Merhaba. Çok ilginç bir şekilde bağlanmadığını fark ettim. Hiçbir yerde bundan söz edilmemiş ama birilerinin etmesi gerekirdi. Eğer monitörünüz DisplayPort ise ve onu dönüştürücü ile HDMI çıkışı olan bir bilgisayara bağlamak istiyorsanız, maalesef yapılamıyor. Kafayı yiyene kadar denedim yok. Bilgisayarın DP çıkışı ile monitöre bağlarsam sıkıntı yok, ama 2. ekran için bir DP girişi olan monitör denedim, kasadaki HDMI çıkışından, monitöre aktarmadı. |
Monitör DisplayPort (DP) Girişini PC HDMI Çıkışına Bağlama
Bir monitörü DP girişine sahip bir PC'nin HDMI çıkışına bağlamak için şu adımları izlemeniz gerekir:
- Gerekli Adaptörü Edinin: DP girişi olan bir monitörü HDMI çıkışına bağlamak için bir DP-HDMI adaptörüne ihtiyacınız olacaktır.
- Monitörü Kapatın: Hem monitörü hem de PC'yi kapatın.
- Adaptörü Takın: DP-HDMI adaptörünü monitörün DP girişine takın.
- HDMI Kablosunu Bağlayın: HDMI kablosunu DP-HDMI adaptörünün HDMI ucuna ve PC'nin HDMI çıkışına bağlayın.
- Monitörü ve PC'yi Açın: Önce monitörü, ardından PC'yi açın.
- Giriş Kaynağını Değiştirin: Monitörünüzün giriş kaynağını DP girişine değiştirin.
- Görüntü Ayarlarını Kontrol Edin: PC'nizde görüntü ayarlarını kontrol edin ve monitörün doğru şekilde algılandığından emin olun.
Ek olarak, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:
- Yüksek kaliteli bir DP-HDMI adaptörü kullanın.
- HDMI kablosunun HDMI 2.0 veya daha yüksek standartlarına uygun olduğundan emin olun.
- Monitörünüzün ve PC'nizin en son sürücüleri yüklü olduğundan emin olun.
Bu adımları izleyerek monitörünüzün DP girişini PC'nizin HDMI çıkışına başarıyla bağlayabilirsiniz.