Şimdi Ara

Molex Fan sessizleştirme SS Lİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben 7 volt tavsiye etmiyorum guc kaynaginda 5v kanali uzerinde gereksiz yuk olusturdugunu okumustum yabanci forumlarda 5 volt deneyin. Fanlar start aliyorsa o sekil kalsin 400r kasamda sesli calisan 2 adet on kasa fani ve 2 adet yan kapakda takili olan fanlari 5v uzerinden calistiriyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7v kullanmanın PSUya zararı olmaz. Eski PSUlar bile 5v üzerinden gereksiz yüksek akım geçmesini engelleyecek kadar güvenlidir. Zaten bunun olmasının tek yolu fanın içinde bir şekilde kısa devre olup direk 12v ve 5v kanallarının birbirine bağlıymış gibi davranması ki o da ihtimal olabilmek için bile çok zor. Olsa bile modern PSUlar böyle durumlarda kendilerini kapatarak güvene alabilirler.
    http://hardforum.com/archive/index.php/t-871308.html

@akke4323
    Son attığınız resimde 2 numaralı kabloyu çıkartın, 1 numaralı kabloyu onun yerine takın. Bu sayede 7v'a düşürmüş olursunuz. Ancak çıkarttığınız kabloyu boş olan yere geri takmayın. İleride bu yaptığınızı unutursanız sıkıntı çıkartabilir. Elektrik bandıyla sarıp bir yere yapıştırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

7v kullanmanın PSUya zararı olmaz. Eski PSUlar bile 5v üzerinden gereksiz yüksek akım geçmesini engelleyecek kadar güvenlidir. Zaten bunun olmasının tek yolu fanın içinde bir şekilde kısa devre olup direk 12v ve 5v kanallarının birbirine bağlıymış gibi davranması ki o da ihtimal olabilmek için bile çok zor. Olsa bile modern PSUlar böyle durumlarda kendilerini kapatarak güvene alabilirler.
    http://hardforum.com/archive/index.php/t-871308.html

@akke4323
    Son attığınız resimde 2 numaralı kabloyu çıkartın, 1 numaralı kabloyu onun yerine takın. Bu sayede 7v'a düşürmüş olursunuz. Ancak çıkarttığınız kabloyu boş olan yere geri takmayın. İleride bu yaptığınızı unutursanız sıkıntı çıkartabilir. Elektrik bandıyla sarıp bir yere yapıştırabilirsiniz.

Son durumda bu hale geldi , sisteme takmak için uygun durumda mı? Boşta kalan kabloyu ayrıyeten dişinin üzerine bantlayacacağım.

Molex Fan sessizleştirme SS Lİ

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    Şu an bir sıkıntı gözükmüyor. Böyle takarsanız 7v olarak çalışacaktır (kendi kasamda 4 tane fanı 7v olarak kullanmaktayım bu arada). Sadece molexin boşta kalan diğer ucuna bir şey takarsanız dikkatli olun. Çünkü 2. toprağı 5v alacaktır. Şu anki kurulumunuz için sorun değil. Eğer bir önceki resimdeki 1 numarlaarı kabloları birbirinden ayırabilirseniz daha iyi olur. Ancak açıkta kalan molexi kullanmayacaksanız sorun değil böyle de kalabilir.
    Bu arada bunu fanı 7v yapmak için kullanıyorsunuz değil mi? Başka bir amaçla yapıyorsanız 7v vermenin sağlıklı olup olmadığını garanti edemem diğer parçalar için. Fanlar için sorun değil tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 26 Şubat 2015; 19:23:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİN
     Molex Fan sessizleştirme SS Lİ

Birbirine yapışık iki kabloyu ayırmam gerekiyor hocam bir önceki yorumumda şuanki durumunu attım bakabilirsiniz.

Dostum kes at

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Şu an bir sıkıntı gözükmüyor. Böyle takarsanız 7v olarak çalışacaktır (kendi kasamda 4 tane fanı 7v olarak kullanmaktayım bu arada). Sadece molexin boşta kalan diğer ucuna bir şey takarsanız dikkatli olun. Çünkü 2. toprağı 5v alacaktır. Şu anki kurulumunuz için sorun değil. Eğer bir önceki resimdeki 1 numarlaarı kabloları birbirinden ayırabilirseniz daha iyi olur. Ancak açıkta kalan molexi kullanmayacaksanız sorun değil böyle de kalabilir.
    Bu arada bunu fanı 7v yapmak için kullanıyorsunuz değil mi? Başka bir amaçla yapıyorsanız 7v vermenin sağlıklı olup olmadığını garanti edemem diğer parçalar için. Fanlar için sorun değil tabiki.

Şuan sisteme taktım fanların devri düştü ve ses azaldı. 2 adet fan ve 2 ayrı molex için aynı işlemi uyguladım. Açıkta kalan molexi kullanmayacağım , çıkarmış olduğumuz pinide dişi molexin üzerine bantladım. Sistemimde yanda bulunan 2 adet kasa fanı için uyguladım , fanların bulunduğu görsel inceleme konusunda mevcut zamanınız varsa bakabilirsiniz.

Tekrar teşekkür ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_101622957/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.