Arkadaşlar geçenlerde bilgisayarı açtığımda kasa çalışmaya başladı ama ekrana(samsung 740N) hiç görüntü gelmedi. bağlantıları kontrol ettim , ekran kartını çıkarıp taktım. . evirdim çevirdim olmadı.. sonunda kasa yı bitanıdığın ekranında (phılıps 170S) denedim ve açıldı hiç bi sorun yok yani ekran kartımda falan bi sorun olmadığını anladım acizane. . ama kendi ekranımı bağladığımda görüntü alamıyorum hiç bi şekilde ekranın ışığı yanıyor ama görüntü sıfır. . yardımcı olursanız sevinirim. . .
Merhaba,
Bu soruna burada kimse yardımcı olamayacaktır. İlk yapman gereken farklı bir kablo ile denemen lazım. Kablo soruna çözüm olmazsa, garantiye yolla. Garantisi yoksa, televizyon tamiricisi bu işi yapabilir.
ekranın ön yüzüne bir el feneri ile yakından ışık tutun... ışığın vurduğu bölümlerde hafiften bir görüntü oluşursa... ekran arka aydınlatma floresansı bozulmuş veya ... bu floresana gerekli güçü veren inverter kartı arızalanmış olabilir... lcd monitör tamircisine-servisine başvurun...
teşekkürler arkadaşlar. . . vtnsvr dediğin gibi çok çok çok fluu bi görüntü var ekranda.. yani sadece bi pencerenin misal açıldığını zorla seçebiliyorsun. . dediğin gibi bi tamirci yolu göründü bize anlasılan. . teşekkürler yorum ve yardımlarınız için. .
arkadaşlar bilgisiayarımda ekranın yarısından çoğu beyaz oldu ve düzelmiyor masaüstü resminini yarısı beyaz ne yapabilirim?