Şimdi Ara

MONDEO 1.6 ECOBOOST SELECTİVE AYRINTILI İNCELEME (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
3
Favori
39.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayin evolvo, ben aracimi haramidere kent otodan aldim. acikcasi en iyi fiyati onlar verdiler. lakin ben bir ford tedarikcisi oldugum icin biraz daha ucuza almis oldum araci. ben istediginiz bu özelliklerde bir aracin yaklasik 70000-72000 civarina gelecegini dusunuyorum. ben teknopaket almadim ve istedigim külkahve renkten ötürü sunrofta alamadim ama daha once sunrooflu arac kullanmis biri olarak eksiklikte hissetmedim. arac okadar dolu ve okadar guzelki her seferinde beni kendine hayran birakiyor. alacaksaniz mutlaka ve mutlaka külkahverengi almalisiniz yanar döner cok karizma bir renk zaten lansman rengi olmasindanda anlasilir.. su anda bu sinifta bu aracin rakibi yok diyebilirim ama mutlaka selective olmali. yoksa arac cok bosaliyor ve pek ozelligi kalmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodor

Hem yol tutuş hem de konfor olarak Mondeo Passat'tan bir adım önde.
    Malzeme kalitesi ilk MkIVlerde biraz zayıftı, makyajla birlikte bir miktar düzelme olmuş ama görmek lazım.
    Passat diğerleri gibi sıradan bir VW. Bir çok parçası ortak. Mondeo daha ayrı ve bence daha güzel bir araç.
    Mondeo her yönüyle daha büyük bir araç. Şehiriçi kullanımı bu nedenle daha zor. Passat'ın direksiyon sistemi Mondeo'dan daha yumuşak. Görüş açısı daha ferah.
    Passat'ın tüketimi Mondeo'dan daha düşük.
    İkinci elde VWler daha avantajlı.

Bilgi için teşekkür ederim peki yakıt tüketimi nasıl 1.6 tdci nin ve ne kadar uzun passattan bu araç çok mu problem çıkartır. Zaten astra h kullanıyorum onunda direksiyonu sert o yüzden problem yok, donanım listesine baktım titanium bana gayet yeterli geldi....... Beyaz tercih etmeyi düşünüyorum olursa sizce nasıl bir renk bu buz beyazı.................

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: teodor

Hem yol tutuş hem de konfor olarak Mondeo Passat'tan bir adım önde.
    Malzeme kalitesi ilk MkIVlerde biraz zayıftı, makyajla birlikte bir miktar düzelme olmuş ama görmek lazım.
    Passat diğerleri gibi sıradan bir VW. Bir çok parçası ortak. Mondeo daha ayrı ve bence daha güzel bir araç.
    Mondeo her yönüyle daha büyük bir araç. Şehiriçi kullanımı bu nedenle daha zor. Passat'ın direksiyon sistemi Mondeo'dan daha yumuşak. Görüş açısı daha ferah.
    Passat'ın tüketimi Mondeo'dan daha düşük.
    İkinci elde VWler daha avantajlı.

Bilgi için teşekkür ederim peki yakıt tüketimi nasıl 1.6 tdci nin ve ne kadar uzun passattan bu araç çok mu problem çıkartır. Zaten astra h kullanıyorum onunda direksiyonu sert o yüzden problem yok, donanım listesine baktım titanium bana gayet yeterli geldi....... Beyaz tercih etmeyi düşünüyorum olursa sizce nasıl bir renk bu buz beyazı.................

Alıntıları Göster
    bende mondeo dizel 1.6 selective+teknopaket almayı düşünüyorum.

hafta sonu bir kaç bayi gezip buz beyaz rengi için fiyat alıcam.

açıkçası bu kadar para vereceksem benzinli almak bana pek mantıklı gelmiyor.

heleki 6 ileri dizel çok cimri olacağını düşünüyorum her ne kadar araç ağır olsada sonuçta o motor pişman etmez adamı.

dün trafikte gördüm aynısını.adeta yanımda geçip gitsede bir incelesem diye vallahi düşünmedim değil:))

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

bende mondeo dizel 1.6 selective+teknopaket almayı düşünüyorum.

hafta sonu bir kaç bayi gezip buz beyaz rengi için fiyat alıcam.

açıkçası bu kadar para vereceksem benzinli almak bana pek mantıklı gelmiyor.

heleki 6 ileri dizel çok cimri olacağını düşünüyorum her ne kadar araç ağır olsada sonuçta o motor pişman etmez adamı.

dün trafikte gördüm aynısını.adeta yanımda geçip gitsede bir incelesem diye vallahi düşünmedim değil:))

Alıntıları Göster
    Yarın saat 2 de mondeo 2.0 tdci triptonic test etmeye gideceğim genel olarka izlenimlerimi ayrıntılı şekilde yazacağım( yol tutuş, ses sistemi, tüketim) ama keşke 1.6 tdci ellerinde olsa da onun ile yapabilseydim 1.6 tdci performans& tüketim ikilisini çok merak ediyorum.........

• quote:

Yarın saat 2 de mondeo 2.0 tdci triptonic test etmeye gideceğim genel olarka izlenimlerimi ayrıntılı şekilde yazacağım( yol tutuş, ses sistemi, tüketim) ama keşke 1.6 tdci ellerinde olsa da onun ile yapabilseydim 1.6 tdci performans& tüketim ikilisini çok merak ediyorum.........

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bugün mondeo 2.0 cdti triptonic vitesi test ettim. Araç selective donanımındaydı. Aracımdan mp3 cd aldım ve bunu takmak istiyorum dedi adamda tabiki dedi sesi sadece 14. kademeye yükselttim ve gayet güzel bir ses çıktı gerçi ses ayarları yapılmamıştı yapılsa daha güzel olabilirdi. Aracın performansı mükemmel vites geçişleri seri ve kaliteli idi hiç sarsma yoktu. Ama dikattimi çeken 2. vitese 2000 devirde geçiyor sonra hep 2500 dd civarında vites atıyordu araç. Konforu gayet hoş, yol tutuşu gerçekten mükemmeldi.
    Adamın dediği bu araç 25 krş yakıyor ve 1.6 dizeli bundan daha az yakacaktır eminim dedi.
    Araç gerçekten alıcıya yönelik herşey düşünülmüş gibi. Bu arada mondeo ya ağustos ayında 1500 tl civarı zam gelecekmiş.........

SAYGILAR.

• merhaba arkadaslar ben sunu acikca belirtmeliyimki eger yilda 20.000 km den az yapiyosaniz sakin ha dizele yonelmeyin. benim tavsiyem kesinlikle budur. dizel size sadece pompanin onune gelince kendinizi iyi hissettirir ama ya onceden verdiginiz binlerce lira para? ya vereceginiz bakim masraflari?

mesela dizel mondeo selective almak icin ya binlerce lira fazla vereceksiniz yada benzinli selective parasina titanyum dizele bineceksiniz. ustune ustluk 160 hpden 115 hpye duseceksinizki bu agirlikta bir araci kaldirirken ve hizlanirken hep uzuleceksiniz.

ha dersenizki ben yilda 40-50.000 yapiyorum amenna. ama yapmayin arkadaslar. ben 1.6 160 hplik selective mondeo kullaniyorum ve son derece memnunum. suanda 9.6lt ortalamam var. araci alali 1bucuk ay oldu ve suanda 3000 km de. gaza basinca 160 hpnin nasil bir farki oldugunu anlayabiliyorum ve kendi kendime iyiki benzinli almisim diyorum.

benden tavsiyedir dostlarim. yoksa siz bilirsiniz tabi...
  • Üstadım ben yılda 17.000 km yapıyorum ama lt. 4,20 tl olması beni itiyor ve 9,6 lt diyorsunuz dizelde bu rakam 6,5 lt civarında satarkende yine yüksek fiyattan satıyorsunuz dediğiniz gibi masrafları biraz daha ağır oluyor dizelin. Şimdi kafamı karıştırdınız. dizel 1.6 tdci titaniummu? 1.6 ecoboost selective benzinlimi?....
  • quote:

Üstadım ben yılda 17.000 km yapıyorum ama lt. 4,20 tl olması beni itiyor ve 9,6 lt diyorsunuz dizelde bu rakam 6,5 lt civarında satarkende yine yüksek fiyattan satıyorsunuz dediğiniz gibi masrafları biraz daha ağır oluyor dizelin. Şimdi kafamı karıştırdınız. dizel 1.6 tdci titaniummu? 1.6 ecoboost selective benzinlimi?....
    mondeo selective dizel benzinli fiyat farkı 9 bin tl.
    dizel fabrika yakıt verisi ş. içi 6 lt * 3.60 = 2.16 * 20000 km = 4320 tl .
    benzinli fabrika verisi ş. içi 9 lt * 4.20 = 3.78 * 20000 km = 7560 tl.
    7560 - 4320 = 3240 tl
    yılda ortalama 20 bin km yol yapılırsa bir yılda 3240 tl fark çıkıyor .
    fiyat farkı 9 bin tl olduğuna göre ortalama 3 senede verdiğinizi geri alıyorsunuz . üstelik aracı satarkende dizel araç daha yüksek fiyattan satılır.
    serviste dizel araç bakım masrafıyla benzinli aracın bakım masrafları arasında çok büyük bir farkda yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

mondeo selective dizel benzinli fiyat farkı 9 bin tl.
    dizel fabrika yakıt verisi ş. içi 6 lt * 3.60 = 2.16 * 20000 km = 4320 tl .
    benzinli fabrika verisi ş. içi 9 lt * 4.20 = 3.78 * 20000 km = 7560 tl.
    7560 - 4320 = 3240 tl
    yılda ortalama 20 bin km yol yapılırsa bir yılda 3240 tl fark çıkıyor .
    fiyat farkı 9 bin tl olduğuna göre ortalama 3 senede verdiğinizi geri alıyorsunuz . üstelik aracı satarkende dizel araç daha yüksek fiyattan satılır.
    serviste dizel araç bakım masrafıyla benzinli aracın bakım masrafları arasında çok büyük bir farkda yoktur.

Alıntıları Göster
    1.6 Ecoboostlar performansta iyi oldu aşikar peki tüketim değerleri nasıl net izlenimler varmı?.....

• quote:

1.6 Ecoboostlar performansta iyi oldu aşikar peki tüketim değerleri nasıl net izlenimler varmı?.....

Alıntıları Göster
    quote:

bir tanıdıkta var şehir içi 9.3 yakıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yozcaliskan

quote:

bir tanıdıkta var şehir içi 9.3 yakıyor..

Alıntıları Göster
    Hiç birşey diyebiliriz o araç karma 7 lt. felan yakar demekki.....
  • quote:

Hiç birşey diyebiliriz o araç karma 7 lt. felan yakar demekki.....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba.

daha önce de dediğim ve imzamdan da anlaşılacağı gibi bir yeni mondeo selective benzinli ecoboost 160 hp sahibiyim. arabamdan çok memnunum. iç kalitesi gerçekten çok iyi. bunu baktığınız tüm detaylarda bulabilirsiniz. tabiki araç bir rollsroyce değil. ama bu sınıf için en iyilerden biri diyebilirim. aracın içi oldukça karizmatik, modern ve konforlu. deriye işlenen dikiş ipleri bile çok daha farklı gösteriyor aracı. pioneer dokunmatik panel çok güzel ve kaliteli ama başlarda biraz zorlanabilirsiniz kullanmakta. zamanla alışırsınız.
    istanbuldayım ve navigasyonu çok iyi çalışıyor. herhangi bir videoyu dvd yada vcd formatında çok rahat çalıştırıyor.

ford convers+ bilgi ekranı zaten apayrı bir olay. sınıfında sanırım hiçbir araçta bu kadar kapsamlı, güzel ve modern bir ekran yoktur.

sadece selective'de sunulan deri, elektrik ayarlı ve sürücü tarafı hafızalı ön koltuklar tam bir konfor abidesi.

manuel park freni aslında bu araç için pek olmamış gibi görünse de indirdiğiniz zaman herhangi bir çıkıntının kalmaması bu olayı bayağı bir gizliyor.

anahtarsız çalıştırma çok ama çok rahat. sadece uzaktan aracı açıp, sonra anahtarı cebe atıyorsunuz. aynalar açılıyor, arka led stoplar ve ön gündüz farları yanıyor. (özellikle gece karanlıkta son derece heybetli bir görüntü oluşuyor) power düğmesine bastığınız anda araç çalışıyor. tabiki ayağınız debriyajda olmalı yoksa sadece 1. seviye gibi kontağı açıyor.

dış görünümüden fazla bahsetmeyeceğim. araç yapılan bir takım değişikliklerle son derece spor ve karizma bir görüntüye kavuşmuş. 235 lastik ve 18" özel yapım jantlar, gündüz farları, yeni kaput ve bagaj kapağı, bixenon farları gibi..

insigniadan başka bir aracı gözüm görmezken, mondeo selective beni fikrimden caydırmayı bildi. "bence" o kadar güzel, büyük ve heybetli bir araç. mahallede hangi dükkana girsem "abi o araç senin mi maşallah ne kadar güzelmiş, makam aracı gibi" diyorlar. gerçekten araç bu sınıfta çok ayrı bir yerde...

motor olayına gelince.. böyle bir araç arayışımda konuştuğum pek çok galerici bana yılda 20000 km den az yapıyorsanız almayın dediler.

Bu çok mantıklı. Ben hem dev gibi heybetli bir araç alıcam, hem de bastımmı gitsem mi gitmesem mi diye düşünecek! Olurmu böyle şey? 1.5 tonluk bir aracı sen sırf dizel olsun diye hem de 9-10 bin tl fazla vererek 115 hp ye mahkum edersen, ben kısaca “yazık” derim. Alın bu aracın ecoboost’unu, araç kullanmak neymiş görün. Ben yeni c-max’in dizel 115 hp sini kullandım araç gitmiyor arkadaşlar!

Son sözüm şu; yeni mondeo selective alınmayacaksa başka markaların alternatiflerine de belki bakılabilir. Ama bir mondeo selective’den daha üstünü bence Mercedes E serisidir. Bu kadar da iddialı konuşabilirim…

herkese kazasız sürüşler dilerim…

• quote:

Orijinalden alıntı: ametal82

arkadaşlar merhaba.

daha önce de dediğim ve imzamdan da anlaşılacağı gibi bir yeni mondeo selective benzinli ecoboost 160 hp sahibiyim. arabamdan çok memnunum. iç kalitesi gerçekten çok iyi. bunu baktığınız tüm detaylarda bulabilirsiniz. tabiki araç bir rollsroyce değil. ama bu sınıf için en iyilerden biri diyebilirim. aracın içi oldukça karizmatik, modern ve konforlu. deriye işlenen dikiş ipleri bile çok daha farklı gösteriyor aracı. pioneer dokunmatik panel çok güzel ve kaliteli ama başlarda biraz zorlanabilirsiniz kullanmakta. zamanla alışırsınız.
    istanbuldayım ve navigasyonu çok iyi çalışıyor. herhangi bir videoyu dvd yada vcd formatında çok rahat çalıştırıyor.

ford convers+ bilgi ekranı zaten apayrı bir olay. sınıfında sanırım hiçbir araçta bu kadar kapsamlı, güzel ve modern bir ekran yoktur.

sadece selective'de sunulan deri, elektrik ayarlı ve sürücü tarafı hafızalı ön koltuklar tam bir konfor abidesi.

manuel park freni aslında bu araç için pek olmamış gibi görünse de indirdiğiniz zaman herhangi bir çıkıntının kalmaması bu olayı bayağı bir gizliyor.

anahtarsız çalıştırma çok ama çok rahat. sadece uzaktan aracı açıp, sonra anahtarı cebe atıyorsunuz. aynalar açılıyor, arka led stoplar ve ön gündüz farları yanıyor. (özellikle gece karanlıkta son derece heybetli bir görüntü oluşuyor) power düğmesine bastığınız anda araç çalışıyor. tabiki ayağınız debriyajda olmalı yoksa sadece 1. seviye gibi kontağı açıyor.

dış görünümüden fazla bahsetmeyeceğim. araç yapılan bir takım değişikliklerle son derece spor ve karizma bir görüntüye kavuşmuş. 235 lastik ve 18" özel yapım jantlar, gündüz farları, yeni kaput ve bagaj kapağı, bixenon farları gibi..

insigniadan başka bir aracı gözüm görmezken, mondeo selective beni fikrimden caydırmayı bildi. "bence" o kadar güzel, büyük ve heybetli bir araç. mahallede hangi dükkana girsem "abi o araç senin mi maşallah ne kadar güzelmiş, makam aracı gibi" diyorlar. gerçekten araç bu sınıfta çok ayrı bir yerde...

motor olayına gelince.. böyle bir araç arayışımda konuştuğum pek çok galerici bana yılda 20000 km den az yapıyorsanız almayın dediler.

Bu çok mantıklı. Ben hem dev gibi heybetli bir araç alıcam, hem de bastımmı gitsem mi gitmesem mi diye düşünecek! Olurmu böyle şey? 1.5 tonluk bir aracı sen sırf dizel olsun diye hem de 9-10 bin tl fazla vererek 115 hp ye mahkum edersen, ben kısaca “yazık” derim. Alın bu aracın ecoboost’unu, araç kullanmak neymiş görün. Ben yeni c-max’in dizel 115 hp sini kullandım araç gitmiyor arkadaşlar!

Son sözüm şu; yeni mondeo selective alınmayacaksa başka markaların alternatiflerine de belki bakılabilir. Ama bir mondeo selective’den daha üstünü bence Mercedes E serisidir. Bu kadar da iddialı konuşabilirim…

herkese kazasız sürüşler dilerim…

Alıntıları Göster
    arkadaşım teşekkürler güle güle kullan aracını kazasız belasız...
    en kısa zamanda resimlrde rica ediyorum... ve yorumlarını kesme :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fenkli

arkadaşım teşekkürler güle güle kullan aracını kazasız belasız...
    en kısa zamanda resimlrde rica ediyorum... ve yorumlarını kesme :)

Alıntıları Göster
    1.6 ecoboost benzinli mondeo'yu ben de test ettim. Performans harika ancak otm. vites bu sınıftaki bir araç için şart.
    Kabindeki motor ve rüzgar sesi biraz fazla. Özellikle dizel versiyonlarda motor sesi olmamasına rağmen ecoboost modellerde olması hayal kırıklığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOLANx -- 23 Temmuz 2011; 11:42:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOLANx

1.6 ecoboost benzinli mondeo'yu ben de test ettim. Performans harika ancak otm. vites bu sınıftaki bir araç için şart.
    Kabindeki motor ve rüzgar sesi biraz fazla. Özellikle dizel versiyonlarda motor sesi olmamasına rağmen ecoboost modellerde olması hayal kırıklığı.

Alıntıları Göster
    Focusta 180 lik varken mondeo ya 160 hp motor konması doğru olmamış.180 hp +powershiftli bir versiyonun acilen Türkiyeye getirilmesi gerek..(Gerçi 240 lık bir motor var ama onun da hedef kitlesi kısıtlı)

Kullanan arkadaşlar performansı övmüş ancak motor 160 hp olsa da kağıt üzerinde 145 lik mondeo 3 ile hemen hemen aynı performans grafiğine sahip zira ondan 150 kg kadar ağır..yalnız turbo olması nedeniyle ara hızlanmaları biraz daha iyidir diye düşünüyorum..

Her 2 aracı da kullanmış olanlar daha net bir izlenimde bulunacaklardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Focusta 180 lik varken mondeo ya 160 hp motor konması doğru olmamış.180 hp +powershiftli bir versiyonun acilen Türkiyeye getirilmesi gerek..(Gerçi 240 lık bir motor var ama onun da hedef kitlesi kısıtlı)

Kullanan arkadaşlar performansı övmüş ancak motor 160 hp olsa da kağıt üzerinde 145 lik mondeo 3 ile hemen hemen aynı performans grafiğine sahip zira ondan 150 kg kadar ağır..yalnız turbo olması nedeniyle ara hızlanmaları biraz daha iyidir diye düşünüyorum..

Her 2 aracı da kullanmış olanlar daha net bir izlenimde bulunacaklardır..

Alıntıları Göster
    malesef 1.6 ecoboost modeller (mondeo, focus, ...) için otomatik vites kısa vadede olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOLANx -- 25 Temmuz 2011; 23:21:58 >

• quote:

malesef 1.6 ecoboost modeller (mondeo, focus, ...) için otomatik vites kısa vadede olmayacak.

Alıntıları Göster
    LPG durumu nasıl arkadaşlar? Bundan alsak, taktırabiliyor muyuz? Garanti bozulur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

LPG durumu nasıl arkadaşlar? Bundan alsak, taktırabiliyor muyuz? Garanti bozulur mu?

garanti kesinlikle bozulur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cat33

garanti kesinlikle bozulur

Alıntıları Göster
    incelemeyi yapana teşekkürler fakat 2011 mondeo ile 2005 vectra karşılaştırılacak kıyaslanacak araçlar değil. Durum böyle olunca gerçekçi bir sonuç olmadığı kanısına vardım incelemenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

incelemeyi yapana teşekkürler fakat 2011 mondeo ile 2005 vectra karşılaştırılacak kıyaslanacak araçlar değil. Durum böyle olunca gerçekçi bir sonuç olmadığı kanısına vardım incelemenin.

araçlar aynı segment (D) olduğu için pekala kıyaslanabilir. mondeonun 2011 olmasının çok fazla önemi yok 2007 den beri makyajlanarak gelen aynı araç zaten. vectra da 2008 e kadar üretildi. kıyaslanmasına ne mani var bir izah edersen iyi olur.
    (her iki aracı da kullanmış , incelemiş ve önyargısız bir fikre sahip olduğunu varsayıyorum)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.