Şimdi Ara

mondial 150 zc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar öncelikle selamlar. mondial zc 150 almayı düşünüyorum bir arkadasımdan. kendisi 2007'de 0 aldı aldı biraz kullandı ve şehir disına okumaya gitti. motor 400 km anca yaptı ve 4 sene arada tatillerde kullanıldı :D su an 1100 km'de tertemiz diyebilirim..

deneyimi olan arkadaslar ;

olumlu olumsuz tüm özellikler hakkında bilgi verirmisiniz ?

not; hız merakım hiç yok sadece manitayla gezmeyi cok seviyoruz yani yakıt tüketimi konusu daha öncelikli benim için. ha birde uzun yolda nasıl ?

tesekkürler

mondial 150 zc

• Dostum selam,

150ZC tasarım olarak hoş bir scooterdır. Bahsettiğine göre de KM'si çok düşük. Rodajını da güzel yaptıysa makine alınır neden alınmasın. Tabi ki fiyatı da önemli. Yakıt olarak kullanımına bağlı 8-15 kuruş arası yakar. Normal koşullarda saatte 90KM hızı görürsün. Biraz uzun selesi olduğu için iki kişi binerken sorun yaşamazsın.

Uzun yol demişsin, hava soğutmalı olduğu için uzun yolda gazı sonuna kadar açmamanda fayda var. 80-90 arası bir hızla seyredeceksin 300km'lik bir mesafeden sonra seni yormaya başlar. 1 - 1.5 saatte bir de dinlendirmen gerekir.

Hor kullanmazsan o da seni üzmez. Zamanında bakımlarını yaptırırsan Mondial güzeldir.

Tabi bütçen elveriyorsa japonlara da bir bak derim.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarghasmTR

Dostum selam,

150ZC tasarım olarak hoş bir scooterdır. Bahsettiğine göre de KM'si çok düşük. Rodajını da güzel yaptıysa makine alınır neden alınmasın. Tabi ki fiyatı da önemli. Yakıt olarak kullanımına bağlı 8-15 kuruş arası yakar. Normal koşullarda saatte 90KM hızı görürsün. Biraz uzun selesi olduğu için iki kişi binerken sorun yaşamazsın.

Uzun yol demişsin, hava soğutmalı olduğu için uzun yolda gazı sonuna kadar açmamanda fayda var. 80-90 arası bir hızla seyredeceksin 300km'lik bir mesafeden sonra seni yormaya başlar. 1 - 1.5 saatte bir de dinlendirmen gerekir.

Hor kullanmazsan o da seni üzmez. Zamanında bakımlarını yaptırırsan Mondial güzeldir.

Tabi bütçen elveriyorsa japonlara da bir bak derim.

Kolay gelsin.

peki bu model neden bu kadar ucuz, ikinci el çok ucuza satılıyor. Sanki hep sorun çıkarıyor da ucuza çıkarmaya çalışıyor millet?

• Bu markalarda scooter alırsan zaten piyasası düşüktür hep. Kronik bir sorunu var mı dersen bu modelin yok, ama arka salıncak biraz narin, öyle çukur tümsek görünce kaçman lazım. Bir de orjinal egsozun içi kalitesiz, çok ses yapıyor diye söyledi birisi. Daha sonra tüp egsoz taktırmıştı.
  • Sasi saglam degil pek ortadan kirilanlar var. Google gorsellerde gormustum motor 2 ye ayrilmis. Birde 2007 uretim motorun lastiklerinin raf omru dolmustur yenilemen gerek bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlarda ortadan ikiye ayrılma hastalıgı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sym orbit2 50cc cdi
    7 yıl önce açıldı
    kuba mı mondialmı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DOGACCANKIR kullanıcısına yanıt
    ben kullanıyorum. ilk motorum, ikinci el aldım. 2-3 ay oldu. teknik özelliklerden pek anlamayan biriyim. acemi tavsiyesi benimkisi.

diğer scoterlara göre biraz büyük.1,85 boy 90 kilo olduğum için büyük birşey tercih ettim. şekil duruyor.
    motordan pek anlamayan tipler bu motorun işyerimdeki diğer arkadaşların iki katı fiyatı olan motorlardan daha pahalı olduğunu düşünüyorlar.

asfalt motoru diyebiliriz. Km'de 15 kr yakıyor, forumlarda 20 kuruşa kadar çıktığını söylüyorlar. bir depo benzinle 150km'den fazla gidiyor.

yaşadığın yerdeki yollar güzelse ve suculuk yada pizzacılık yapmayacaksan bu motorla tavsiye ediyorum. temiz kullanmak bakumlarına dikkat etmek gerek. manita gezdirmek içinde uygun bu arada :-)
  • EVET ARKADASLAR, ŞEHİR DISINDA OLDUОUM İÇİN BAKAMAMISTIM HİÇ. MOTOR BU MESAjı ilk yazdığım tarihten itibaren yatıyor adam bulgaristanda motor yatıyooooo... 1800 tl fiyat cekti bana. 1600 km olmus motor kapalı garajda ne dersiniz? alınır mı ?
  • Mesaj eski olsada cevap atayım, temizliğine göre ve plakalı olup trafiğe girebiliyorsa 1500-1600 TL eder, ama daha fazlasını edeceğini düşünmüyorum. Sonucta bu motor trafiğe kaç yılında çıkışlı olursa olsun 2006 model bir motor 11 yıl eder, 11 yıllık bir çin mnotoru için söylediğim fiyat uygundur.

Sağı solu kırılırsa yani plastik aksamdan bahsediyorum ne ucuz ne pahalı komple tüm plastik aksamı değiştirmek istersen 600 TL gibi bir masrafı çıkar.

İçerisinde 125 cc lik karbüratör olduğundan bahsetmiş bir kaç kullanıcı, dedikleri ne kadar doğru bilinmez ama işini bilen bir ustaya baktırılır ve eğer gerçekten 125 cc ise karbüratörü 150 cc ile değiştirilirse performansı artabilir.

Genel olarak plastik aksamı sürekli kırılmaktadır (vidaları tutan tırnaklar vs) egzosu kısa zamanda ses yapmaktadır, sanırım şase tasarımından ötürü bir şekilde Amortisörleri tam görev yapamıyor (özellikl arka). Evet şaseyi kıran da olmuştur ama şasesi öyle 1-2 kişi kırdı diye (kimbilir nasıl kırdılar ?) çürük diye düşünmeyin aslında oldukça sağlam bir şasesi mevcut.

10 yıllık olup halen tıkır tıkır çalışan 150 ZC ler mevcut olup, evet alınabilir bir depo ile 110-120 km yapar 10 yıllık bir zc.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.