Şimdi Ara

Moleküler biyoloji ve genetik bölümü hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mbg temel bilim kpss ye girerek yazık edersin. Bilim insanı olmak istiyorsan seç ama sadece top üniversiteler tutuyorsa. Eğer bilim insanı olmak gibi bi amacın yoksa veye top üniversiteler gelmiyorsa vazgeç daha iyi.
  • Üçe geçtim daha iki yılım var ama umudum yok yüksek ünilere gitmeye 9 ortalamam 80 10 89 pek yüksek değiller hem biraz araştırdım kendinizi geliştirmeniz gerekiyor falan diyorlar yani uzun bi süreç belli ki rahat edene kadar yurtdışı düşünüyordum zengin değilim zar zor yaparım çalışırım diye düşündüm o da zorlaştı € durumu belli bende yazmıcam daha karar vermedim hangi bölüm istediğime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahargünesi B kullanıcısına yanıt
    Lise ortlamasından Üniversite puanın belli olmaz. Uzun süreç olduğu doğru, yurt dışı için burslar var ama bunların hepsi senin performansına bağlı. Zaten bunları düşünmen için daha çok erken önce sınava gir sonra düşünürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe..

Bu bölümü okuyan bir öğrenci yazısında şu tarz bişe diyordu:

"Eğer inançlı biriyseniz bu bölüm sizin için pek uygun değil, çünkü burdaki hemen her şey inancınıza ters düşüyor."

Adamın sözünü buraya taşıdım,biri çıkıp saçma salak laf etmeye çalışmaz umarım
    Asddassff

Dur tahmin ediyim: bu lafı söyleyen de inançsız biriydi di mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet çalışmam lazim simdi bunları düsünürsem umutsuzluğa kapılcam

• Gelseydi Koç yazacaktım ama 8k yapabildim. Tıp okuyarak da mbg nin ulaştırdığı yollara çok daha prestij sahibi olarak gitmek mümkün , araştırdığım kadarıyla.

Bu yönde bir ilginiz varsa önerim kalan 2 senenizde ingilizcenizi olabildiğince geliştirmeniz , bu konularda daha çok araştırma yapmanız (örn. crispr ) ve ardından tıp kazanmaya çalışmanızdır.

Siz derslerinizi çalışıp sınava en iyi şekilde hazırlık yapın , obp yi sınav günü geçene kadar düşünmeyin ki sizinki o kadar da kötü değil.
  • "Tıp okuyarak da mbg nin ulaştırdığı yollara çok daha prestij sahibi olarak gitmek mümkün"

Farklı bir bakış açısı ama genetik yolunda ilerlemek için verilecek 6 ekstra yıl pek iç açıcı durmuyor. Sonuç olarak önemli alan yöneldiğiniz alan, ve lisans eğitimi sandığınız kadar önemli değil.
  • Aslına bakarsanız tıpı asıl seçme nedenim 6 yılın sonunda seçme şansımın olması. Hem moleküler biyolojiye ve genetiğe hem nörobilime hem de psikolojiye ilgim olduğu için lisans eğitiminde bu alanlarla ilgili daha anlamlı bilgi sahibi olup daha mantıklı bir karar verebilirim. mbg ye gidip seçeneksiz kalmak istemedim.

Sonuçta insan dinamik bir varlık.Yarın bir gün ulan kim bilim yapacak ben doktor oluyum kafasına bile girme ihtimalimi göz önünde bulundurmam gerekiyor.(Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum ama hayatına ne getireceğini kestirmek pek mümkün değil )
  • MBG secip yurtdisi dusunuyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Mühendislik istiyorum fakat Moleküler Biyoloji ve Genetiğe ilgim var. Bazen gitmek istiyorum bazen Türkiyedeki şartlar dolayısıyla okunmaz bu bölüm diyorum kararsızım aslında. Gidebilirsem 30k İtü, veya 50k Ytü var. Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
    EDİT: YTÜ Makine yazdım hayırlısı bakalım.
  • zivarus Z kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz geç oldu bunun için :) 8k ile tıp yazdım muhtemelen yerleşirim bu sene
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.