Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.342
Cevap
66
Favori
50.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sarı ışığı asla sevmem

sorun kesinlikle mavi ışık değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 28 Ekim 2023; 19:29:11 >
  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

32" monitörün keyfi başka oluyor

24,5" monitör kullanıyorum çok küçük geliyor 27" idare eder fakat 32" her şey için iyi bence

32" Düz Saf 10 Bit MiniLED VA panel 8-10 yıl kullanılır

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 28 Ekim 2023; 19:38:50 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam ben 4839 tl ye aoc 24g2sp aldım amazondan. Sol üstte 1 adet stuck pixel var mavi renkli iade etmeyi düşünüyorum çünkü yorumlar stuck, ölü pixel sorunları ile dolu kronik sanırım. Sizin öneriniz var mıdır 1080p 24 inç 5-6k ya kadar bir monitör kara cumada indirime girer belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrrobot21 -- 30 Ekim 2023; 9:12:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

6700xt ekran kartım mevcut

böyle bir monitörüm var yanına ikincil monitör eklemek istiyorum, bilhassa oyunda yanda youtube vs açılacak maç falan izleyeceğim önerilere açığım bütçe 3-4 k arası olursa iyi olur

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025www.sanalmarketim.com
    AOC I2381FH 23 4ms Full HD D-Sub HDMI Ultra İnce Led AH-IPS Monitör
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/AOC-I2381FH-23--4ms-Full-HD-D-Sub-HDMI-Ultra-Ince-Led-AH-IPS-Monitor/17963
  • Merhaba,

3 yıldır Samsung Space Monitor SR75 32" 2k 144hz kullanıyordum. Bugün raftan üstüne aksesuar düştü, servise götürdüm panel hasar görmüş.

Ya 14k'ya serviste paneli yenileyeceğim ya da yeni monitör alacağım. Bundan önce de Dell'in P serisi IPS'ini kullanıyordum.

Yazılımcıyım, genelde kod ve mail yazıyorum. Bunlar ve günlük kullanım dışında da yaptığım bir şey yok. Günde 12 - 14 saat ekrana bakıyorum, gözlerim de lazer operasyonlu.

Cok nadir de amatör olarak oyun oynuyorum ama ayda, yılda 1 diyebilirim.

Ne tavsiye edersiniz, nasıl bir yolda ilerleyeyim?

• Gyepesto kullanıcısına yanıt

Göz için kesinlikle VA panel (IPS alırsan büyük hata yaparsın en kaliteli ıps bile göze zarar verir)

AOC Agon AG325QZN (2K VA 240Hz)

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025inventus
    AGON by AOC AG325QZN 31.5 VA, 2560x1440, 240Hz, 0.5ms, HDR400, Adaptive Sync, Siyah, Düz, Oyuncu LCD ekran - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14433

🔴 GÖZ SAĞLIĞI İÇİN MONİTÖR SEÇİMİ

- IPS panel kesinlikle yanlış seçimdir

- IPS Panelde mavi ışık koruması ve titreme göz rahatlığını sağlamıyor

- Kullandığım monitörde mavi ışık koruma sertifikası var ve monitörde titreme yok bunların yanında esilorun mavi ışık korumalı gözlük camını kullanıyorum sonuç göz rahatlığı vermiyor

- 10 yıl Va panel kullandım 5 yıl gözlük camında bile ilerleme olmadı geçen yıl IPS monitöre geçtim bu yıl görme kalitesi rahatlığım düştü

- Tavsiyem mavi ışık koruma sertifikalı ve titreme olmayan yüksek çözünürlüklü 10 bit Va panelleri tercih edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Kasım 2023; 20:20:23 >

• Arkadaşlar bana da 10000tl civarı 27inç oyun için model önerir misiniz? Hiç bilgim yok bu konuyuda baştan sona okudum ama teknik bilgiler var daha çok. İnternetten kendim baktım 10k civarı bir sürü ekran var ve hepsi kendi sitesinde çok güzel tanıtılmış ama illa biri birinden üstündür. Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt

Monitör kullanacaksanız

1 - Göz için (mat VA - mat OLED Paneller)

2 - İnternet ve Ofis programları için (IPS panel ve MiniLED teknolojine sahip olan tüm paneller)

3 - Çizim ve tasarım için (Va ve MiniLED teknolojine sahip olan tüm paneller)

4 - Sinema (VA - OLED)

5 - Oyun için (Tepki süresi iyi olan monitörler hz yüksek olan değil ----> hz amacı tepki süresini düşürmektir 180hz olup tepki süresi 12 - 20ms olan ürünler var)

6 - Renk & ΔE için (OSD menüsünde Adobe RGB, DCI P3 ve Rec.2020 bulunan ve ΔE <1 küçük ürünler)

7 - Yazı netliği (4K ve üstü çözünürlüklü ürünler)

56 istiyorum derseniz bütçeniz en az 30 bin tl üstüdür

.

.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 2 Kasım 2023; 20:32:12 >

Sadece oyun için. Normalde 4k 120hz tv var uzun zaman önce full hd 75hz monitör satıp tv den devam ediyordum gamepad ile hikayeli oyun oynuyordum. Fakat tahmini 4 5 yıl oldu fps oyunları özlediğimi anladım. Tek amacım oyun oynamak olacak. Göz sağlığı falan çok önemli değil çünkü gençlikte kaldı günde 8 saat oyun oynadığım dönemler. Çocuklardan fırsat buldukça haftada 3 saat oynarsam ne ala. Bazı haftalar hiç açamam bile. Ama açtığım zaman güzel güzel canlı canlı oynayım istiyorum. Çok büyük paralar vermek istemiyorum, çünkü belkide ayda 10 saat bile duramayacağım başında. Bana 10k civarı en iyi oyun monitörü hangisi. Anladığım kadarıyla oyun için va panel en iyisi ama pahalı sanıyorum. Msi şu modeli nasıldır fast ips imiş

27 MSI G274QPF QD FLAT IPS 2560X1440 (WQHD) 16:9 170HZ 1MS GAMING MONITOR
    amazon
    27 MSI G274QPF QD FLAT IPS 2560X1440 (WQHD) 16:9 170HZ 1MS GAMING MONITOR
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BRL8QVFB?language=tr-TR&ref_=cm_sw_r_apin_dp_BFGQH2AAWZHF4RA9XZ3N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhtiyarKurt -- 2 Kasım 2023; 20:24:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt

Testlerdeki gerçek tepki süresine bak öyle al monitör seçmek bu kadar basit zorlaştıran sizlersiniz

Dell G2724D tepki süresi (oyun için güzel bir monitör) fiyatı da 9 -10 bin tl civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 2 Kasım 2023; 20:37:29 >

• Dostlar selam, Ps5'i televizyon karşısında oynamak biraz zor gelmeye başladı. Ps'i ve Mac'i bağlayabileceğim bir 27-32 inç 2k monitör arıyorum. Genellikle 120 hz rekabetçi oynayacağım, hikayeli oyunlar için cihazı salona geri taşırım. O yüzden bütçeyi düşük tutup ips ihitmalini direkt elıyorum. Bütçem 5-7.5k arası

Sabahtan beri bakıyorum ama güzel bir karar veremedim. Baya fiyatı düşen ucuz monitör buldum sizce bunlar alınır mı?

Samsung için ghosting duydum, mac de kullanacağım için mouse'un gelmemesi vs biraz can sıkıcı olabilir. Abartılı ghosting var mı?

Bu monitörle ilgili linus'un bir vşdeosunda bir eski modelinin nit değeri çok düşüktü gerçekten.

Bu en iyisi gibi duruyor?

https://www.hepsiburada.com/gamepower-intense-x60-27-165hz-1ms-hdmi-display-freesync-2k-wqhd-curved-led-monitor-pm-HB00000X5WQU

• Cooler Master Tempest GP27FUS 4K IPS MiniLED monitörümü acil satıyorum. TR garantili ve Faturalıdır.

İlgilenenler için:

https://forum.donanimhaber.com/cooler-master-gp27-fus-4k-ips-miniled-160hz--157083646

• hem ps5 hem de harici monitor olarak acer predator x32 fp ülkemizde satışta olsa alacağım ama yok. geriye sadece neo g8 ya da neo g7 kalıyor. kavis konusuna takılmasam alırım da ikilemdeyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2k 27 inç curved bir monitör gerekiyor bütçe 6-7 bin tavsiyeleriniz var mıdır?

• arkadaşlar merhaba, cumartesi günü amazon.com.tr üzerinden 6 taksit 11k fiyata MSI Oculux NXG253R aldim. bugun teslim edildi ve kullanmaya basladim. daha onceden LG 27UL850-W kullaniyordum, 4k dan 1080p gecmek biraz garip oldu gercekten goruntu kalitesinde gozle gorulur bir dusus yasiyorum. neden aldin diye sorarsaniz, biraz degisiklik olsun istedim ve daha yuksek tazeleme hizli bir monitor kullanmak istedigim icindi.

bu msi monitor disinda f/p olarak iyi bir monitor oneriniz var mi? 1080p 240hz(goruntu kalitesi iyi olanlardan) 2k 165hz 2k 240hz 4k 144hz gibi ozellikleri dusunebilirim, ek olarak hdmi 2.1 ve dp 1.4 olmasi iyi olur(genellikle 2023 uretim monitorlerde goruyorum), msi da bu hdmi 2.0 ve dp 1.4 olarak uretilmis. ayrica bu msi monitor sizce nasil?

• Geçen yıl sonu tvden ips monitöre geçtim. Gözlerim ağrımaya başladı. Rasgele sizin yorumu gördüm. 4k olmadı 2k en düşük 144hz tavsiye edeceğiniz bir model olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bjkyener

Cooler Master 27" GP27-FQS 1ms 165Hz HDMI,DisplayPort FreeSync IPS Mini Led Gaming Monitör, CMI-GP27-FQS-EK (sinerji.gen.tr)

reis şu modeli yorumlar mısın nasıldır? bu fiyat bandında ne önerirsin film izleme yoğunluklu oyun da oynanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nastyobi -- 11 Kasım 2023; 16:38:36 >
  • Nastyobi kullanıcısına yanıt

güzel monitör

• 9 k bütçe QHD IPS ekran alabileceğim en iyi mönitör nedir acep bakmaktan kafayı yedim.

Öneriniz var mıdır ?

https://www.epey.com/monitor/karsilastir/869590-883307-883322-890975/lg-ultragear-27gr75q-b_msi-g274qpf-qd_viewsonic-vx2780j-2k_dell-g2724d/

Bunun 27 inç 1440P olanı (M27T20) tam da aradığım monitör yurtdışı sitelerde 15 bin TL bandına satılıyor. Hatta bir yerde 13 bin TL civarına da buldum. Tabii ki gümrük eklenince fiyat değişecektir. Ancak Türkiyeye gelirse piyasaya 20bin TL altına giriş yapma ihtimali var. Üstelik biraz araştırdım yeni firmware güncellemesi ile tüm sorunlar giderilmiş aynı anda VRR ve local dimming çalışır hale getirilmiş. Redditte başlığı var. Bu yeni Miniled+HVA panel+Quantum Dot kombo monitörler 500 dolar fiyat bandının altında çok sağlam performans vaad ediyor. Önümüzdeki sene birçok firma piyasaya benzer monitörleri sürecektir diye düşünüyorum.

https://tr.geekbuying.com/item/KTC-M27T20-Mini-LED-Gaming-Monitor-27in-2560x1440-QHD-165Hz-519533.html

https://www.aliexpress.us/item/3256805133390699.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.