma da gitsen odtüye boğaziçinede gitsen yıkılıyor

hiçbir mesleğin hiçbir bölümün paradan başka birşey ifade etmediğini görüyorsuninsanların gözünde adam olmak için okursun, evlenirsin, para kazanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

ordan dünya çok farklı görünüyor

hiçbir mesleğin hiçbir bölümün paradan başka birşey ifade etmediğini görüyorsuninsanların gözünde adam olmak için okursun, evlenirsin, para kazanırsın

++
  • Gülüm burası Amerika değil, sevdiğin, ilgi duyduğun bölümü tercih etmen faydasız. Hobi niyetine okurum, benim ailem zengin diyorsan o zaman sorun yok.
    Sonra başbakanın çıkıp ''her üniversiteli iş bulmak zorunda değil'' diye saçmalar karşında.
  • hort.!!

bölüm görüşü;
    http://zephyrusblogus.tumblr.com/post/891403966/mbgsecmelimiyim

umarım bu yazı, tüm meraklarınızı giderir ve
    , her ayda 1 açılan bu konudaki başlıklara bir son verilr ve ARAMA bölümünü kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

ordan dünya çok farklı görünüyor

Doğrusu şu an Osmangazi Fizikteyim.Ortalama fln berbat.Çok çalışkan biri değilim bu yüzden,gündelik çalışma yapamıyorum.Gündelik çalışma yapamadığım için de dersleri sınav haftasında çalışmak zorunda kalıyorum.Ama bunu geçtim derstte çok fazla not tutmuyorum. Aslında aynı şeyleri yazmaya gerek yok,uzun bir zaman önce Fizik kazanınca başka bir forumda başlık açmıştım o başlığa yanıtım şu şekilde olmuştu.

............................

quote:

Konuyu açalı uzun bir süre olmuş.Buraya gelmeden önce,konuyu açmamdan tahmin edebileceğiniz üzere fizik okumaktan korkuyordum.O zamanlar Popüler bilim kitapları okumaktan ve bununla ilgili belgeseller izlemekten zevk alıyordum bu yüzden,buraya gelince o kitaplarda okuduğum şeylerin özünü buraya geldiğimde göreceğimi düşünüyordum...
    Ama maalesef durum beklediğimden çok farklı.Üniversite eğitim açısından kötü olmasa da,çevremdeki insanların fiziğe sadece okumak için gelmeleri ve önemini bilmemeleri gerçekten rahatsız edici bir duygu.Bununla ilgili iİlk olarak şöyle bir örnek vermek istiyorum:
    A : Sizde not varmı?
    B : Evet var.
    A:Peki hoca nerelerden sorucakmış biliyor musunuz?
    B : Evet notlarda işaretlemişti önemli kısımları. v.s v.s
    İşte bunun gibi örnekler gerçekten rahatsız edici.Başka bir örnek ise kantinde otururken hiç kimsenin fizik hakkında konuşmuyor olmaları.
    Yani hiç kimse öğrendiği bir şey hakkında yorum yapmak istemiyor.Onu geçtim not sevdasından,internet diye bir şeyin varlığı yokmuş gibi hissetmeye başladım.Ama haklı yanlarıda olmalı bence çünkü gerçektende notlardan çalışmak,çoğu kişi için ilaç gibi geliyor.
    Kısacası bu üniversiteyi kazanan olursa gelmeden önce şunları söylemek istiyorum :
    - Okuduğunuz popüler bilim kitaplarındaki fiziği burda bulamassınız.
    - Forumlarda tartıştığınız ortamları burda bulamassınız.
    Amaç gerçekten fizik öğrenmekse,gerçekten de düzenli bir çalışma ve hocaları iyi dinlemeye ihtiyaç var.Fiziği zor yapan şey aslında çok geniş bir matematik içeriyor olması.Bu yüzden başlarda bana tavsiye edildiği gibi yazarak çalışma bunun dışında çözümlerin sonuçlarını kontrol etmede bilgisayar yazılımlarının kullanılması ve grafiklerin çizdirilmesi sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.Şu an bana bunları yapıyormusun diye soracak olursanız,hayır yapamıyorum.Çünkü bir şeyi öğrenmeye çalışırken aslında geçtiğim derslerde bile hala bir sürü eksikliklerim olduğunu ve bunları tamamlamadan her zaman bir problemle karşılaşacağımı biliyorum.Geçtiğim derslerden kalsaydım daha mı iyi olucaktı bilmiyorum ama en azından bana bir soru sorulduğunda ben o derstten kalmıştım diyebilecektim.Şimdi ise ne derim? Ya da ilerde ne diyeceğim sorusu kafamı meşgul ediyor? Bu yüzden,hangi bölümde olursa olsun benim üniversite hayatından anladığım en önemli şey.Hayatı bir düzene sokmak ve çalışmayı bu düzenin içine dahil etmek.İlerde başarılı bir kariyer çizebilmek için,o an işlenilen dersi ders olarak değil de (yani bunu geçmeliyimi düşünerekten değil) bu bana ilerde temel olacak şekilde düşünmek ve o dersi çalışırken en verimli yolu keşfetmek.
    Sonuç olarak ;
    4 yilda fizik programı biter belki ama eğer fiziği kendime meslek olarak edineceksem,hayatım boyunca fizik hakkında öğreneceğim daha bir sürü şeye olan inancım hiçbir zaman bitmeyecektir.

En başından başlamak lazım belkide...

http://www.staff.science.uu.nl/~hooft101/theorist.html

Kısacası @bahtiyar0011 evet insanların gözünde adam olmak için okursun.Ya da annen ve babanın gönderdiği paraların karşılığı vermek için.Halbuki merak ediyorum da acaba kaç kişi diplomasındaki ortalama kadar bilgili?

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Abim ODTU Biyoloji mezunu, şu anda aynı bölümde asistan, ve doktorasını yapıyor. İleri matematikle pek bir işi olmuyor sahiden, yani eğer ki ilgini çekiyorsa Genetik, sana uygun bir bölüm olabilir.

Ancak gönlün Bilgisayar Mühendisliği'nde ise diğer bölümlerde mutlu olamayabilirsin, her zaman aklın diğer tarafta kalacaktır. Sevdiğim mi yoksa daha iyi yapacağım meslek mi demişsin, genelde zaten sevdiğin işi iyi yaparsın, çünkü zorlukları bile sana zevkli gelir.

Bunlar dışında benim tavsiyelerim:

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
    ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü

Genetik Mühendisliği
    Yazılım Mühendisliği
    Nükleer Enerji Mühendisliği

hocam abiniz şu an ne yapıyor?

• İstediğini okumalısın bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.