Bildirim
Monitör Kablolarının Görüntü Kalitesine Etkisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
VGA (analog) yerine bilgisayarınızın DVI (analog+dijital, dijital kısmı kullanacağınızı varsayıyorum) çıkışını kullanırsanız görüntü, kablo kalitesi ve yakın çevrenin manyetik gürültüsünden etkilenmeyecektir. DVI to HDMI adaptörlerden alıp kullanmanızı tavsiye ederim. Bu adaptörler aktif bir dönüşüm yapmadığından (sadece bir konektördeki pini diğer konektöre bağlıyor) oldukça ucuz.
Displayport için protokol dönüşümü gerekiyor, o cihazlar pahalı olur hiç gerek yok. Bu arada monitörünüz Full HD ya da daha altındaysa sorun yok; ancak daha üst çözünürlükteyse hem bilgisayarınızın hem de monitörünüzün hangi giriş-çıkıştan ne kadar çözünürlük desteklediğini kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 7 Şubat 2017; 23:22:50 > -
Teşekkür ederim @techaddict. @MühendisMurat hocam da fikir verdi, DVI to HDMI kablo alıp taktım. Görüntü bir miktar daha iyileşti.
Bu arada ekran 31.5“ IPS monitör, WQHD (2560x1440) çözünürlüğü var. Medikal monitör olarak kullanıyorum.
Tepkime süresi dolayısıyla sanırım imaj geçişlerinde bir zıplama oluyor.
Yani iki ayrı kesit BT görüntüsü birbirini takip ederken yağ gibi akmıyor.
İş kalitesinde bir kayba yol açmıyor ancak atipik bir hareket. Bunun dışında sorun yok. Belki de kasadan kaynaklı, çok donanımlı bir alet değil. Ekran kartı Intel® HD Graphics 4400. Ama deneme yanılma yoluyla da iş görmek istemiyorum açıkçası. -
yıl olmuş 2017 hala vga kullanan varsa .... yorumsuz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X