Selamlar herkese Başlıkta bahsettiğim gibi bu sabah böyle bir sürprizle uyandık sağolsun sürekli kullandığım monitörümde bu problemi yaşıyorum. Detayları paylaşayım 144hz'de şu tarz bir titreme veya adını ne derseniz bunla karşılaşıyorum: Monitör kasım veya aralık 2019 tarihli satın alınmıştı ve hiç problem yaşatmadı bugüne kadar. Kabloları kontrol ettim dp ile bağlanıyordum 2 farklı hdmi ile de aynı sonucu veriyor. Sürücüler derseniz windows, ekran kartı(2070s) ve kalan şeyler şeklinde genel bir güncelleme de yapıldı ve benim teknik bilgimi aşan bir probleme dönüştü. Bunu nasıl çözmek lazım gözden bir şey kaçırıyor olabilir miyim? 60hz'de titremeler minimuma inse de yine oluyor ara ara Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim Ekleme: Detay olarak windows etkin değil bu bu tarz bir problem oluşturabilecek bir şey değildir heralde ve ikinci ekran olarak eski minik bir monitör kullanıyorum onda bu problem yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowz61 -- 17 Şubat 2022; 10:44:8 > |
Monitör 144hz'de titreme problemi(60hz'de minimuma iniyor-Viewsonic vx2758-2kp-mhd-27')
-
-
Merhaba,
Bu monitörde aynı sorunu ben de yaşamaya başladım. Teknik servise götürüp götürmediğinizi merak ettim, nasıl bir yol izlediniz?
Teşekkürler.
-
Merhaba, Aynı sorunu yaşıyorum. Hdmi ile 90 hz alabiliyorum. Siz sorunu çözebildiniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmaker -- 7 Ocak 2023; 17:33:37 > -
Çok eski bir samsung monitörümde benzer bir görüntü bozulması vardı, bir süre sonra düzeliyordu, zaman geçtikçe düzelme süresi giderek uzamıştı. Araştırdığımda monitörün dahili olan güç kaynağındaki kondansatörlerin şişmesinden (bozulması) dolayı olduğunu anlamıştım, açıp şişen kondansatörleri değiştirmiştim ve düzelmişti. Eğer belli bir süre sonra düzeliyorsa güç devresindeki kondansatörler, harici adaptörlü bir modelse adaptör sorunu (yine içindeki kondansatörler) nedeniyle oluyor olabilir. Tabi kablo sorunu olma ihtimalini eledikten sonra geçerli oluyor bu dediklerim.
-
Ayni sorun bende de var. Servis 7500tl cekti. Sorunu cozebildiniz mi? Power kartindan mi anakarttan mi bilsem kendim yapmayi deneyebilirim.
-
viewsonic ile ilgili çok fazla kişi bu sorundan bahs etmiş. kalite düşük sanırım...
-
Bu arıza için çözüm bulabilen var mı?
-
Benim monitör öylece duruyor. Redditte farkli markalarda farkli modellerde cihazlarda da yaşandığını gördüm. Hatta bir YouTube videosunda dirençlerden birini lehimle çıkarttıklarında düzeliyordu anakart değil de panele fleksi ile bağlanan ince uzun karttaki dirençlerden birini söktüğünde düzelmişti bir YouTube videosunda ama onlar da tam olarak sorunu anlayamadılar çünkü soktukleri direnç de saglam idi.. Bundan sonra aldığım MSI marka 165 hz monitörümde de aynısı oldu meğerse onun kronik sorunu da buymuş. Yalnız bu defa düşük hzde sorun oluyordu yani 165'i çekip bütün parlaklığı falan da arttırıyordum ki geçsin onu da servise göndereceğim. Başından beri güç kartı sorunu olduğunu düşünüyordum ama zannedersem değil ya anakarttaki işlemciden ya da bahsettiğim doğrudan panele bağlı olan karttaki devrelerden kaynaklanıyor. Maalesef bunlar hep düşük kalite malzeme kullanımından başka bir şey değil. Ne alacağımızı şaşırdık sağlam olsun diye MSI aldım viewsonicten bile önce patladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 25 Ekim 2024; 22:16:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X