Şimdi Ara

Monitör Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung SyncMasterl 20' monitörüm var, 3-4 yıldır yoğun şekilde kullanıyorum, ve son sıra bir problem baş gösterdi. Ekranı uzun süre kapalı kaldıktan sonra açınca bir açılıp bir kapanıyor, ekran birkaç saliseliğine gözüküp tekrar siyah oluyor, bu açılıp-kapanma evresi bir süre sürdükten sonra ekran açılıyor, ama renkler çok koyu tonlarda gözüküyor, sanki bir perde inmiş gibi, ve kısa süre sonra ekran açık olmasına rağmen ekran kararıyor. Ekranı kapayıp tekrar açtığımda aynı süreç tekrarlıyor. Bu şekilde bir 20-25 dakika harcadıktan sonra ekran açılıyor.

Ekran açıldıktan sonra 4-5 gün açık kalsa bile sorun çıkmıyor, ama 1-2 saat kapalı kalırsa açılışta problem yaşıyorum.

Bunun çözüm yolu varmıdır? Varsa nedir? Kendim yapabilir miyim, yoksa biryere götürmem gerekir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle Kasa ile Monitör arasındaki kabloyu kontrol et herhangi bir temas sorunu oluyormu diye. Temas ile ilgili sorun yok ise servise götür.
  • hocam bire bire aynı dert başıma geldi benimde..!!
    Benim LG monitorde aynı şekilde aynı arıza vardı ekran kartı kablo arızası vs... diye düşündüm hep..
    ileriki zamanlarda bu sefer monitorü açınca göz kırpar gibi yapacak.. açılmaya zorlayacak bir zaman sonra da hiç açılmıcak :)
    kesinlikle mainboardı arızalı benim allahtan 5 aylık garantisi kalmıştı hemen servis geldi aldı dile kolay 393 tl para vermiştim zamanında şu an servisteki 22.günü yurtdışından mainboard bekleniyor siz 3-4 yıldır kullanmışsınız garantiside dolmuştur büyük ihtimalle yenisini almaktan başka seçeneğiniz yok gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Şubat 2011; 16:16:09 >
  • aynı sorun bende de var :( göz kırpmaya başladı 5 6 sefer denemede açılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Öncelikle Kasa ile Monitör arasındaki kabloyu kontrol et herhangi bir temas sorunu oluyormu diye. Temas ile ilgili sorun yok ise servise götür.

banada böle olmuştu kafayı yicektim meğer temassızlık varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

aynı sorun bende de var :( göz kırpmaya başladı 5 6 sefer denemede açılıyor

aynen ilk başlarda devamlı aç-kapa yapınca görüntü geliyor daha sonra oda işe yaramıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatonair

quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

aynı sorun bende de var :( göz kırpmaya başladı 5 6 sefer denemede açılıyor

aynen ilk başlarda devamlı aç-kapa yapınca görüntü geliyor daha sonra oda işe yaramıcak

bakıorum almak için zaten ama erken oldu yaw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici monitör sorunları
    2 yıl önce açıldı
    LED Monitör temizliği
    14 yıl önce açıldı
    Hp Laptop Ekran Arıza
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Benim Monitörümde kalın bir çizgi halinde ekranın sol köşesine yakın Dalgalanma var.

1-Yanında Hoparlör vs yok
    2- SÜrücüler güncel
    3- Tüm çözünürlük ve frekansta denedim

!!!!! ÖNEMLİ: arkadaşımın laptop u na taktım hiç sorun yok cam gibi. fakat benim 2 iki kasayı da denedim taktım dalgalanma var. kasalara takınca neden böyle yapıyor acaba?

Şimdiden ilginiz iin teşekkürler.
  • Ekran çok eskidi, 100 lira tamire vereceğime gider 250 liraya yeni ekran alırım. Hepsinin bir ömrü var sonuçta.

Temassızlık yok, yüzlerce kez çıkarıp tekrar taktım monitörü. Problem o olsaydı sürekli yapardı bu açılmaya çalışıp açılamama durumunu, ama şuan çalışıyor gayet normal şekilde. Açılıştaki problem var sadece, onun dışında gayet normal durumu.

Bu arızanın çözümü yok mu? Tamir edilebilir birşey mi?
  • 30 liraya tamir ettirdim monitörü, haberiniz olsun. Sorunsuz çalışıyor(şimdilik).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.