Şimdi Ara

Monitör olarak 4K TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili Ahali, genelde okur yazar çizer bir insanım, tv konularını miktar okudum ve bir kaç gün daha araştırma yapmam gerektiğini anladım. Çok detaya girmek yerine sizin tecrübelerinize başvurmak istedim.

Yazılım işleri ile uğraşıyorum sıralı 3 monitör ile çalışıyorum. Bu monitörleri kaldırıp, 39-42 inçh arası 4K TV'ye geçmek istiyorum. Genelde metin dosyaları ve editörler ile çalışıyorum. Grafik ile işim oluyor fakat renk doğruluğu konusu ilk öncelikler arasında değil. Tazeleme hızı ve gecikme de dert değil. Oyun veya hareketli görüntüler ile işim olmuyor. Şimdiye kadar okuduklarımdan anladığım chroma 4:4:4 veri aktarımını destekleyen, münkünse 24 veya 16bit renk verebilen bir panele ihtiyacım olduğu. Bilgisayarımda display port ve HDMI var. 4K çıkış verebiliyor. TVnin tuneri, işletim sistemi, usb portu gibi özelliklerinin hiçbir önemi yok, monitör olarak kullanılacak neticede.

Fiyat olarak uçmak istemiyorum, değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

• macrostr M kullanıcısına yanıt
    Ben bu iş için samsung 40ku7000 aldım. Ekran kartım nvidia gtx745 2160p 50hz görüntü sıkıntısızca alıyorum. Aslında speklerde 30hz üzeri förüntü alamazsınız diyordu ama sorunsuz 50hz aldım. 60hz ise biraz kırık kırık ... Yazılarda kırılmalar oluyor.
    Kullandığım hdmi kablo monster black platinum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ben bu iş için samsung 40ku7000 aldım. Ekran kartım nvidia gtx745 2160p 50hz görüntü sıkıntısızca alıyorum. Aslında speklerde 30hz üzeri förüntü alamazsınız diyordu ama sorunsuz 50hz aldım. 60hz ise biraz kırık kırık ... Yazılarda kırılmalar oluyor.
    Kullandığım hdmi kablo monster black platinum

Teşekkürler SAMSUNG 40KU7000 vs 40JU6610 konusunu inceliyorum, TV ye bakıyorum. Renkler pc monitörüne göre çok farklı mı ?
  • macrostr M kullanıcısına yanıt
    Bence rejklerde sorun yok da büyüklük sıkıntı ... Alışmak zor oluyor. Bilgisayar ile uğraşırken gözler yeter derken boyuna da iş düşüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bence rejklerde sorun yok da büyüklük sıkıntı ... Alışmak zor oluyor. Bilgisayar ile uğraşırken gözler yeter derken boyuna da iş düşüyor

Monitör olarak 4K TV

:) valla hocam benim mevcut düzen bu, baykuş gibi oldum sağa sola bakmaktan en azından bir araya toplansınlar.

• samsung 40KU7000

sıfır kutudan servis tarafından çıkarılmış cihazın paneli kırık çıktı, tekrar düşünün! değişimle ilgili de hiç bir bilgi yok! 10 günde mi değişir 10 yılda mı kısmet!
     Monitör olarak 4K TV
     Monitör olarak 4K TV

• Geçmi? olsun, elektronikte ?ans faktörü!!! e?ime aldy?ym note 4 sürekli reset atyyordu, siz kyzsanyz köpürsenizde, delirsenizde süreç ayny yürüyor. pa?a pa?a 2 defa üst üste servise ayny ?ikayet ile teslim ettik, aldyk ertesi gün yine teslim ettik. 10 gün içinde de?i?im çykty, tabi 2-3 haftaya yakyn bir süre bizi u?ra?tyrdy. Fakat sizi de?i?im için bu kadar bekletmeleri bir garip. Neticede servis getirmedi mi cihazy ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: macrostr

Sevgili Ahali, genelde okur yazar çizer bir insanım, tv konularını miktar okudum ve bir kaç gün daha araştırma yapmam gerektiğini anladım. Çok detaya girmek yerine sizin tecrübelerinize başvurmak istedim.

Yazılım işleri ile uğraşıyorum sıralı 3 monitör ile çalışıyorum. Bu monitörleri kaldırıp, 39-42 inçh arası 4K TV'ye geçmek istiyorum. Genelde metin dosyaları ve editörler ile çalışıyorum. Grafik ile işim oluyor fakat renk doğruluğu konusu ilk öncelikler arasında değil. Tazeleme hızı ve gecikme de dert değil. Oyun veya hareketli görüntüler ile işim olmuyor. Şimdiye kadar okuduklarımdan anladığım chroma 4:4:4 veri aktarımını destekleyen, münkünse 24 veya 16bit renk verebilen bir panele ihtiyacım olduğu. Bilgisayarımda display port ve HDMI var. 4K çıkış verebiliyor. TVnin tuneri, işletim sistemi, usb portu gibi özelliklerinin hiçbir önemi yok, monitör olarak kullanılacak neticede.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117607462&p=1&anchorToGo=117844006#117844006

Belki sana yardimci olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Sevgili Ahali, genelde okur yazar çizer bir insanım, tv konularını miktar okudum ve bir kaç gün daha araştırma yapmam gerektiğini anladım. Çok detaya girmek yerine sizin tecrübelerinize başvurmak istedim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117607462&p=1&anchorToGo=117844006#117844006

Belki sana yardimci olur.

Teşekkürler, araştırmam devam ediyor. Windows'u 100% scaling ile kullanmayı seviyorum. Şuan 24inch monitörümde 95DPI hoşuma gitmiyor, laptopdaki 140 dpi çok ufak kalıyor, 105 ve 120 arası bir değer arıyorum. bu da 37 ile 42 inch arasında bir boyuta denk geliyor. DELL in monitörü gerçekten çok iyi fakat fiyat uçuk.

• Arife günü vatan ve teknosada 40-43 arası panellere baktım. 6000 serisi samsunglarda çok fazla, 7000 serisi samsung modellerinde biraz daha az olmak üzere metinlerin kenarlarında bozulmalar vardı, bazılarında felaket derecedeydi. Belki menülerden ince ayar yapılarak giderilebilirdi fakat mağazada uzun uzun uğraşamadım. Teknosadan LG 43UH650V modeline laptopu bağladığım gibi istediğim görüntüyü aldım. indirimde olduğu için fazla uzatmadan ödeyip çıktım.

evde detaylara bakınca chrome 4:4:4, hdr, purepixel desteğiyle muhteşem netlikte metin ve grafik alabildim. Ofise kurup çalışmak fırsat olmadı fakat şuan için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Masama kurunca detayları yine yazacağım.

TV olarak arayüz ve medya özellikleri yeter de artar seviyede. fiyat olarak 1950TL ödedim.

Monitör olarak 4K TV

• 43inch masaüstü için biraz büyük kaldı, her zaman biraz sağa yada sola bakıyor olmak ilk anda rahatsız edici, sürekli karşıdaki ekrana odaklanarak geçen yıllardan sonra alışmak zaman alacak veya farklı bir şekilde yerleştirmeyi deneyeceğim.
    Görüntü, netlik muhteşem, renkler biraz ayar istiyor fakat rahatsız edici değil.

Monitör olarak 4K TV

• quote:

43inch masaüstü için biraz büyük kaldı, her zaman biraz sağa yada sola bakıyor olmak ilk anda rahatsız edici, sürekli karşıdaki ekrana odaklanarak geçen yıllardan sonra alışmak zaman alacak veya farklı bir şekilde yerleştirmeyi deneyeceğim.
    Görüntü, netlik muhteşem, renkler biraz ayar istiyor fakat rahatsız edici değil.

Monitör olarak 4K TV

Hayırlı olsun,

4K nın altındaki çözürlüklerde de görüntüde bozulma olmuyor değil mi ?

• emperorkhan kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gayet güzel, bozmuyor.
  • quote:

Yok hocam gayet güzel, bozmuyor.

çok teşekkürler, bende 43pus6501 aldım, haftaya montajı yapılır tahminimce, ben de inceleyip görüş bildiririm, güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.