Şimdi Ara

Molex Fan sessizleştirme SS Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fan a sahibim power supply içinde kullanıyorum molex oldugu ıcın cok ses yapıyor bunu sessızleştırebılmemın bır yolu varmı ?
     Molex Fan sessizleştirme SS Lİ Molex Fan sessizleştirme SS Lİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norman Reedus. -- 2 Aralık 2013; 17:15:08 >

• Fan yaprak boyutu düştükçe ses artar doğal olan budur, molex-3 pin pwm çevirici gibi bir aparat bulabilirsen belki işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

BURADAKI

fan a sahibim power supply içinde kullanıyorum molex oldugu ıcın cok ses yapıyor bunu sessızleştırebılmemın bır yolu varmı ?

http://www.ebay.com/itm/3-5-PC-CPU-Temp-4-Channel-Fan-Speed-Controller-Control-Led-Cooling-Front-Panel-/271267135769?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item3f28c80119

memnunum

• Hocam haftalarca ucuz yollu fan kontrolcü aradım aradım bulamadım. 2 hafta önce forumda denk geldi en sonunda ikinci el aldım 6 kanallı Zalman fan kontrolcü 50TL ye. Ancak şimdi bunu görünce üzüldüm. İşte bu işi gerçekten ucuz yollu çözmenin yolu.
  • quote:

BURADAKI

hocam çözüm burda.http://www.wardom.org/molex-baglantilari-ile-fan-sessizlestirme-507548/ yalnız dikkat edin, boşa çıkan kabloların ucunu bantlayın, metale veya diğerlerine temas etmesin. kendim de uyguladım bu işlemi ama sizin sorumluluğunuzda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

quote:

BURADAKI

hocam çözüm burda.http://www.wardom.org/molex-baglantilari-ile-fan-sessizlestirme-507548/ yalnız dikkat edin, boşa çıkan kabloların ucunu bantlayın, metale veya diğerlerine temas etmesin. kendim de uyguladım bu işlemi ama sizin sorumluluğunuzda :)

hocam elimdeki ara kabloyu ekledım yukarıda bakarmıısınız onu nasıl yapabılırım renksiz kablolar değişiyormu acaba yerlerı

• Belli oluyormu resimler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3PİN İLE 4 PİN KASA FANI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bakarmısınız sizde.
  • yanlış bilmiyorsam eğer bir fan kontrolcünüz yoksa o 3pinlik sistemi de kullansanız, fanlar son hızda döneceği için yine aynı sesi çıkartır.
  • quote:

yanlış bilmiyorsam eğer bir fan kontrolcünüz yoksa o 3pinlik sistemi de kullansanız, fanlar son hızda döneceği için yine aynı sesi çıkartır.

tüh. çentiklerini çıkarttım kablonun ne yapacağımı bılmıyorum
  • Şu resme göre anlatıyorum. Senin molexin üstünde de kablo renkleri bellidir muhtemelen. Ona göre yaparsın:

Sarı kablo 12v, kırmızı kablo 5v verir. Diğer ikisi toprak. Fanı yavaşlatmak için 2 ihtimalin var:
    - 5v'a düşürmek için: Kırmızı kablo ile sarı kablonun yerini değiştir.
    - 7v'a düşürmek için kırmızı kablo ile toprağın yerini değiştir. Sarı kablonun yanındaki ile değiştir. Böylece 12-5=7v alırsın.

• quote:

yanlış bilmiyorsam eğer bir fan kontrolcünüz yoksa o 3pinlik sistemi de kullansanız, fanlar son hızda döneceği için yine aynı sesi çıkartır.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Şu resme göre anlatıyorum. Senin molexin üstünde de kablo renkleri bellidir muhtemelen. Ona göre yaparsın:

Sarı kablo 12v, kırmızı kablo 5v verir. Diğer ikisi toprak. Fanı yavaşlatmak için 2 ihtimalin var:
    - 5v'a düşürmek için: Kırmızı kablo ile sarı kablonun yerini değiştir.
    - 7v'a düşürmek için kırmızı kablo ile toprağın yerini değiştir. Sarı kablonun yanındaki ile değiştir. Böylece 12-5=7v alırsın.

Bu işlemi bu kabloda nasıl gerçekleştirebilirim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    2 kablolu çıkışın siyah kablosunu (toprağını) molexlerdeki kırmızı kabloya takarsanız 7v güç verirsiniz.
    5v vermek içinse 2 kablolu çıkışın kırmızı kablosunu molexlerin kırmızısına başlamanız yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2 kablolu çıkışın siyah kablosunu (toprağını) molexlerdeki kırmızı kabloya takarsanız 7v güç verirsiniz.
    5v vermek içinse 2 kablolu çıkışın kırmızı kablosunu molexlerin kırmızısına başlamanız yeterli olur.

Rica etsem biraz daha detaylı anlatır mısınız? Molexin neden iki farklı ucu mevcut arasındaki fark nedir?

Aşağıda psu'ya giren kablonun görselini paylaştım bu girişe göre işaretlemiş olduğum parçada değişiklik yapmak durumunda kalıyorum.

Molex Fan sessizleştirme SS Lİ  Molex Fan sessizleştirme SS Lİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 26 Şubat 2015; 13:00:56 >

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    2 molex olmasının sebebi sadece uyumluluğu arttırmak. Bir tanesi dişi bir tanesi erkektir muhtemelen. Farklı düzeneklerde kullanmak isteyenler için optimize etmişler. Örneğin birden fazla fanı aynı PSU çıkışına takmak için kullanabilirsiniz 2. molexi. nromalde sadece 1 tanesi kullanmanız lazım o molexlerin. PSU kablonuz dişi olduğu için erkek olana takmanız gerekiyor zaten. İşaretlediğiniz parça oluyor evet.
    Molexi PSU'dan gelen kabloya taktığınız zaman Molexin sarı olan ucu +12v, kırmızı olan ucu +5v diğer siyah uçlar ise toprak olarak güç alıyor. Şu haliyle sizin 2 kablolu çıkışınız +12v ve toprak uçlarına bağlı. Dolayısıyla 12v veriyor. 2 kablolu çıkış fark ettiğiniz üzere sadece molexin 2 kablosunu kullanıyor. Güç almak için bir toprak ve bir güç girişi yeterli çünkü. Burada bir sıkıntı yok.
    Eğer 5v'a düşürmek isterseniz tek yapmanız gereken 2 kablolu çıkıştaki kırmızı kabloyu (molexin sarı ucuna bağlanan (+12v)) molexin kırmızı ucuna (+5v) bağlamanız yeterli.
    Eğer 7v almak istiyorsanız da 2 kablolu çıkıştaki siyah kabloyu (molexin siyah ucuna bağlanan (toprak)) molexin kırmızı ucuna (+5v) bağlamanız gerekiyor. Böylece 12v-5v=7v vermiş oluyorsunuz. Özellikle sesini azalmak istediğiniz fanlarınız varsa 7v'u tavsiye ederim. 5v çok düşük kalır.
    Yine anlaşılmadıysa daha sonra çizimli bir resim ile anlatabilirim. Şu an yapamıyorum malesef.

• quote:

2 molex olmasının sebebi sadece uyumluluğu arttırmak. Bir tanesi dişi bir tanesi erkektir muhtemelen. Farklı düzeneklerde kullanmak isteyenler için optimize etmişler. Örneğin birden fazla fanı aynı PSU çıkışına takmak için kullanabilirsiniz 2. molexi. nromalde sadece 1 tanesi kullanmanız lazım o molexlerin. PSU kablonuz dişi olduğu için erkek olana takmanız gerekiyor zaten. İşaretlediğiniz parça oluyor evet.
    Molexi PSU'dan gelen kabloya taktığınız zaman Molexin sarı olan ucu +12v, kırmızı olan ucu +5v diğer siyah uçlar ise toprak olarak güç alıyor. Şu haliyle sizin 2 kablolu çıkışınız +12v ve toprak uçlarına bağlı. Dolayısıyla 12v veriyor. 2 kablolu çıkış fark ettiğiniz üzere sadece molexin 2 kablosunu kullanıyor. Güç almak için bir toprak ve bir güç girişi yeterli çünkü. Burada bir sıkıntı yok.
    Eğer 5v'a düşürmek isterseniz tek yapmanız gereken 2 kablolu çıkıştaki kırmızı kabloyu (molexin sarı ucuna bağlanan (+12v)) molexin kırmızı ucuna (+5v) bağlamanız yeterli.
    Eğer 7v almak istiyorsanız da 2 kablolu çıkıştaki siyah kabloyu (molexin siyah ucuna bağlanan (toprak)) molexin kırmızı ucuna (+5v) bağlamanız gerekiyor. Böylece 12v-5v=7v vermiş oluyorsunuz. Özellikle sesini azalmak istediğiniz fanlarınız varsa 7v'u tavsiye ederim. 5v çok düşük kalır.
    Yine anlaşılmadıysa daha sonra çizimli bir resim ile anlatabilirim. Şu an yapamıyorum malesef.

Gayet detaylı anlatmışsınız çok teşekkür ederim deneyeceğim.

• 7V için ilk olarak 1 numaralı yerden kırmızı ince kabloyu çıkarıp 2 numaralı yerde yani 5V kablosuna takmam gerekiyor. Bu kabloyu buradan ayırıp oraya nasıl takabilirim lehime gerek var mı?

Ek olarak 7V'yi bu şekilde elde etmek güvenli mi yoksa güvenlik açısından 5V mı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 26 Şubat 2015; 13:38:35 >
  • BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİN

Birbirine yapışık iki kabloyu ayırmam gerekiyor hocam bir önceki yorumumda şuanki durumunu attım bakabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.