Şimdi Ara

Mondeo Niçin İkinci Elde Düşük Fiyatlara Satılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
11.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lifeanddead

quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

quote:

ESP konusunda farklı birşey söylemedim. Aynı şeyleri söylüyoruz. D sınıfında standart olmaması bence büyük eksiklik. Açıkcası değil 170hp dizel passatı 140hp dizel passatı geçebileceğine kesinlikle olanak vermiyorum. Performans konusunda passatın kesinlikle gerisinde. Sergilediği performans ile tükettiği yakıta bakıp passat ile kıyasladığımda passata göre epey bir müsrif. Ha burada passatı savunmuyorum ne passatım var ne de mondeom. 2000 motor araç almayı aklımın ucundan biile geçirmem. Sadece kullanmadığım araç kalmadı o nedenle yorum yapıyorum. Mondeo ile ne yazık ki şehir içinde 9 litrenin altına inemedim passat ile 8 litreydi değerlerim ki bence bu önemli bir fark.

Avrupalı o aracı çok beğendi diye o araç iyi bir araç değildir. Artık bırakalım lütfen Avrupalı yaptıysa iyidir zihniyetini. Sonuçta D segmentindeki passatı hariç tutarsak bütün araçlar yaklaşık olarak aynı değerdedir. Fakat yine de ben mondeoyu tercih etmem avensis alırım. Her bakımdan mondeodan daha üstün bir araçtır. Onun da fiyatı yaklaşık olarak aynı seviyede o zaman ona da haksızlık yapılıyor. Ne olursa olsun bence fiyatlar ikinci elde çok yüksek, siz hala hak ettiği değer bu değil diyorsunuz. Merak ediyorum ne kadar olmalı 5 yaşındaki bir aracın ederi?

esp ghilarda 2006 yılının belli bir ayından itibaren standart zaten .passatın eski kasasındada esp standart değil tıpki mondeo gibi değişik donanımdaki araçlarında esp vardır yeni kasa mondeonun her modelinde esp standart . ben 170 liği geçtim diye bir şey yazmadım. ayrıca sizi passatı ğeçtim konusundada ikna etmek zorunda değilim ben mondeoyu sizin gibi bir kaç sefer değil 4 senedir kullanıyorum. hangi aracı geçtiğini gayet iyi biliyorum. aracın ne kadar yaktığı yakıt konusunuda yukarıda açıklamıştım bu konudada sizin bir kaç deneyiminizin benim deneyimlerimden iyi olacağını sanmıyorum .
    bıraklalım mı avrupalıyı doğru bırakılım bu adamlar bir şey bilmiyor biz daha iyi biliyoruz . avrupalının yaptıklarını beğenmiyorsanız arabalarınada binmeyin mondeonun yukarda testlerini verdim ama hiç izlediniz galiba bu araçları avrupalı tutuyor ama biz türkler daha iyi bildiğimiz için tutmuyoruz . avensisin ikinci elde fiyatları mondeoya göre nispeten daha iyidir. avensis ile mondeonun ve diğer araçların nasıl kıyaslandığını yukardaki videoyu izlerseniz daha iyi görürsünüz.
    ikinci elde önceki yazımda verdiğim satılan mondeo gibi fiyatının o civarlarda olması gerekli . zaten temizide bu fiyatlara gitmeye başladı.
    bu arada mondeo dizel vites düz fabrika yakıt verisi ş. içinde 7.7 lt. dir.

Evet haklısınız mondeoda 2006 yılından beri sadece en üst donanımında olan ESP Passatta 2001 yılından beri boş dediğiniz en alt donanımında bile standart işte aradaki fark bu passatın 5 yıl önde olması. Siz bana passatı geçtim dediniz ben de 2000 TDİ passatın iki farklı motor versiyonu var onları yazdım değil 170 hp olanı 140 hp olanı da geçemez dedim mondeo. Bu cümlemden ne anladınız. Birkaç kez kullandığım konusunda ne anladınız çözemedim birkaç kez kullandım dediysem bakkala ekmek almaya gitmedim elbet ki burada yorum yapıyorum. Size binlerce video bulabilirim herhangi bir D sınıfı aracı diğer D sınıfı araçlarından üstün gösteren.

Ben Avrupalının yaptığı araçlara binmeyin mi dedim? Ama dediğimi yine idrak edememişsiniz. Aramızda zihniyet farklı siz Avrupalıyı halkımızdan üstün görmeye devam edin. Bu konuda söyleyecek pek birşeyim yok. Ne mutlu ki size fabrika verilerini tutturuyorsunuz hatta şehir içinde 7,5 litre yakarak altına inebiliyorsunuz.

Aramızdaki en büyük fark ne mi? Sizin kendi aracınızı savunmanız benim ise benim olmayan araçlar hakkında yorum yapmam işte fark bu. Neyse daha fazla uzatmanın alemi yok. Tekrar söylüyorum ikinci el passat olsun avensis olsun mondeo olsun Alfa olsun fiyatları yüksek. Ben Mondeonun fiyatları yüksek demiyorum. Bundan yüksek olması içinde de çabalamıyorum.

Sagılar.

passatta esp tüm donanımlarda 2001 yılından beri standart olmadı . sahibindene bakarak passatta esp var diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü sahibindende nerdeyse hacı muratta bile esp yi işaretliyorlar. ayrıca bir araçta esp yok diye o araca kötüde denilmez .mondeonun sınıfında yol tutuş konusunda en iyi araçlardan biri olması esp ile bağlanamaz. d segmenti ford opel vw gibi (mercedes bmw vb. hariç ) araçlarda 2000 yılından sonra esp tam olarak standart olmadı yalnız o araçların yaa en üst donanımında standart olarak vardır veya opsiyonel olarak esp satın alınabiliyordu. ortalama 2005 yılndan itibaren d segmenti araçlarda yeni kasalarıyla birlikte esp standart hale gelmeye başladı. bir araçta esp yok diyede teknolojisi 5 sene geri kalmaz.bu araçları türkiyeye getiren disbiritör esp gibi donanımları araca ekletip çıkarabilmektedir ayrıca şu test videolarından birazda siz bulup foruma koyunda bizde yararlanalım.
    mondeoyla ister bakkala gidin isterseniz hakkariye gidin bu araçla benim kadar tecrübeniz yoktur. mondeonun hangi aracı nasıl geçtiğini ne kadar yakıt yaktığını elbette sizden iyi biliyorum .aramızdaki fark ben kendi aracım hakkında yorum yapıyorum ama siz bakkala gittiğiniz tüm araçlar hakkında yorum yapıyorsunuz .
    ben gayet iyi idrak ediyorum ama siz anlamıyorsunuz . avrupalının araba tercihini beğenmiyorsunuz .peki bu arabaları yapanlar kim avrupalı adamlar değil mi bunlar araç yapmayı bilecek ama araç tercihi yapmayı bilmeyecek mi ? bunun için avrupalının yaptığı arabayada binmeyin diyorum. avrupalının mondeoyu tuttuğunu söylüyorum ama bu beni ilgilendirmez diyorsunuz. ayrıca avrupalının araba tercihiyle avrupalıyı halkımdan niye üstün göreyim ki olayı karıştırmayın.
    burdan mondeo fiyatlarını artıracak ne bir talebim nede öyle bir gücüm var. eğer temiz dizel mondeoyu uygun bir fiyata alabiliyorsanız f/p oranı olarak iyi bir araca binmiş olursunuz diyorum.
    bir insan her arabayı veya her konuyu tam olarak bilemez her şeyi ben bilirim diyenlerse aslında hiç bir şey bilmiyordur. bundan dolayı sizle bundan sonra tartışmaya girmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 18 Kasım 2010; 2:19:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: will.i.am

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x15

2001 passat trendline da esp yok ve 1.9 tdi 130 hp..2005 de makyajlanan passat 2.0 140 hp ydi ve sanırım esp o modelde standart oldu..

2001 1.9 TDI trendline passatta ESP standart. Satılık araç ilanlarına bakarak bunu görebilirsiniz.

Bir esp ile sınıfının lideri yada sınıfında en alınabilecek arac oluyorsa ne güzel.. bide bu aracın 2011 lerini alanlarada sis farı verseler..

Bir ESP ile sınıfının lideri veya alınabilecek en iyi aracı demedim. Lafı çarpıtmanın alemi ne?

bu kadar önemli bişey değilse uzatmanızın alemi ne ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ESP konusunda farklı birşey söylemedim. Aynı şeyleri söylüyoruz. D sınıfında standart olmaması bence büyük eksiklik. Açıkcası değil 170hp dizel passatı 140hp dizel passatı geçebileceğine kesinlikle olanak vermiyorum. Performans konusunda passatın kesinlikle gerisinde. Sergilediği performans ile tükettiği yakıta bakıp passat ile kıyasladığımda passata göre epey bir müsrif. Ha burada passatı savunmuyorum ne passatım var ne de mondeom. 2000 motor araç almayı aklımın ucundan biile geçirmem. Sadece kullanmadığım araç kalmadı o nedenle yorum yapıyorum. Mondeo ile ne yazık ki şehir içinde 9 litrenin altına inemedim passat ile 8 litreydi değerlerim ki bence bu önemli bir fark.

Avrupalı o aracı çok beğendi diye o araç iyi bir araç değildir. Artık bırakalım lütfen Avrupalı yaptıysa iyidir zihniyetini. Sonuçta D segmentindeki passatı hariç tutarsak bütün araçlar yaklaşık olarak aynı değerdedir. Fakat yine de ben mondeoyu tercih etmem avensis alırım. Her bakımdan mondeodan daha üstün bir araçtır. Onun da fiyatı yaklaşık olarak aynı seviyede o zaman ona da haksızlık yapılıyor. Ne olursa olsun bence fiyatlar ikinci elde çok yüksek, siz hala hak ettiği değer bu değil diyorsunuz. Merak ediyorum ne kadar olmalı 5 yaşındaki bir aracın ederi?

esp ghilarda 2006 yılının belli bir ayından itibaren standart zaten .passatın eski kasasındada esp standart değil tıpki mondeo gibi değişik donanımdaki araçlarında esp vardır yeni kasa mondeonun her modelinde esp standart . ben 170 liği geçtim diye bir şey yazmadım. ayrıca sizi passatı ğeçtim konusundada ikna etmek zorunda değilim ben mondeoyu sizin gibi bir kaç sefer değil 4 senedir kullanıyorum. hangi aracı geçtiğini gayet iyi biliyorum. aracın ne kadar yaktığı yakıt konusunuda yukarıda açıklamıştım bu konudada sizin bir kaç deneyiminizin benim deneyimlerimden iyi olacağını sanmıyorum .
    bıraklalım mı avrupalıyı doğru bırakılım bu adamlar bir şey bilmiyor biz daha iyi biliyoruz . avrupalının yaptıklarını beğenmiyorsanız arabalarınada binmeyin mondeonun yukarda testlerini verdim ama hiç izlediniz galiba bu araçları avrupalı tutuyor ama biz türkler daha iyi bildiğimiz için tutmuyoruz . avensisin ikinci elde fiyatları mondeoya göre nispeten daha iyidir. avensis ile mondeonun ve diğer araçların nasıl kıyaslandığını yukardaki videoyu izlerseniz daha iyi görürsünüz.
    ikinci elde önceki yazımda verdiğim satılan mondeo gibi fiyatının o civarlarda olması gerekli . zaten temizide bu fiyatlara gitmeye başladı.
    bu arada mondeo dizel vites düz fabrika yakıt verisi ş. içinde 7.7 lt. dir.

Evet haklısınız mondeoda 2006 yılından beri sadece en üst donanımında olan ESP Passatta 2001 yılından beri boş dediğiniz en alt donanımında bile standart işte aradaki fark bu passatın 5 yıl önde olması. Siz bana passatı geçtim dediniz ben de 2000 TDİ passatın iki farklı motor versiyonu var onları yazdım değil 170 hp olanı 140 hp olanı da geçemez dedim mondeo. Bu cümlemden ne anladınız. Birkaç kez kullandığım konusunda ne anladınız çözemedim birkaç kez kullandım dediysem bakkala ekmek almaya gitmedim elbet ki burada yorum yapıyorum. Size binlerce video bulabilirim herhangi bir D sınıfı aracı diğer D sınıfı araçlarından üstün gösteren.

Ben Avrupalının yaptığı araçlara binmeyin mi dedim? Ama dediğimi yine idrak edememişsiniz. Aramızda zihniyet farklı siz Avrupalıyı halkımızdan üstün görmeye devam edin. Bu konuda söyleyecek pek birşeyim yok. Ne mutlu ki size fabrika verilerini tutturuyorsunuz hatta şehir içinde 7,5 litre yakarak altına inebiliyorsunuz.

Aramızdaki en büyük fark ne mi? Sizin kendi aracınızı savunmanız benim ise benim olmayan araçlar hakkında yorum yapmam işte fark bu. Neyse daha fazla uzatmanın alemi yok. Tekrar söylüyorum ikinci el passat olsun avensis olsun mondeo olsun Alfa olsun fiyatları yüksek. Ben Mondeonun fiyatları yüksek demiyorum. Bundan yüksek olması içinde de çabalamıyorum.

Sagılar.

passatta esp tüm donanımlarda 2001 yılından beri standart olmadı . sahibindene bakarak passatta esp var diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü sahibindende nerdeyse hacı muratta bile esp yi işaretliyorlar. ayrıca bir araçta esp yok diye o araca kötüde denilmez .mondeonun sınıfında yol tutuş konusunda en iyi araçlardan biri olması esp ile bağlanamaz. d segmenti ford opel vw gibi (mercedes bmw vb. hariç ) araçlarda 2000 yılından sonra esp tam olarak standart olmadı yalnız o araçların yaa en üst donanımında standart olarak vardır veya opsiyonel olarak esp satın alınabiliyordu. ortalama 2005 yılndan itibaren d segmenti araçlarda yeni kasalarıyla birlikte esp standart hale gelmeye başladı. bir araçta esp yok diyede teknolojisi 5 sene geri kalmaz.bu araçları türkiyeye getiren disbiritör esp gibi donanımları araca ekletip çıkarabilmektedir ayrıca şu test videolarından birazda siz bulup foruma koyunda bizde yararlanalım.
    mondeoyla ister bakkala gidin isterseniz hakkariye gidin bu araçla benim kadar tecrübeniz yoktur. mondeonun hangi aracı nasıl geçtiğini ne kadar yakıt yaktığını elbette sizden iyi biliyorum .aramızdaki fark ben kendi aracım hakkında yorum yapıyorum ama siz bakkala gittiğiniz tüm araçlar hakkında yorum yapıyorsunuz .
    ben gayet iyi idrak ediyorum ama siz anlamıyorsunuz . avrupalının araba tercihini beğenmiyorsunuz .peki bu arabaları yapanlar kim avrupalı adamlar değil mi bunlar araç yapmayı bilecek ama araç tercihi yapmayı bilmeyecek mi ? bunun için avrupalının yaptığı arabayada binmeyin diyorum. avrupalının mondeoyu tuttuğunu söylüyorum ama bu beni ilgilendirmez diyorsunuz. ayrıca avrupalının araba tercihiyle avrupalıyı halkımdan niye üstün göreyim ki olayı karıştırmayın.
    burdan mondeo fiyatlarını artıracak ne bir talebim nede öyle bir gücüm var. eğer temiz dizel mondeoyu uygun bir fiyata alabiliyorsanız f/p oranı olarak iyi bir araca binmiş olursunuz diyorum.
    bir insan her arabayı veya her konuyu tam olarak bilemez her şeyi ben bilirim diyenlerse aslında hiç bir şey bilmiyordur. bundan dolayı sizle bundan sonra tartışmaya girmek istemiyorum.

Passat B5.5(2001-2005) arasında ESP satnadart oldu. sahibinden.com'u temel alın demedim bakıp görebilirsiniz dedim örnek olur. Haklısınız ESP Klima gibi birşey aracın yol tutuşu ile hiçbir alakası yok... Ben size milyon tane video da koysam sizin fikriniz değişmeyecek bu nedenle gerek yok siz bu işte ustasınız videoları bulduğunuz yerde bahsettiğim videolara ulaşabilirsiniz...

Sizin kadar tecrübem var demedim. Lakin bakkala kadar da gitmedim dedim aracı uzun süre kullandım dedim bu konuda kabalaşmanıza lüzum yok. Bakkala gittiğim araç hakkında yorum yapacak karakterde değilim.

Avrupalının külterel, toplumsal ekonomik ve benzeri yapıları bizimle uyuşmaz. Onların beğendiklerini Türk halkı beğenmek zorunda mı? Avrupalının mondeoyu tutması bizim de mi tutmamızı gerektirir? Ama sizce gerektirir değil mi ne de olsa onlar yaptı vardır bir bildikleri... passatı uzaylılar yaptı...

Haklısınız her arabayı bilemem her konuyu da bilemem fakat sadece yorum yapıyorum fakat yaptığım yorumlar işinize gelmediği için beni bilgisizlikle suçluyorsunuz. Ben mondeoya kötü demedim gördüğüm eksiklikleri belirttim. Yakıt tüketimi şehir içinde fazla dedim. Ama haklısınız doğruları söylemem gerekir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış.

Buradan bana sayfalarca yazsanızda size cevap vermeyeceğim bu size son yazım sağlıcakla kalın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x15

2001 passat trendline da esp yok ve 1.9 tdi 130 hp..2005 de makyajlanan passat 2.0 140 hp ydi ve sanırım esp o modelde standart oldu..

2001 1.9 TDI trendline passatta ESP standart. Satılık araç ilanlarına bakarak bunu görebilirsiniz.

Bir esp ile sınıfının lideri yada sınıfında en alınabilecek arac oluyorsa ne güzel.. bide bu aracın 2011 lerini alanlarada sis farı verseler..

Bir ESP ile sınıfının lideri veya alınabilecek en iyi aracı demedim. Lafı çarpıtmanın alemi ne?

bu kadar önemli bişey değilse uzatmanızın alemi ne ?

Haklısınız bir daha belirtin sizin istediğiniz konularda isteğiniz doğrultusunda yorum yapayım o zaman belki uzatmamış olurum...

• http://goo.gl/maps/gnmV

2.0 dizel otomatik mondeo bu yolda ne kadar yakar fikri yorumu olan ?
  • Bütün arkadaşlara tekrar iyi bayramlar dilerim.
    D ve E segmentindeki değer kayıplarının fazla gibi görünmesinin esas sebebi bu araçların sıfır maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanmaktadır.kaybedilen rakamları aracın sıfır fiyatına yüzde olarak hesaplarsanız aslında değer kaybının yüzde olarak compact sınıftan çokta farklı olmadığını görebilirsiniz.
    Ama ülkemizde bazen şehir efsaneleri ve tüketici bilinçsizliği,distribütör firma başarısızlıkları gibi etkenler yüzünden tüm dünyada başarısını kanıtlamış bazı araç markaları veya modelleri kimvurduya gitmektedirler.Örneğin yıllardır ABD de yapılan tüketici anketlerinde en sorunsuz araç seçilen mazda markası 90 lı yıllarda türkiyede satılan 323 ve 626 ile ulaştığı başarıların şu anda yanına dahi yaklaşamıyor.Bunun sebebinin mazda üreticisinden kaynaklanmadığı aşikardır.Yıllar önce malum bir medya grubu patronu türkiyeye seat otomobili ithal edip milleti duman etti .Sonraki yıllarda Doğuş ve Yüce oto ortaklığı bu markayı tekrar imajlarda sorunsuz hale getirebilmek için yıllarca emek harcadılar.Bu tarz imaj hataları aslında tüm ülkelerde olabiliyor ama türkiyede maalesef şehir efsaneleri sayesinde bu süreç çok uzayabiliyor.Ford Mondeo da bu tarz hatalar ve kulaktan kulağa yayılan saçma dedikodular sebebi ile pazarda ciddi imaj kaybı yaşadı.Keza aynı problem Vectra nın 2004 sonrası yeni kasası ve Toyota Avensis yada Honda Accord içinde geçerli.Honda zaten kendi iç tepişmeleri sebebi ile son 5 yıldır ciddi pazar kaybı yaşamış durumda .
    D ve özelikle E segmenti aslında rekabetin çok katı kurallar içinde yaşandığı bir bölümdür.Örnek vermek gerekirse Mercedes türkiye pazarında 120.000 euro civarlarında E segmenti bomboş bir aracı rahatça satarken donanım olarak çok daha dolu bir uzakdoğulu üretici bu rakamlara araç satamaz.Bu markaların üretim kalitesine bağlı olmayan sadece imaj değerine bağlı olarak gelişen bir durumdur.Passat ta buna en iyi örneklerden birisi olan bir modeldir.Otomotiv sektöründe üreticiler tarafından gerek tasarım gerekse araç satışları ve pazarlama stratejileri ile ilgili hiç aklınıza gelmeyecek testler yapılır ve bu testlerde potansiyel tüketici denekler kullanılır.
    Sizlere bu konuyla ilgili olarak yaşanmış bir örnek vermek isterim.Şimdi yılını bile hatırlamadığım bir dönemde üretilen şahin araçların bir model geçişinde
    ön konsol altından matrak birşekilde çıkan vites kolu vardı ve yıllarca o vites kolu konuşuldu durdu.Ve bilirmisiniz o vites kolu hatırlanabilirlik testindeki deneklerin tamamı tarafından test sonrasında hatırlandığı için öyle yapıldı.O aracın denek testinin bir bölümünde misafir olarak bulunmuştum o devirde.
    Durum böyle sevgili arkadaşlar bazen çok iyi ürünler çok basit hatalar yüzünden bir anda tepetaklak olabiliyorlar..(bizler içinde geçerli tabii)
    Selamlar ...

• Bu ülkemizdeki geleneksel yaklaşımlardan ileri geliyor. Passat, çıktığı sene devrim yaratan bir tasarım, ve insanların adını yarış arabalarında duyduğu TURBO motoru ile geniş bir saygınlık kitlesi elde etti. Hakettiğinden pahalı fiyatlara satılarak bir "LÜKS" imajı doğurdu. Passat deyince insanlar lüks bir araç, küçük Mercedes aldıklarını düşündüklerinden, imajı gitgide zenginleşti, değerlendi.

Bu yüzden, geleneksel "D sınıfında piyasa düşüşü"nden çok etkilenmedi. Yoksa Avensis olsun, C sınıfı olmasına rağmen Octavia olsun, Mondeo olsun bunlardan etkileniyor. Bir de D sınıfının "masraflılık" önyargısı da piyasasını düşürüyor. Yakıt olsun masraf olsun, çok yüksek görülerek kaçılıyor.

Ben yaşım itibariyle, tarzım itibariyle D sınıfından uzağım, yoksa aynı paraya gider cam gibi Mondeo'yu altıma çeker keyfime bakarım..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.