Şimdi Ara

Monitör-Projektör Arası Geçiş Kısayolu ya da Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarıma 2 adet monitör bağlı (hdmi ve vga'dan) ikisi arasında geçiş için windows 7'deki windows tuşu+P kombinasyonunu kullanıyorum.

bu klavye kısayolu için bir mouse'la çift tıklanacak bir kısayol yaratmak mümkün mü? (klavye her zaman yakınlarda olmuyor)

ya da başka bir programla hızlıca geçiş yapmak söz konusu olabilir mi?

amacım sadece mouse'la hızlıca ikisi arasında 2 tıkla geçiş yapmak yani... (ekran özelliklerine gir falan demeyin yani)

şimdiden teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör ve Projektör Arası Geçiş Kısayolu ve Programı

İki ekran arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapmak için kısayol tuşlarını veya programları kullanabilirsin. Bu, özellikle sunumlar, çoklu görevler veya eğlence amaçları için kullanışlıdır.

Kısayol Tuşları

• Windows: Windows Tuşu + P
    • Mac: Komut + F1

Bu kısayol tuşları, aşağıdaki görüntüleme seçeneklerini sunar:

• Yalnızca Bilgisayar
    • Yalnızca Projektör
    • İkizleme (aynı görüntü her iki ekranda da gösterilir)
    • Genişletme (masaüstü genişletilir ve her ekranda farklı bir içerik gösterilir)

Programlar

Kısayol tuşlarına ek olarak, iki ekran arasında geçiş yapmak için kullanabileceğin bazı programlar mevcuttur:

• DisplayFusion: Ücretli bir program olan DisplayFusion, çoklu monitör yönetimi için gelişmiş özellikler sunar.
    • MultiMonitorTool: Ücretsiz bir program olan MultiMonitorTool, ekran yönetimi için temel fonksiyonlar sağlar.

Kurulum ve Kullanım

Kısayol tuşlarını veya programları kullanarak monitör ve projektör arasında geçiş yapmak için öncelikle iki ekranı bilgisayarına bağlaman gerekir. Ardından:

• Kısayol Tuşları: İstediğin görüntüleme seçeneğini seçmek için Windows (veya Mac) kısayol tuşlarını kullan.
    • Programlar: İndirdiğin programı yükle ve iki ekran arasında geçiş yapmak için program arayüzünü kullan.

İki ekran arasında geçiş yapabilmek, üretkenliğini artırmana ve eğlence deneyimini geliştirmene yardımcı olabilir. Yukarıda belirtilen kısayol tuşları veya programları, bu geçişleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmeni sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir erkek 2 disi seklinde vga coklayıcı al isini öyle kestirmeden cozersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezaBil

bir erkek 2 disi seklinde vga coklayıcı al isini öyle kestirmeden cozersin.

istediğim kesinlikle bu değil, geçerli önerisi olan?
  • quote:

iş için yapılacak en iyi malzeme bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Hala çözümü arıyormusun bilmem ama google'dan aratıp gelenlere belki faydası dokunur,ben işimi şu şekilde çözdüm ;

1.http://www.jitbit.com/macro-recorder/ Bu adresten macro recorder programını indirip kuruyoruz.

2.Açılışta zaten yeni makro kaydetmeyi soruyor,istersek hemen kaydetmeye başlayıp mouse hareketleriyle ekran değiştiyoruz.

3.Sonra kaydı bitirip,File menüsünden "Compile to exe" seçeneği ile exe yapıyoruz.

4.İşlem tamam.

Ben daha sağlamı olarak Ati Control Center'da ekran değiştirmeye bir kısayol atadım,mesela "alt+x".Sonra bunu makro kaydedicide direk kısayol olarak kaydedip,exe ye çevirdim.

İnşallah birilerinin işine yarar..

• quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

quote:

Hala çözümü arıyormusun bilmem ama google'dan aratıp gelenlere belki faydası dokunur,ben işimi şu şekilde çözdüm ;

1.http://www.jitbit.com/macro-recorder/ Bu adresten macro recorder programını indirip kuruyoruz.

2.Açılışta zaten yeni makro kaydetmeyi soruyor,istersek hemen kaydetmeye başlayıp mouse hareketleriyle ekran değiştiyoruz.

3.Sonra kaydı bitirip,File menüsünden "Compile to exe" seçeneği ile exe yapıyoruz.

4.İşlem tamam.

Ben daha sağlamı olarak Ati Control Center'da ekran değiştirmeye bir kısayol atadım,mesela "alt+x".Sonra bunu makro kaydedicide direk kısayol olarak kaydedip,exe ye çevirdim.

evet çözüm arıyordum. hatta dün aklıman geçmişti. dediğini bir deneyeyim. teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

4.İşlem tamam.

evet çözüm arıyordum. hatta dün aklıman geçmişti. dediğini bir deneyeyim. teşekkür ederim.

Hocam monitörümün girişi VGA ve DVI, PC açıkken VGA, Ps3 açıkken DVI kullanıyorum ama her geçişte monitörden ayar yapmak zorunda kalıyorum bunun bir kısayolu varmıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    Bunun kısayolu olmaz diye düşünüyorum,çünkü yazılımla alakası yok.Monitörden input değişikliği yapıyorsunuz.Benim de eski bir monitörüm var,sizin dediğiniz değişikliği VGA-DVI arasında ancak "source" tuşuna basarak değiştirebiliyorum.
  • quote:

Bunun kısayolu olmaz diye düşünüyorum,çünkü yazılımla alakası yok.Monitörden input değişikliği yapıyorsunuz.Benim de eski bir monitörüm var,sizin dediğiniz değişikliği VGA-DVI arasında ancak "source" tuşuna basarak değiştirebiliyorum.

Aynen hocam çözemedim zaten source yapıyorum artık :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.