Şimdi Ara

Mondeo Frene basınca titreme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili ford kullanıcıları bilgilerinize çok ihtiyacım var.
    99 model mondeo aracım var.aracımda öyle bir sorun varkı akıllara zarar.şöyleki ,
    100 - 120 km hız ile seyir halindeyken frene bastığımda ön konsül dahil direksiyon titremeye başlıyor ve hız düştükçe titreme artıyor.defalarca 2 - 3 kere disk değiştirdim değişen her disk frene alışınca titreme yeniden başlıyor.gidip tornalatıyorum alışnca yeniden yapıyor.disk orjinal olmadan olmaz dedi usta gittim yetkili servisten motocraft disk aldım oda aynı. ön poryelerin değişmesi gerekiyor dediler değiştim olmadı arka fren kampanalarınden yapar dediler değiştim yine olmadı.sanayide göstermediğim konuyu anlatmadığım usta kalmadı her gittiğimde yinemi aynı sorun diyerek psikolojimi bozdular ama sonuç sıfır.sıcak diske su tutturma çarpılır dediler bu disklerin suya dayanıklılık mukavemeti yokmu yağmurda arabayı sırtımdamı götürcem.söylediklerinin hepsini fazlasıyla yaptım ama titreme sorununu bir türlü çözemediler.takılan veya tornalanan disk belli bir süre sonra alışınca yeniden titremeye başlıyor.ömrüm tükendi bu sorundan.yaklaşık 1,5 senedir bu sorun devm ediyor.dün yine tornalattık şu an sorun yok ama yüzde 1 milyon eminimki yine yapacak her zamanki gibi.
    değerli bilgilerinizi yorumlarınızı bekliyorum.yardıma gerçekten çok ihtiyacım var.
    hepinize saygılar.

• Hocam 1.5 sene diyorsunuz dile kolay nasıl çözemediniz hayret.Mesajınızı baştan sona okudum ama balans ayarı yaptırdığınızı görmedim bilemiyorum belki de buraya yazmadınız.Aynı sorun benim başıma da geldi 70-80 i geçmeye başladığım da direksiyon titremeye fren yaptığımda ise direksiyon aşırı derecede titremeye başlıyordu direksiyonu tutamıyordum o derece.

Ön diskleri aracın üzerinde sökmeden tornalattım , buraya dikkat edin diskleri sökmeden tornalattım.Yeni balata aldım , balans ayarına girdi ve sorun çözüldü.

Siz bunları yaptıysanız ve sonuç olumsuz ise bir de yetkili servise götürmenizi tavsiye ediyorum.
  • Hocam unutmadan şunu da ilave edeyim.Jantlarınız eğilmiş olabilir onlara da baktırın isterseniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.