Şimdi Ara

Mondial 150 MR Vulture Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
19.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    asdasd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucasoz -- 2 Temmuz 2015; 2:52:03 >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Soracağım soruları lütfen mazur görün. Daha önce motorum olmadı ama çok hevesliyim. Bu yüzden ilk kullanım için beni üzmeyecek ve en az 4 sene gidecek bir motor bakmaktayım. Bursa'da yaşıyorum ve günlük 10 km git 10 km gel yapacağım işe gitmek için. Yalnız bazı sorularım var yanıtlarsanız sevinirim...

Öncelikle sıfır almayı düşünüyorum. Motorun geçmişini bileyim bakımını cartını curtunu ben yapayım ve eskiyecekse bende eskisin. Motoru da mondial'in sitesinden baktım hoşuma gitti ama canlısını henüz göremedim.http://www.mondialmotor.com.tr/model/touring/150-mr-vulture-500

Sorularım şöyle;

1- Boyum 1.90 ve kilom 100 Bu motor altımda oyuncak gibi mi kalır acaba? Taşır mı? Veya nasıl sorsam bilemedim bu yapıda bi adama gider mi yani? (Bu konuda tecrübe edeniniz varsa çok değerlidir cevabı benim için...)

2- Fiyatı 3750 diyor fazla değildir umarım bu motor için?

3- Motorun kaç km'de bir bakımı olması gerekiyor ve bakım masrafları ne kadardır?

4- Bakımını düzenli yapmak şartıyla bu motor kaç bin km idare eder beni?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Kalsın be, küçücük kalsın altında ne olacak? Honda Grom var bilir misin?

Mondial 150 MR Vulture Hakkında

Millet bu motora ölüyor bitiyor:

www.youtube.com/watch?v=6SVKlG9Iiak

Şekle takılma.

1000-2000km'de bir yağ değiştirirsin(30+10TL), hava filtresini temizlersin veya değişirsin(5-10TL). bunun haricinde rutin/tekrarlanan bir masrafı olmaz muhtemelen. Çinli motor olduğundan ufak tefek ıvır zıvır masrafları mutlaka ama mutlaka olacaktır.

Kullanıcı yorumları var internette onlara bakabilirsin.

• bu motoru alacak gibiyim bazen birileri çıkıp aklımı karıştırıyor ama dönüp dolaşıp buna geliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkntrss -- 5 Şubat 2016; 15:53:05 >
  • Arkadaşlarn dediginin tam olarak yarısı kadar yakıyor 10 tl ile 100 km yol yapabilir kullanıma göre arkadaslar baya sallamıs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iondergumus kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende vulture almayı düşünüyorum ve tamda benim merak ettiğim konuya değinmişsiniz benimde boyum 192 motoru aldınız mı deneyimleriniz nedir rahatsızlık veriyor mu boy konusunda sıkıntı yaşadınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin zamanın geçti. bugün 19.03.2019 hala mondial vulture arayan varsa bir yazı kaleme alalım faydalı olur belki.
    boyum 1.83 kilo 95. motor kilodan dolayı biraz ufak görünse de siz sürerken hiç de ufak hissettirmiyor. kontrolü fena değil. frenlerini beğenemedim ön fren belki lastikten belki rodaj döneminden belki balatasından kaynaklıdır bilemiyorum.. bu arada bir seneye yakındır sahibim. şehir içi oldukça kıvrak bir motor. gazı açtı mı gidiyor o konuya ayrıca değinirim. ışıklandırması yeterli. farı yanlardan bağlantılı olduğu için yukarı aşağı oynatma imkanınız var her an. bu da yol durumuna göre uzunları yakıp farı aşağı yukarı bükerek güvenli sürmenizi sağlar benim hoşuma giden br özelliğiydi. rodajda olmasına rağmen 4 civarı (3,80-4,20) yakıtı var. çekişe göre hiç bir şey. ikidir güce değiniyorum demek zamanı gelmiş.
    güç konusunda cc nin her köşesini tamamen kullanıyor. köyde dağda bayırda kullanav
    caksan tam bu işin motoru. . viteste boğulma gibi bir şey söz konusu değil diyebilirim. dağa vurdum bildiğin mantar topladığımız dağ yani. tırmanmaz diyordum keçi gibi gidiyordu taa ki artık önü şahlanana kadar :) düşmeden geri indik güzel oldu. iki kişiyle hiç tahmin etmediğim rampalara çıkıyor. çamura batınca elle çekip çıkarıyorsun karda kayıyor toparlıyorsun ormanda atlayıp zıplıyorsun. yani çok eğlenceli bir motor. o gücün verdiği güven duygusu 5.000 tl ye (6.000 olmuş. fevzoya 6.000 lira verin ola) alınabilecek en iyi 250cc altı motor. kalkıp ybr ile cbf ile kıyaslarsan güç ve performans ve karizma gösteriş konularında onlardan iyi. ama takdir edersiniz ki sağlamlık yakıt uzun ömür konularında da onların yerini tutamaz. ben ybr ye on bine yakın verip kurye motoru kullanacağıma bundan iki tane alırım yedek olsun karizmaya ve güce doyayım dedim. .in malı arıza verse ne olur ? motor indirse ne olur ? 400-500 liraya motor yeniler yoluna bakarsın. debriyaj sıyırsa ne olur ? 200 e halleder yoluna bakarsın. korkmayın şu motorlardan. yakın arkadaşım muğla'dan Erzincan a geldi akasında valizle. geçtiği yerleri gösterdi 100-110 km ile rahat gelmişti hatta o da 'benim motorum yavaş gitsin ama yokuşa geldi mi vides düşürmeden devam etsin istiyorum' diyordu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.