Şimdi Ara

Çözülemeyen Problem! PS3 HDMI Görüntü alabilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anladığım kadarıyla, PS3 kullanıcılarının yıllardır uğraştığı bir problemle karşı karşıyayım.
    Problemimi çözebilmek adına gerek yerli gerek yabancı, resmi ve gayriresmi pek çok platformda araştırmalar yaptım. Önerilenler hepsini denedim.
    Çözüm yok!

Kardeşimden aldığım PS3 cihazını, televizyonum SAMSUNG LE32B350 marka tv'de HDMI ile kullanamıyorum.
    Kompozit kablosu bağlantısıyla görüntü alabiliyorum ve oyun oynayabiliyorum. Takdir edersiniz ki oyun grafikleri sinir bozucu bir yetersizlikte oluyor AV kablosu ile.

Denediklerim:
    -PS3 üzerindeki açma-kapama düğmesi ile reset işlemleri bir işe yaramadı (5 sn bekle 2.bip'i duy falan fistan)
    -4 farklı HDMI kablosu ile, laptop ve uydu alıcıdan görüntü alabiliyorum. Bu 4 farklı HDMI kablosunun hiç biri PS3'ten görüntü aktaramıyor.
    -TV'de bulunan 2 HDMI girişi de sağlam ve çalışır durumda. Test edildi onaylandı.
    -PS3'ü alıp Teknosaya gittim, yardımcı oldular, 2 farklı TV'de HDMI ile sorunsuz görüntü aldık.
    -Alt katımdaki Marketin TV'sinde hem HDMI hem de kompozit ile görüntü sorunsuz (aynı kablolar ile)
    -Kompozit kablosuyla bağlıyken, Görüntü ayarlarından HDMI girişini seçtiğimde görüntü kararıyor, HDMI kanalında sol üst köşesinde 720x576 50 hz yazısı görünüyor. Siyah Ekran, görüntü ve ses yok. Bu noktada alet Kompozit bağlantısına 30 sn sonra geri dönüyor. Kısır döngü.
    -Marketteki TV'de HDMI ayarlarına girip bağlantı ayarlarını TV'me göre yapılandırıp tekrar eve dönüyorum. Yine görüntü yok.
    -Uydu Cihazının bağlı olduğu HDMI kanalında sol üst köşede 1920x1080i 50hz bilgisi okunabiliyor.
    -TV ayarlarını resetledim, işe yaramadı.

gördüğünüz gibi denemediğim şey kalmadı.

yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

• Teknosada denediginizde sizin markada olan tv miydi farklimiydi?Tv ps3 gibi konsollarımı desteklemiyor mu acaba?Sony servise götürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Teknosada denediginizde sizin markada olan tv miydi farklimiydi?Tv ps3 gibi konsollarımı desteklemiyor mu acaba?Sony servise götürün.

Teknosada denediğim TV'lerden biri Samsung diğeri LG idi. Televizyonumun PS3'ü desteklememesi gibi bir durum olabilir mi bilemiyorum. Sony servisi'ne götürmek gereksiz olabilir, çünkü cihaz 4 farklı tv'de HDMI üzerinden görüntü verip oynanabilir durumda. Denendi.
    teşekkür ederim.
  • Var mı yardımcı olabilecek arkadaşlar?
  • hocam bir de başka bir ps3 bulup deneyin tv nizde görüntü verecekmi , aklıma gelen diğer bir şeçenekte tvde analog vga çıkışı varsa hdmi>vga çevirici alıp deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

hocam bir de başka bir ps3 bulup deneyin tv nizde görüntü verecekmi , aklıma gelen diğer bir şeçenekte tvde analog vga çıkışı varsa hdmi>vga çevirici alıp deneyin

Başka bir PS3 denemek iyi fikir, bulabilirsem deneyeceğim. Diğer önerini uygularsam daha iyi bir grafik görüntüsü elde etme şansım var mı?
    teşekkürler.
  • myavasca kullanıcısına yanıt
    Tabiki hdmi dan çok bir farkı olmaz sonuçta çevirici digital veriyi analog a çevirip aktaracak az bir kayıpla oyununuzu oynayabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HDCP ile ilgili bir sorunun olabilir mi senin televizyonun ? Bir araştır bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

HDCP ile ilgili bir sorunun olabilir mi senin televizyonun ? Bir araştır bakalım.

Teşekkürler. Televizyonumun özellikleri arasında "HDCP Compatible : Yes" ifadesi mevcut, bu olumlu mu olumsuz mu benim için?
    O zaman Hdcp den sorun çıkarma olasılığınıda eleyebilirsin.

Son olarak şimdi hatırlamıyorum ama Ps3 te Ntsc Pal olayı varmıydı. Sallıyorum senin konsol Ntsc dir, Tv de Pal dır. Ve NTsc cihazı bağladığında görüntü iletmez karanlık olur sinyal yok gibi.
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, deneyip sonucu yazacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

O zaman Hdcp den sorun çıkarma olasılığınıda eleyebilirsin.

Son olarak şimdi hatırlamıyorum ama Ps3 te Ntsc Pal olayı varmıydı. Sallıyorum senin konsol Ntsc dir, Tv de Pal dır. Ve NTsc cihazı bağladığında görüntü iletmez karanlık olur sinyal yok gibi.

TV özellikleri arasında "NTSC playback on PAL TV" yazıyor.
    PS3 pal mı yoksa NTSC mi bilmiyorum eve dönünce bakacağım.
    NTSC sistemlerin sadece PLAZMA ve LCD TV'lerde uyumlu olduğunu, PAL sistemlerin ise her türlü TV'de çalışabildiğini biliyordum. TV özelliklerim arasında böyle bir ifade yazması iki durumda da (NTSC ve PAL) uyumlu olduğunu göstermez mi?
    Bu arada yardımcı olmak isteyenler, televizyonum özelliklerine bu linkten göz atabilirsiniz.http://www.whathifi.com/samsung/le-32b350/specs

• hocam hdmi takılı ve kompozit ten görüntü alırken ayarları tekrar yapabiliyorsun acaba 1080p mi işaretliyorsun çünkü tv 720p görüntü verebiliyor bunu denedinmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

hocam hdmi takılı ve kompozit ten görüntü alırken ayarları tekrar yapabiliyorsun acaba 1080p mi işaretliyorsun çünkü tv 720p görüntü verebiliyor bunu denedinmi

Şimdi şöyle bir durum oluyor. Komposit takılıyken menüden ekran ayarlarına giriyorum. Video çıkış ayarlarından, HDMI ayarlarına girdiğimde, konektör olarak HDMI seçmem için x'e basmamı söylüyor. Bastığımda HDMI takılı olan ekrana geçiyorum, ancak görüntü yok. Ekran infosunda 720x576 @50 hz bilgisi yeralıyor. Dolayısıyla Çözünürlük seçimi yapma şansım olmuyor. 30 saniye sonra da komposit ekrana geri dönüyoruz.
    Bunu çözmek için PS3'ü başka bir TV'ye bağladım. Video çıkış ayarlarında HDMI seçeneklerini hem otomatik hem de sadece 720 ve 576 p seçenekleri seçiliyken ayrı ayrı denedim. Kendi TV'me bu ayarlar kaydediliyken taktığımda yine görüntü alamadım.
    Sonuç negatif.

• Arkadaşlar sorunumu çözebilmiş değilim.
    Var mı farklı önerileri olan ya da benzer şeyler yaşamış birileri?
    TV nin yazılımını kontrol et, varsa son yazilmini kur. Yoksa da tv yi elden çıkarıp başka bir tv almaya çalış.

Biri şöyle birşey yazmış. Tv ye bağla ps3 ü hdmi dan.
    Ps3 ü arka düğmeden kapat. Acma tuşuna basık tutup arkadan on off düğmesini aç
    İlk bir sesini dikkate alma basılı tutmaya devam et ar kasından 2 bip sesi gelince düğmeden elini kaldır.
    Ekranda HDMI bağlantısı aldılandı yazacakmış. Ona Yes dediğinde düzeliyormuş.

Biraz baktım çok şikayet eden var seninkine benzer konularda samsung tan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 8 Mayıs 2015; 11:04:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.