Şimdi Ara

Moleküler biyoloji ve genetik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezunum havacılık ve uzay düşünüyorum ama olmazsa mbg falan istiyorum bölüm hakkında fikriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oppenheimer.45 -- 2 Ağustos 2024; 17:26:41 >

• Hocam dediğiniz üç bölüm bence bayağı alakasız.

Tıp okuyup genetik uzmanlığı yap diyenler olacaktır.Bu senaryo ile MBG ile okumak çok farklı yerlere gidiyor.Tıbbi genetikçiler;genetik hastalıkların ön tanısı,tespiti,varsa tedavisi ve palyatif bakımını üstlenir.Eğer akademiye yoğunlaşırsanız özellikle genetik hastalıklar ile ilgili biyoloji araştırmaları yapabilirsiniz.MBG’ciler bu dediğim alanda da çalışır ama bunun dışında çalıştıkları biyoinformatik,embriyoloji çalışmaları,et üretimi,biyolojik ürünler(gübre,genetik ilaç vb.) alanında çalışır.

MBG genel olarak iş imkanı az,Türkiye’de daha az bir bölüm.İş bulmak için master(yüksek lisans)tercihen PhD(doktora)yapmanız sizin için iyi olur.Genelde ya akademide çalışırlar ya da yüksek teknoloji ile üreten şirketlerin AR-GE kısmında çalışırlar.İkinci seçenek Türkiye’de çok az olduğu için Türkiye’de kalırsanız üniversitede çalışırsınız muhtemelen.Benim fikrim top tier değilse(Bilkent,Koç,ODTÜ vb.) değilse okumamanız yönünde.Tıp tutmaması durumunda gelen MBG’ler istediğiniz sonucu vermeyebilir.

Kimya mühendisi gene çok farklı bir alan.Adı üzerinde mühendisliktir ve diğer ikisine göre çok daha fazla fizik ve matematik içerir.Esas amaç kimyasal süreçlerin daha kısa sürede ve daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.Mühendislik mantığı yani,verimliliği artırmak.Biyokimysasal süreçlere de müdahil olabildikleri için biyoteknoloji sektöründe çalışabilirler ama bunu seçmeli derslerle,stajlarla siz sağlamalısınız.Esas program çok az biyoloji içerir.Biyoteknolojide çalışmak için ideal olmayabileceğini söylemişti forumdaki bir kimya mühendisi arkadaşımız.Ayrıca MBG’nin aksine direkt lisans ile işe başlayabilirsiniz ama yüksek lisans da size pek çok olanak sağlar.

• tıp
  • Sercan mı nani mi

• %100 tıp

• Sıralaman kaç hocam? Bilkent mbgde okuyorum sorun olursa cevaplayabilirim
  • Tıp daha garanti hocam
  • mbg ne olm en iyi yapcagın şey ünide asistan olmak bounda fln okumadıysan tüm gün makale okuyup dümenden pcr testi fln yaparsın

• todrsv kullanıcısına yanıt
    Geçen sene pek verimli geçmedi hocam 350k ayriyeten okulda da sorunlar yaşadım vesair. Bu sene iyice asılıcam inşaallah. İlgili olduğum alanlar daha ço astronomi fizik biraz biyoloji. Hobi olarak felsefe ve tarih okuyorum. Bölüm bana uygun olur mu? Nerelerde okumalı? Siz me tavsiye edersiniz. Aslında tıp düşüncem sadece para kazanmak ondan dolayı pek istemiyorum.
  • oppenheimer.45 kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.