Şimdi Ara

Monitör HZ sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer'in G195HQV modeli var bende.

Max çözünürlük 1280x800 60hz.

Ancak cs go'da 1024x768 oynadığım için -freq ayarını kaç yapmam lazım? Monitörün 1024x768'de max. kaç hz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

• Masaüstü sağ tık ekran çözünürlüğü gelişmiş monitör sekmesine tıkla ekran yenileme sıklığından görebilirsin ama max 75 hz'dir.
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    60 hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnrOzlp -- 18 Kasım 2016; 19:49:25 >
  • CnrOzlp kullanıcısına yanıt
    Masaüstü çözünürlüğünü 1024 yap sonra bir daha bak oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 18 Kasım 2016; 20:25:2 >
  • overclock yapıp 1024 de 70-80 hz fln alabilirsin
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    1024'te de aynı, sadece 60hz gözüküyor.
  • -Eren- - kullanıcısına yanıt
    nasıl yapabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k Monitör 30Hz Sorunu ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartının markasına göre google da arat modeli önemsiz
    tamamdır, teşekkürler.
  • sizin monitor 60hz en düşük cözünürlük -freq 60

not:monitore overclock yapabilirsin hzleri artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozyayla2015 -- 18 Kasım 2016; 22:48:21 >
    Eren ekran kartına overclock yağarak monitörün hz nin yükseltiğini senden duydum.Bilmiyosan sus millete yalan yanlış blgi verme monitörün hz i neyse max hz odur ekrna kartına overclock la ne alakası var
  • Acer'in G195HQV senin monitörün max çıkağı hz değeri 60 hz max çözünürlükye 1280x720 full hd monitör değil maalesef hd ready dediğimiz monitör.
  • Bende 1024x1280de sadece 60hz görüyordum overclock yaptım şuan yenileme hızı 75hz. Şu program yardımcı olur
    www.monitortests.com
    Custom Resolution Utility (CRU)
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU
  • sadece orda rakam olarak 75 görürsün. Monitör gene 60 hz dir
  • Gel gelelim olayın aslına bir çok 17'' monitör 75 hz desteklediği halde hatta çoğu destekler örneğin philips 170s bu monitörlerin orjinal kabloları değiştirildiğinden ve standart vga kablo kullanıldığından orjinal kabloyla bağlantı şemaları farklıdır ve bilgisayara EDID bilgisini göndermez ve monitör bilgileri monitör ismi çözünürlük ve hz değerleri gibi bilgiler windows ta gorunmez ve bundan dolayı bir çok çözünürlük listelenmez örnegin 1380x820 gibi.... Ve aslında 75 olan hz değeride 60 olarak görünür ekran kartı surucusu ek ayarlar sundugunda evet yukseltilebiliyor elle çözünürlük hz değeri vs girebiliyosun.Bu olay çok fazla başıma geldi bende gidip eski kablonun aynı bağlantı şemasında kablo buldum yada yaptırdım. Bu progamlara gelince işte bu gibi durumlarda evet kullanılabilir işe yarar yani monitörün aslında 75Hz dir sen bilgileri göremedigin icin 60 sanıyosundur işe yaradıgında aaa oldu dersin aslında olan bişedir yani overclock değildir.Ama standart ı 60 hz olan bi monitör şu anda full hd olmayan yani max çözünürlüğü 1380x768 olan çoğu monitör 60 hz dir. Bu programlar bu monitörlerde işe yaramaz ha overclock yaptı diyelim frame atlamalar meydana gelicektir sonra adam onumdeydi tam vurcaktım nereye kayboldu der durursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.