Şimdi Ara

MONİTOR AUDİO BX 6 mı DALİ ZENSOR 7 mi ( BX 6 ALINDI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    20 mt 2 odada yamaha ax 497 ile kullanılacak . elektronik , metal , bazen pop müzk dinlenecek genelde .

su anda halen pio cs 5070 kullanmaktayım . baslarda kayıp olmasını istemem vokalleride iyi olmalı

zensor 7 yi dinlemişligim var concept 8 ile yanyana lakin concept daha iyi gelmişti kulagıma . ancak concept artık satılmıyo .

özellikle her ikisini dinleyen bilen arakadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 16 Ağustos 2013; 22:37:19 >

• yokmu fikri olan?
  • @yavuz,
    senin de bildiğin gibi bu işin doğrusu insanın kendisinin dinlemesidir.
    diğer türlü her deneysel ölçüm, sağır oda testinin vereceği ipuçları dışında her türlü yorum subjektif kalacaktır. bu herkes için geçerli.
  • sayın cantan haklısın

gidip dinlemem lazım ama nasıl yapacaz o işi işte zaman lazım . yinede eger kullanmıs varsa yorumları bir dereceye kadar faydalı oluyor
  • MA RS6 ile AX-397 kullanıyorum. Sesi çok açmazsam kaliteli ses veriyor, yüksek seste amfi yetersiz kalıyor. Bu arada müzik türü olarak daha akustik şeyler dinliyorum. Metal ve elektronik için yorum yapamam.
  • abacus kullanıcısına yanıt
    cok acmak derken yarıdan fazla seviyelerimi kasdediorsunuz acaba . zaten benim evde yarıya getiremiyorum ev yıkılcak gibi oluyor .
  • Benim salonum da küçük sayılır, yarısı bile fazla geliyor.. önceden NAD kullanıyordum, bu durumda daha yüksek seslerde oluşuyordu, ancak bu seferde kulağımı tizler tırmalıyordu. Vasat gibi gözükse de MA ile Yamaha daha iyi eşleşti bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abacus kullanıcısına yanıt
    497 397 ye göre daha kuvvetli amfinin yetememesi gibi bir sey olacagını düşünmüyorum . cevabın için sagol
  • hoparlörle ilgili düşüncelerim sunlar:

hoparlörleri spikeler ile kullanmaya başladım spikelerin altına para koyup paraların orta kısımlarını matkap ile çukurlaştırdım spikeler kaymasın diye .paraların parke kısımına bakan yüzlerinede yapıskan keçe koydum .

hoparlörler gercekten zekice tasarlanmıs. ön yüzde ne bir delik ne bir çivata tertemiz bir ön yüzü var . işçilik cs 5070 in çok üstünde

ufak boyutlarına göre baslar gerçekten tatmin edici 20 mt karede saglam bas çıkıyor ve baslar dagılmıyor tane tane

hoparlörün verdigi stereo etkisi cs 5070 den daha iyi

en büyük fark bence sese yüklenince vokallerin hala orada belirgin bir sekilde duruyor olmaları (hoparlörü alma sebebim). 5070 de vokaller kaybolmaya başlıyordu

ilk marantz la dinleyip hosuma gitmeyen bir ses duymustum cansız donuk . fakat evde yamaha ile gayet uyumlu oldugunu düşünüyorum ..

evanescence / breathe no more parçasını muhteşem çalıyor dinlemediyseniz muhakkak dinleyin.

aynı ses seviyesinde cs 5070 ler daha baskın çalıyor. tizler daha kuvvetli cs 5070 lerde . aynı ses seviyesine ulaşmak için volumeyi yükseltmek lazım bx 6 larda az daha..

sonuç itibari ile bx 6 lar epeyce daha iyi daha anlaşılabilir daha sahneli daha gövdeli denir heralde daha net
    çalıyor bu belli özelliklede biraz dinleyip alışınca . fakat aralarında 4 kat fiyat farkı var .peki 4 kat iyi çalıyormu ? cevap hayır . ama şöylede düşünülebilir extrem audio da bx 6 dan 4 kat pahalı monitor audio da dinledim (gx bişeydi galiba) oda bx 6 dan 4 kat iyi çalmıyordu bence seste % 10 kadar bir fark vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 16 Ağustos 2013; 22:38:51 >

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    selamlar, inşallah hoparlörler açıldıkça daha da keyif alacaksınızdır, bende concept 6 lara spike taktıktan sonra aynı ses şiddetini elde edebilmek için volumu daha fazla açmaya başlamıştım baslarda sanki biraz azalma olmuştu, ama tiz ve mid sesler daha dengeli gibi oldu. spikeları takmadan hiç denediniz mi ma ları ?
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    hayır denemedim böyle daha şık duruyor hem
  • bende konuyu hortlatıyım D

dali 8

Monitor Audio BX6

fiyatlar birbiirine yakın dali az daha pahalı

2400 civari

------------
    Monitor Audio kampanyaı 2200 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bende konuyu hortlatıyım D

dali 8

Monitor Audio BX6

fiyatlar birbiirine yakın dali az daha pahalı

2400 civari

------------
    Monitor Audio kampanyaı 2200 tl

Hocam eğer 2000 li rakamları gözden çıkarmışsanız Dali 8 dediğiniz Lektor8 olsa gerek ben dinledim şahsen fiyatına göre beğenmedim ama Lektorun bir üst segmenti olan Dali İkon için aynı şeyi söyleyemem ikinci elde temiz Dali İkon 6 mk2 vardı bir ara sanırsam.2000 li rakamlara alınabilecek hoparlörler arasında ilk sıralarda yerini alır bulabilirseniz değerlendirebilirsiniz.Zira sıfırı ikinci ele nazaran baya fiyatlıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Bırakın dalı lektor zensor U

Ya monitor Audio. Rx6
    Ya dalı ikon 6 alın.

• lektor u da zensor u da dinlemisligim var emin olun bx6 nin yanina yanasamazlar.heleki rx serisine cikilirsa zaten o daliler hikaye olur.ama ikonlari bilmiyorum dinlemedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama bakıyorumda fiyat 3700 tl gelmiş durumda. 2kule için

daha gerisini siz düşünün 2000 civarı bakarken nerdeyse 2 katı 2 elinide görmedim dediklerinizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

ama bakıyorumda fiyat 3700 tl gelmiş durumda. 2kule için

daha gerisini siz düşünün 2000 civarı bakarken nerdeyse 2 katı 2 elinide görmedim dediklerinizin.

Hocam daha bir iki gün önce Dali İkon 6 mk2 2200TL fiyatla sahibindende satılmaktaydı büyük ihtimal 2000-2100 e gitmiştir.Eee ne demişler erken kalkan büyük balığı yakalar

• BUGUN SUB ALIYORUM ARDINA kuleleri alacam kule için düşünmek için 1 gün daha zaman ayırıyorum kendime sizden ricam sub icin 2 ürün arasında karar verecem hangi ürün daha iyidir

JBL ES 150 P -230 AKTİF SUB WOOFER

MAGNAT SUPREME SUB 302A
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

lektor u da zensor u da dinlemisligim var emin olun bx6 nin yanina yanasamazlar.heleki rx serisine cikilirsa zaten o daliler hikaye olur.ama ikonlari bilmiyorum dinlemedim

selamlar, ben de monitor audio bx6 düşünüyorum.
    performansından memnun musunuz?
    alma amacım film izlemek. filmde detay ve temiz/açık ses severim. desibel çok önemli değil.
    amfi şimdilik vsx 520. ilerde de vsx930 almayı düşünüyorum...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.