Şimdi Ara

Mondeo Niçin İkinci Elde Düşük Fiyatlara Satılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bucakli

Mondeo zaten ezelden beri tutulmadı piyasada.Hâliyle modellilerin de dizel olmasına rağmen o fiyata gitmesi gayet normal.Şahsi görüşüm bu tip arabaları bir süre sonra satacaksan sıfır almayacaksın..

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-firsattir-mondeo-dizel-focus-fiyatina-acil-34408318/detay?source=promotion_chva

• quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

benzinli fordlar sanırım eşdeğer araçlara göre fazla yaktığı için puan kaybediyor.

sanırım hiç ford kullanmamış kişiler böyle bildiği için bu değer kaybı var
    2.0 benzinli mondeo ile 1.6 astra aynı güzergahta aynı kişi tarafından kullanılıyor ve yakıtta aynı mesela bizim ailede.söz konusu araç tanus olsaydı doğru bi yorumdu ama diğer modellerde durumun aynı olduğunu düşünmüyorum hiç.hele mondeo,focus ve fiesta sınıflarında en fazla yakan modeller değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruge

quote:

benzinli fordlar sanırım eşdeğer araçlara göre fazla yaktığı için puan kaybediyor.

2.0 benzinli mondeo ile 1.6 astra aynı güzergahta aynı kişi tarafından kullanılıyor ve yakıtta aynı mesela bizim ailede.söz konusu araç tanus olsaydı doğru bi yorumdu ama diğer modellerde durumun aynı olduğunu düşünmüyorum hiç.hele mondeo,focus ve fiesta sınıflarında en fazla yakan modeller değiller.

Alıntıları Göster
    Benzinlisini bilmem ama dizeli çok az yakıyordu. Bir kez sabahın erken saatinde Ankara'dan yola çıkıp ortalama 150-160 km/s gibi bir hızla Afyon'a gitmiştim (biraz acelem vardı), o hızla 8 litreden fazla yakar diye düşünmüştüm ama tüketim 6 litre civarı çıktı. Bu hızda o kadar az yakacak araba çok fazla yoktur. 120 ile giderken de 4.5-5 litre civarı yakıyordu. Tabi aracın 6 ileri vites olduğunu da ekleyeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ruge

quote:

Alıntıları Göster
    kesinlikle bizim türk insanıyla olay psikolojik pasata verirler parayı servis desen soyguncu fordta ise tam tersi ama nafile işte ilgili bu araçlara gereken değer verilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

kesinlikle bizim türk insanıyla olay psikolojik pasata verirler parayı servis desen soyguncu fordta ise tam tersi ama nafile işte ilgili bu araçlara gereken değer verilmiyor.

Alıntıları Göster
    bana kalırsa uzun süre binilecekse ikinci eli alınacak araçtır
    fakat sıfır alınırsa çok zarar ettirir neden tutmadı meselesini bende bir türlü çözememişimdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

bana kalırsa uzun süre binilecekse ikinci eli alınacak araçtır
    fakat sıfır alınırsa çok zarar ettirir neden tutmadı meselesini bende bir türlü çözememişimdir...

Alıntıları Göster
    Sadece Mondeo değil Passat dışındaki çoğu D segmenti araçta durum böyle. 2007 model Citroen C5 25-27 bin tl arasında alınabiliyor 1.6 hdi 3 sene de yaklaşık 20-25 bin tl arası değer kaybediyor. Ama alıp uzun süre kullanıcak adam için hiç dert değil bu araçlar. Bana göre de doğrusu o bir araç alıyorsan özellikle bu D segmentiyse 4-5 sene aynı araca binilmelidir. Her sene araç değiştirmek çok müsriflik. Her araç değişiminde vericeğin fazla parayla git tatil yap her sene daha mantıklı bir harcama olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Sadece Mondeo değil Passat dışındaki çoğu D segmenti araçta durum böyle. 2007 model Citroen C5 25-27 bin tl arasında alınabiliyor 1.6 hdi 3 sene de yaklaşık 20-25 bin tl arası değer kaybediyor. Ama alıp uzun süre kullanıcak adam için hiç dert değil bu araçlar. Bana göre de doğrusu o bir araç alıyorsan özellikle bu D segmentiyse 4-5 sene aynı araca binilmelidir. Her sene araç değiştirmek çok müsriflik. Her araç değişiminde vericeğin fazla parayla git tatil yap her sene daha mantıklı bir harcama olur.

Alıntıları Göster
    benzınlı ve uzerıne kasa cıkması olabılır mı bıraz fıyat dusmesınde??

• quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Dizelleri de var. Üstelik dizeli 2001'de çıktı ve o yıllardaki en iyi 2.0 dizel motorlardan birisi, 330Nm torka sahip. Son kasa 140hp Mondeo ve Passat'ların torkunun 320Nm olduğunu göze alırsak 330Nm 2001 yılı için çok çok iyi bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Dizelleri de var. Üstelik dizeli 2001'de çıktı ve o yıllardaki en iyi 2.0 dizel motorlardan birisi, 330Nm torka sahip. Son kasa 140hp Mondeo ve Passat'ların torkunun 320Nm olduğunu göze alırsak 330Nm 2001 yılı için çok çok iyi bir değer.

Alıntıları Göster
    Ben de çok merak ederim bunun nedenini. Mondeo çok iyi bir araç olmasına rağmen ikinci elde değeri fazlaca düşenlerden.

Ford'un bakım ve parça fiyatları yüksek. Önemli bir etkendir diye düşünüyorum.

VW'de gereğinden fazla pahalıdır hep 2. el piyasada. Kampanya dönemlerinde sıfırından pahalıya az kullanılmış ilanları bile bulunabiliyor :) Bizim milletin aklı işte..

• quote:

Evet 20 lt yakıyor..Hatta yedek benzin deposu var arabanın sağ alt tarafında..Depoların toplam hacmi 120 lt..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Benzinlisini bilmem ama dizeli çok az yakıyordu. Bir kez sabahın erken saatinde Ankara'dan yola çıkıp ortalama 150-160 km/s gibi bir hızla Afyon'a gitmiştim (biraz acelem vardı), o hızla 8 litreden fazla yakar diye düşünmüştüm ama tüketim 6 litre civarı çıktı. Bu hızda o kadar az yakacak araba çok fazla yoktur. 120 ile giderken de 4.5-5 litre civarı yakıyordu. Tabi aracın 6 ileri vites olduğunu da ekleyeyim...

söylediğiniz değerler o araç ile imkansız diyebilirim. Bugün 1.4 TDCI fiesta bile ortalama 90 ile 4.5 l/100km den fazla yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

söylediğiniz değerler o araç ile imkansız diyebilirim. Bugün 1.4 TDCI fiesta bile ortalama 90 ile 4.5 l/100km den fazla yakıyor

Büyük hacimli motorlar uzun yolda küçük hacimlilerden çok yakmazlar.
    Bendeki Getzin uzun yolda -bastığın zamanki- değerini söylesem, 1.3 motor o kadar yakar mı dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

quote:

Bendeki Getzin uzun yolda -bastığın zamanki- değerini söylesem, 1.3 motor o kadar yakar mı dersiniz.

Bu konu zamanında tartışılmıştı forumda. büyük hacimli uzun yolda daha rahat gider doğrudur ama küçük hacimliden az yakması diye bir olay çok iyimser olur heleki 2.0 gibi bir motorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 12 Kasım 2010; 22:45:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konu zamanında tartışılmıştı forumda. büyük hacimli uzun yolda daha rahat gider doğrudur ama küçük hacimliden az yakması diye bir olay çok iyimser olur heleki 2.0 gibi bir motorun.

Alıntıları Göster
    Her zaman az yakar demek yanlış olur fakat dediğim gibi 90 km/s üzerine çıkınca -mesela ortalama 140-150 km/s gibi- neticede küçük hacimli motorlarda en az 4-5 bin devirde gitmeniz gerekir fakat büyük hacimlilerde daha düşük devir o açıdan bakarsak daha az yakar gibi duruyor.

• quote:

Her zaman az yakar demek yanlış olur fakat dediğim gibi 90 km/s üzerine çıkınca -mesela ortalama 140-150 km/s gibi- neticede küçük hacimli motorlarda en az 4-5 bin devirde gitmeniz gerekir fakat büyük hacimlilerde daha düşük devir o açıdan bakarsak daha az yakar gibi duruyor.

Alıntıları Göster
    Ederi o kadar. Ne bekliyorsunuz ki 2000 motor araçtan dünyanın vergisini kaç kişi verebilir ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Ederi o kadar. Ne bekliyorsunuz ki 2000 motor araçtan dünyanın vergisini kaç kişi verebilir ki.

Alıntıları Göster
    Bende bu meseleyi bundan bir kaç ay önce fark ettim
    Bir kaç yaşında bir mondeo inanılmaz deper kaybediyor.
    Bunun sebepleri arasında bence Ford un 2. el de kendi araçlarını koruyan kollayan DOD benzeri bir sisteminin olmaması geliyor.
    VW grubuna baktığımz da bir çok aracının 2. elde DOD tarafından korunduğunu görüyoruz.
    FORD ciddi anlamda Focus ta ki başarısını Mondeo da da satış anlamında gösteremeyince, bir de 2. el de araç dönmeyince fiyatı da haliyle ciddi düşüşler yaşadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasuson

Bende bu meseleyi bundan bir kaç ay önce fark ettim
    Bir kaç yaşında bir mondeo inanılmaz deper kaybediyor.
    Bunun sebepleri arasında bence Ford un 2. el de kendi araçlarını koruyan kollayan DOD benzeri bir sisteminin olmaması geliyor.
    VW grubuna baktığımz da bir çok aracının 2. elde DOD tarafından korunduğunu görüyoruz.
    FORD ciddi anlamda Focus ta ki başarısını Mondeo da da satış anlamında gösteremeyince, bir de 2. el de araç dönmeyince fiyatı da haliyle ciddi düşüşler yaşadı.

Alıntıları Göster
    dod yada dod tarzı yerlerden gıdıp kazık mı yıyelım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delgado -- 13 Kasım 2010; 9:33:06 >

• quote:

2006 model 2.0 motor bir Mondeonun MTVsi, kasko değerinin %5ini geçtiği için bir alt dilime giriyor o da 814 TL yapıyor.
    1600 motor olan da 486 TL iki katı bile değil.
    Yani dünya kadar vergisi var desek biraz abartmış oluruz.
    2.0 motorun performansı ve D segmenti araç keyfi için ihmal edilebilir bir rakam bence.

Mondeo Niçin İkinci Elde Düşük Fiyatlara Satılıyor

• şöyle anlatayım sana

bir galeride 15 yaşında tek kapı s serisi bir mersoya bakmıştım, "kaç para yakıyor" diye sordum, beni hafif terslemişti bende galeiciye "bunun yakıtıcını ödeyecek adam sıfırını alır" demiştim...

kim ne yapsın kocaman yüksek motorlu pekçok bozulma riski olan parçaları pahalı ve yakıtı çok arabayı....

bak yollarda pekçok e serisi var ama çok az s serisi araç var...
  • quote:

quote:

2006 model 2.0 motor bir Mondeonun MTVsi, kasko değerinin %5ini geçtiği için bir alt dilime giriyor o da 814 TL yapıyor.
    1600 motor olan da 486 TL iki katı bile değil.
    Yani dünya kadar vergisi var desek biraz abartmış oluruz.
    2.0 motorun performansı ve D segmenti araç keyfi için ihmal edilebilir bir rakam bence.

Mondeo Niçin İkinci Elde Düşük Fiyatlara Satılıyor

Tercihinize saygı duyarım tabiki lakin mondeo performans olarak pek de tatmin edici değil açıkcası aynı sınıfta aynı motor hacmindeki araçlara göre. Ayrıca bildiğim kadarı ile 2006 modellerde ESP standart değil ki bu bence D sınıfı bir araç için büyük bir eksiklik. Bir de bana çok gürültülü geliyor çalışması.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.