Şimdi Ara

monitör&ekran kartı ve göz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hikayem uzun ama kısaca özetleyeceğim......
    6 sene önce...14 inç tüplü monitörde...60 herzde...excel de kod yazmaya başladım...
    günlerce....saatlerce ekran karşısında kaldıktan sonra gözlerim bozuldu...
    çok doktora gittim...artık gözlük takıyorum....1 yıl boyunca refresh göz damlası kullandım....tek çaresi..monitörlerden uzak durmak....ama oda malesef mümkün değil....
    monitörler gözleri iki şekilde bozuyor...1.cisi düşük herz...mesela 60hz...
    gözleri aşırı yoruyor ve baş ağrısı yapıyor....2.cisi tüplü monitörlerin yaydığı radyasyon sonucu göz yaşı kuruması...gözler kızarıyor..sürekli bişi batıyor sanki...
    4 sene önce samsung 757mb aldım...800*600 de 144herzde kullandım...
    baş ağrılarım ve göz yorulmalarım ortadan kalktı...ancak radyasyondan dolayı göz yaşı kurumalarım arttı.....daha sonra lcd ler ucuzlamaya başlayınca samsung 173p lcd aldım..ve göz yaşı damlalarını direk çöpe attım...0 radyasyon ve kuruma ortadan kalktı...ancak şu an için lcd ler en fazla 75 herz destekledikleri için kısmen baş ağrısı yapıyor...
    bu arada gözlerim son derece hassaslaştı...
    gece araba kullanamaz...ve hipermarketlerde yoğun ışık altında kalamaz oldum....işim gereği bilgisayarsızda yapamıyorum tabi....
    eve samsung 32 inç lcd televizyon aldım...çünkü artık tüplülere bakamıyorum....
    gözlerim fazlasıyla hassas olduğu için...monitörleri ve ekran kartlarını göz sağlığı bakımından test edebilir oldum.......
    şu an samsung 770p 17 inc lcd kullanıyorum...
    800*600 75 herzde kullanıyorum....1024 de aldığımda baş ağrılarım artıyor....
    ekran kartı konusuna gelince....pek çok ekran kartı denedim.....ve şu an gözümü ve başımı en az ağrıtan olayı buldum......ve sizinle paylaşmak istedim.....
    ati ekran kartlarında..ayar programında...görüntü seçeneklerinde...3d görüntü tazeleme hızını 75 herz olarak ayarlıyorum...ve
    dijital panel özellikleri bölümünde....yüksek çözünürlüklü ekranlarda dvı frekansını azaltını işaretliyorum...ve gözlerim son derece rahatlıyor....baş ağrısı hafifliyor....tabi bilgisayarım dvı dan bağlı ekrana....
    birde 3d bölümü var....orda tüm ayarlar bölümünde herşeyi kaliteye alıyorum....misal dikey yenileme için bekle seçeneğinin kalitede olması önemli....
    nvidia ekran kartı da denedim ancak kesinlikle bakamıyorum monitöre...
    çünkü orada dvı frekansını azaltın diye bir seçenek bulamadım...beni en çok etkileyen bu.....8600gts almıştım....iyade ettim...ve 2600xt aldım şu an..ve o takılı makinada...ve bahsettiğim ayarları yaptım..benim için en iyisi bu şuan...ileride 100 herz lcd monitörler çıkacak illa ki...tabi o zamana kadar gözlerim kör olmassa....
    5 yılda.....4. monitörümü..ve.....7. ekran kartını kullanıyorum....
    hepsini göz ve baş ağrılarım için değiştirdiğimi hatırlatmak isterim.....

son olarak...tırnağınızı..hafifce lcd ekranınıza değdirin....eğer x şeklinde izler ortaya çıkıyorsa...monitörünüzün paneli kaliteli demektir...yok suya taş atıyor gibi...yuvarlak halka şeklinde iz yapıyorsa...monitörünüz..piyasadaki..pek çok monitör gibi.....sıradan paneller.....ben bu tip monitörlere kesinlikle bakamıyorum.....mesela..laptop lar böle...ve en fazla 60 herz destekliyolar....ve ben malesef çok istememe rağmen laptop kullanamıyorum....
    ................................sizlere bunları.....kesinlikle bunu alın...kesinlikle böle yapın diye bahsetmedim.....sadece son beş yılda başıma gelenlerden bahsetmek istedim.....
    ...............sevgiler saygılar.............

• kardeşim bu verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim aynı sorun bendede var bende 2600xt kullanıorum ve şimdi ayarları yapıcam hemen ALLAH SENDEN RAZI OLSUN kardeş saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

kardeşim bu verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim aynı sorun bendede var bende 2600xt kullanıorum ve şimdi ayarları yapıcam hemen ALLAH SENDEN RAZI OLSUN kardeş saygılar
    kardeş bende sony trinitron 17 inç vardı

şimdi asus pg191 aldım en iyi lcd lerden biri

hakketen baş ağrısı goz ağrısı olayları pek yok şu an

ama tuplu monitor heleki sony gibi bi şey sanki daha bi kalite cozunurluk filan super

ama lcd yi kapatıp sony yi takıyorum bazen gozum agriyo gibi sanki

ben hep merak ederdim bunu

lcd ler hala tuplu montor kalitesinde değil ama egerki radytasyon ve saglik i,ci n idealse lcd den vazgeçmiyleim

• quote:

Orijinalden alıntı: said007

kardeş bende sony trinitron 17 inç vardı

şimdi asus pg191 aldım en iyi lcd lerden biri

hakketen baş ağrısı goz ağrısı olayları pek yok şu an

ama tuplu monitor heleki sony gibi bi şey sanki daha bi kalite cozunurluk filan super

ama lcd yi kapatıp sony yi takıyorum bazen gozum agriyo gibi sanki

ben hep merak ederdim bunu

lcd ler hala tuplu montor kalitesinde değil ama egerki radytasyon ve saglik i,ci n idealse lcd den vazgeçmiyleim

Alıntıları Göster
    +1

ust konu olmalı.birde donanım bolumune saglık performans sınıfılandırması koysak fena olmaz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

+1

ust konu olmalı.birde donanım bolumune saglık performans sınıfılandırması koysak fena olmaz:)

Alıntıları Göster
    kardeş geçmiş olsun .oldukça yararlı bilgiler vermişsin.gerçekten çok önemli bi nokta.Alarisin dediği gib üst konu olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLAZEX!

kardeş geçmiş olsun .oldukça yararlı bilgiler vermişsin.gerçekten çok önemli bi nokta.Alarisin dediği gib üst konu olmalı

Alıntıları Göster
    konunun güzelliği bi gerçek de

sizde yorumlarınız ekleyin arkadaşlar deneyimlerinizi yazın bilgi paylaşımı artsın istifade etsin herkes
  • quote:

konunun güzelliği bi gerçek de

sizde yorumlarınız ekleyin arkadaşlar deneyimlerinizi yazın bilgi paylaşımı artsın istifade etsin herkes

Alıntıları Göster
    Baş ağrısı ve göz yorgunluğundan şikayetiniz warsa crt mönitor kullanıyosanız monitorü eğebildiğiniz kadar aşşa eğmeniz monitorden kırılarak çıkan ışınların doğrudan gözünüze vurmasını engelleyecektir.Eğer bunla uğraşmak istemiyosanız LCD monitor alabilirsiniz ama oyun bilgisayarınız warsa crt nin oyunlarda daha iyi performans sağladığını unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: dekker

Baş ağrısı ve göz yorgunluğundan şikayetiniz warsa crt mönitor kullanıyosanız monitorü eğebildiğiniz kadar aşşa eğmeniz monitorden kırılarak çıkan ışınların doğrudan gözünüze vurmasını engelleyecektir.Eğer bunla uğraşmak istemiyosanız LCD monitor alabilirsiniz ama oyun bilgisayarınız warsa crt nin oyunlarda daha iyi performans sağladığını unutmayın

Alıntıları Göster
    sadece oyunlar değil bence filimlerde de crt ler cok iyi goruntu veriyo
  • quote:

sadece oyunlar değil bence filimlerde de crt ler cok iyi goruntu veriyo

Alıntıları Göster
    bende yıllardır bilgisayarı sürekli kullananlardanım. ama ne baş ağrısı nede göz ağrısı yaşamadım. şimdi sen fazla kullanmıyorsundur demeyin iş gereği günlerce bilgisayarın başından kalkmadığım oluyor.
    ama sanırım benim sorun yaşamamamın nedeni, yazı yazarken monitöre bakmak yerine ya klavyeye bakıyorum yada başka bir yere bakıyorum. bilgisayarı ilk kullanmaya başladığım günden beri kendimi böyle alıştırdım. gözüm kapalı bile yazı yazabiliyorum ama yinede monitöre bakmak yerine klavyeye bakıyorum. belkide benim gözlerimi ve sağlığımı koruyabilmemin nedeni budur :)
    biyerimi kaşiyim bari şimdi nazar değmesin :)
    herkese monitöre bakmak yerine başka bir yere bakmayı tavsiye ediyorum. yada en azından sürekli monitöre bakmak yerine küçük aralıklarla gözünüzü klavyenize, elinize yada fareye yönlendirin, böylelikle göz problemlerinin çoğundan uzak kalacağınıza eminim çünkü bunu yapmak göz tembelliğini engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girdap7 -- 17 Eylül 2007; 0:48:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: girdap7

bende yıllardır bilgisayarı sürekli kullananlardanım. ama ne baş ağrısı nede göz ağrısı yaşamadım. şimdi sen fazla kullanmıyorsundur demeyin iş gereği günlerce bilgisayarın başından kalkmadığım oluyor.
    ama sanırım benim sorun yaşamamamın nedeni, yazı yazarken monitöre bakmak yerine ya klavyeye bakıyorum yada başka bir yere bakıyorum. bilgisayarı ilk kullanmaya başladığım günden beri kendimi böyle alıştırdım. gözüm kapalı bile yazı yazabiliyorum ama yinede monitöre bakmak yerine klavyeye bakıyorum. belkide benim gözlerimi ve sağlığımı koruyabilmemin nedeni budur :)
    herkese monitöre bakmak yerine başka bir yere bakmayı tavsiye ediyorum. yada en azından sürekli monitöre bakmak yerine küçük aralıklarla gözünüzü klavyenize, elinize yada fareye yönlendirin, böylelikle göz problemlerinin çoğundan uzak kalacağınıza eminim çünkü bunu yapmak göz tembelliğini engelliyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: girdap7

hocam adam saatlerce strateji oynuyo
    yada forumları okuyo
    yada flash animasyon yapıyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

• quote:

quote:

yada forumları okuyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: said007

quote:

yada forumları okuyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

diyorum yaa ozamanda kısa aralıklarla başka yere bakmak lazım.
    hiçbişi yapamıyorsan gözünü monitörün açma kapama tuşuna kaydır, bişiler yapılmalı yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: girdap7

quote:

quote:

yada forumları okuyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

hiçbişi yapamıyorsan gözünü monitörün açma kapama tuşuna kaydır, bişiler yapılmalı yani :)

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

yada forumları okuyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

bizim bii arkadas vardı cocugun gozlerı velfecir okuyodu yaa

nası bişeyse sağa sola titrer durudu..bilgisayar kullanırken hele dikkat ederdim acayip olurdu

ilginç..

ama bencede dediğne katılıyorum
    sadece gozleri değil belli aralıklarla vücududa kaydırmak gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

yada forumları okuyo
    yada yada..

klavyeye ne kadar baksın

bizim bii arkadas vardı cocugun gozlerı velfecir okuyodu yaa

nası bişeyse sağa sola titrer durudu..bilgisayar kullanırken hele dikkat ederdim acayip olurdu

ilginç..

ama bencede dediğne katılıyorum
    sadece gozleri değil belli aralıklarla vücududa kaydırmak gerek

Alıntıları Göster
    selam herkese....

baştaki yazıyı yazdığımda 2600xt yeni almıştım...baktım şu an on günü geçmiş...ve gözlerim..başım..gerçekten çok rahatladı şu an...ben ortalama
    10 saat bilgisayar başındayım...iş yerimde excelde stok tutuyorum...dolayısıyla çok yazı okuyorum....
    göz yorgunluğu çeken arkadaşların başta yazdıklarımı tekrar okuyup uygulamaları şiddetle tavsiye olunur...
    saygılar..........

• quote:

Orijinalden alıntı: 09muhammet

selam herkese....

baştaki yazıyı yazdığımda 2600xt yeni almıştım...baktım şu an on günü geçmiş...ve gözlerim..başım..gerçekten çok rahatladı şu an...ben ortalama
    10 saat bilgisayar başındayım...iş yerimde excelde stok tutuyorum...dolayısıyla çok yazı okuyorum....
    göz yorgunluğu çeken arkadaşların başta yazdıklarımı tekrar okuyup uygulamaları şiddetle tavsiye olunur...
    saygılar..........

Alıntıları Göster
    Hocam çok çok teşekkür ederim bu yazdıklarınla neleri değiştirdiğini bilemessin :)
    Benim gözlerim kızarmaz, çok nadir olur, ama başım devamlı ağrır bilgisayar başında.Hatta bilgisayardan kalkınca bile gün boyunca bazen etkisini gösterir.Ben bilgisayar kullanırken sigara içmeme bağlıyordum.Yenileme hızınında gözlere böyle bi etkisi olduğunu bilmiyordum.Ve bu yazıyı okuyana kadarda başım ağrıyordu.Az once 75 Hz den 85'e cıkardım.Uygula diyinca sanki başımdan gözlerimden bi yük kalktı.Allah senden razı olsun

17" lerde 85Hz yapmak performansı cok fazla düşürmez değilmi ? :) neyse.Kalın sağlıcakla.

Edit : performans farkı yok ama yazılar biraz bulanık gibi geliyor insana :) ama yormuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 27 Eylül 2007; 22:17:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FxmaN

Hocam çok çok teşekkür ederim bu yazdıklarınla neleri değiştirdiğini bilemessin :)
    Benim gözlerim kızarmaz, çok nadir olur, ama başım devamlı ağrır bilgisayar başında.Hatta bilgisayardan kalkınca bile gün boyunca bazen etkisini gösterir.Ben bilgisayar kullanırken sigara içmeme bağlıyordum.Yenileme hızınında gözlere böyle bi etkisi olduğunu bilmiyordum.Ve bu yazıyı okuyana kadarda başım ağrıyordu.Az once 75 Hz den 85'e cıkardım.Uygula diyinca sanki başımdan gözlerimden bi yük kalktı.Allah senden razı olsun

17" lerde 85Hz yapmak performansı cok fazla düşürmez değilmi ? :) neyse.Kalın sağlıcakla.

Edit : performans farkı yok ama yazılar biraz bulanık gibi geliyor insana :) ama yormuyor

Alıntıları Göster
    vala çavuş....performans hiç bişeydir bence sağlık yanında.....
    herz yükseldikçe görüntü kalitesi artar...ancak tabi..ekran kartı ve ekran zorlanır illaki...ama kaliteli bi ekran kartın varsa sorun olmaz.....

• quote:

vala çavuş....performans hiç bişeydir bence sağlık yanında.....
    herz yükseldikçe görüntü kalitesi artar...ancak tabi..ekran kartı ve ekran zorlanır illaki...ama kaliteli bi ekran kartın varsa sorun olmaz.....

Alıntıları Göster
    lcd mi crt mi kullanıyosun bilemiyorum....800*600 ze al..ve desteklenen en yüksek herze...baş ağrısı diye birşey kalmayacak..inan bana...
  • quote:

lcd mi crt mi kullanıyosun bilemiyorum....800*600 ze al..ve desteklenen en yüksek herze...baş ağrısı diye birşey kalmayacak..inan bana...

Alıntıları Göster
    quote:

son olarak...tırnağınızı..hafifce lcd ekranınıza değdirin....eğer x şeklinde izler ortaya çıkıyorsa...monitörünüzün paneli kaliteli demektir...yok suya taş atıyor gibi...yuvarlak halka şeklinde iz yapıyorsa...monitörünüz..piyasadaki..pek çok monitör gibi.....sıradan paneller.....ben bu tip monitörlere kesinlikle bakamıyorum.....mesela..laptop lar böle...ve en fazla 60 herz destekliyolar

benim işeyerindeki acer al1913 dalgalanıyor (yuvarlak halka şeklinde iz yapıyor) neden geceleri uyuyamadığımı ve gözleri,min ağrıdığını buldum...
    Evdeki LG CRT kullanıyorum yeni monitörde alacam ne alayaım ekran kartrım xpert vison 1150 veya 1550 idi muhtemelen 1150

• quote:

Orijinalden alıntı: hsr_1979

quote:

son olarak...tırnağınızı..hafifce lcd ekranınıza değdirin....eğer x şeklinde izler ortaya çıkıyorsa...monitörünüzün paneli kaliteli demektir...yok suya taş atıyor gibi...yuvarlak halka şeklinde iz yapıyorsa...monitörünüz..piyasadaki..pek çok monitör gibi.....sıradan paneller.....ben bu tip monitörlere kesinlikle bakamıyorum.....mesela..laptop lar böle...ve en fazla 60 herz destekliyolar

benim işeyerindeki acer al1913 dalgalanıyor (yuvarlak halka şeklinde iz yapıyor) neden geceleri uyuyamadığımı ve gözleri,min ağrıdığını buldum...
    Evdeki LG CRT kullanıyorum yeni monitörde alacam ne alayaım ekran kartrım xpert vison 1150 veya 1550 idi muhtemelen 1150

Alıntıları Göster
    ben de ailem için 14" vestel den 17" samsung lcd ye geçiş yaptım, maksat sağlıklarını korusunlar
    kalite konusuna gelince o samsungda denemedim ama dizüstünde film seyretmek işkence (satellite l10)

• quote:

Orijinalden alıntı: suslu76

ben de ailem için 14" vestel den 17" samsung lcd ye geçiş yaptım, maksat sağlıklarını korusunlar
    kalite konusuna gelince o samsungda denemedim ama dizüstünde film seyretmek işkence (satellite l10)

Alıntıları Göster
    LCD de HZ değişikliğinin CRT deki gibi etki ettiğini bilmiyordum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

LCD de HZ değişikliğinin CRT deki gibi etki ettiğini bilmiyordum?

Alıntıları Göster
    crt için dedikleriniz doğru ama lcdlerde ister 60 ister 75 kullanın bir önemi yok çünkü tamamen farklı bir teknoloji. lcd panellerde parlaklığı azaltın sürekli ekrana bakmayın arada pencereden dışarı bakın gözünüzü kırpmayı unutmayın bunlar yeterli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.