Şimdi Ara

HDMI Kablosu Hd Görüntü Ekrana Tam Sığmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
56.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus N53J Serisi Nootbok ile Arçelik 106 Ekran Full Hd Tv arasında HDMI Kablosu ile baglantı kuruyorum ancak görüntü ekranın dışına taşıyor tam oturmuyor.Çözünürlüklerle ayarlamaya çalıştım ekran boyutunda ayarlamalar yapmaya çalıştım yinede değişen bişey olmadı.Bu konuda önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

HDMI Ekrana Sığmayan Görüntüyü Düzeltme

HDMI kablosuyla HDTV'ye bağlandığında ekranın tam sığmaması yaygın bir sorundur. Bu, görüntü kalitesini düşürebilir ve izleme deneyimini olumsuz etkileyebilir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• TV Ekran Ayarlarını Kontrol Et: TV'nin görüntü ayarlarını kontrol et. "En Boy Oranı" veya "Aspect Ratio" seçeneğini bul ve "Orijinal" veya "Tam" seçeneğini seç.
    • HDMI Kablosu Kontrolü: Farklı bir HDMI kablosu dene. Kalitesiz veya hasarlı kablolar görüntü sorunlarına neden olabilir.
    • PC veya Cihaz Ayarlarını Değiştir: Bilgisayarın veya cihazının ekran çözünürlüğünü TV'nin desteklediği bir çözünürlüğe ayarla. Bu, "Ekran Ayarları" veya "Ekran Tercihleri" bölümünden yapılabilir.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: Grafik kartının en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin ol. Eski veya hatalı sürücüler ekran sorunlarına yol açabilir.
    • TV'nin Üretici Ayarlarını Geri Yükle: TV'nin ünite ayarlarını varsayılanlara sıfırlamak bazen ekran sığmama sorununu çözebilir.
    • HDCP Ayarlarını Kontrol Et: TV'de ve bağlı cihazda HDCP (Yüksek Bant Genişlikli Dijital İçerik Koruması) ayarlarının etkinleştirildiğinden emin ol. Eşleşmeyen HDCP ayarları ekran sorunlarına neden olabilir.

Bu adımları uygulayarak HDMI bağlantılı ekran sığmama sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, TV'nin veya bağlı cihazın üreticisiyle iletişime geçmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Monitörün autosuna basıp deneyin olmazsa bilgisayardan çözünürlüğü 1625 x 1040 yapıp sonra auto yapın.
  • Hocam nvıdıa ekran kartı kullanıyorum dediğiniz çözünürlük ,ayarlarda mevcut değil yardımcı olur musunuz?
  • windows tuşu+p'ye basıp "yalnızca projektör" seçimini yaptınız mı?
  • Yaptım hocam görüntü aktarımı oluyor ama Tv'deki görüntü ekrandan taşıyor görev çubugu felan gözükmüyor
  • Acaba senin televizyonda just scan, sadece tara, pixel mapping bla bla türü bir görüntü ayarı mevcut mu?
  • Aynen, bende de var aynı sorun. Ara sıra PC yi HDMI 1.3c kablo ile BEKO F 106-203 FHD TV ye bağlıyorum, 1080p de aynen, masaüstümün kenarları dışarda kalıyor. Ben de nVidia nın denetim masasından ayarladım. 4 bir köşede oklar var onları aşağı çekip görüntüyü küçülttüm. Ama çözünürlük 1920 den 1848 e düştü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O durumda 1:1 sececeksiniz tv ayarlarindanMutlaka olmasi gerekiyor
  • Aynı problem bende de var. Beko 82 ekran tv'ye bağlıyorum.

Eski bilgisaarımdayken böyle bir problem yoktu. Yeni başladı. Çözümü bilen varsa lütfen paylaşsın.
  • Aynı sorun benim arçelik tv'mde de vardı. Çok basit bir düzeltme yöntemi var aslında :D Bulunca çok tuhafıma gitti. Sizinle de paylaşayım şifaen.;

Kumandonuzda bulunan bir tuş ekranınızda görüntü geçişi yapmanızı sağlıyor.
    Otomatik / 16:9 / 14:9 / 4:3 / letterbox / altyazı / panorama / overscan şeklinde her basışınızda değişiyor.
    Bir dikdörtgen içerisinde iki tarafa ok şeklinde resim var tuşta. Ona basp bu geçişlerden "over scan" yazanı seçtiğinizde görüntü ekrana tam sığıyor.
  • kumanda da buluruz gibime geliyor banada
  • Hâlâ çözüm arayanlar varsa diye belirteyim dedim.
    Yaklaşık 2010-2011 model Beko (Arçelik'te de aynı model mevcut, zamanında çok popülerdi) tv'de hdmi bağlantısında kenarlar sığmıyordu. Sanırım yeni ekran kartı uygulamalarından dolayı bu sorun. Çünkü tv ayarları aşırı ilkel düzeyde, yalnızca 16:9, 14:9, 4:3 seçenekleri var.
    Ekran kartı uygulamasını (benimki radeon) açınız, ekran ayarlarını bulup HDMİ ÖLÇEKLEME seçeneğini bir şekilde (diğer ayarlarla oynayarak) aktifleştirin ve ayar çubuğunu sonuna kadar dayayın (en son %10'a geliyor). Umarım sizde işe yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı ayarlarından hdmı ölçekleme olması gerekiyor. Bu ayar ile oynadığınızda tam sığacaktır.
  • kararti44 K kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı konudan muzdaribim ama bende nvidia var ne yapmam lazım çözünürlük kaça kaç olması lazım lütfen yardım edermisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bildirim gelmemiş kusura bakma. Bu tvler en fazla fullhd algılıyor sanırım, yani 1280x1024'ü ya algılar ya algılamaz. 720p ayarında bir çözünürlük daha uygun olur, dediğim gibi ekran ölçekleme ayarından ortalama ve küçültme yapılabiliyor, nvidia'nın son yazılımlarını hiç kullanmadım, eski laptopumda rahatça ölçekleme yapabiliyorum nvidia yazılımından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.