Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.344
Cevap
66
Favori
51.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de dün bu monitörü aldım. 4080'li sistemle güzel bir uyum yakaladı.

• Güle güle güzel günlerde kullanın :) Eğer alışık değilseniz başta büyük gelebilir, ama sonra iyi ki de 32 inch almışım diyorsunuz. Her şeyi ile çok güzel bir monitör. Bunun ötesi zaten ileride 32 inch qled veya bir gün yaparsalar micro led monitörler olur, ki onlarda bugünün fiyatları ile en az 40-50 bin liralar civarı olur artık  

Not: Bu arada rtings sitesinde bu monitör için ICC profili mevcut, renk kalibrasyonunu daha da iyileştiriyor.

https://i.rtings.com/assets/products/7m26qTeV/dell-g3223q/rtings-icc-profile.icm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyace -- 25 Kasım 2023; 11:19:25 >

• Arkadaşlar 4070 ekran kartına hangi monitörü tavsiye edersiniz ?2K almayı düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hocam çok detaylı ve güzel mükemmel bir konu içeriği olmuş. Monitör genelden ziyade bu konunun aktif olması nokta atış olmuş. Monitör alma arifesindeki kararsızlığım buradaki arkadaşlarımdan biraz farklı bir kullanıcıyım öncelikle;

Yeni bir sistem diziyorum ve buna göre monitör alacağım. Şuan curved ve 144 hzlik bir va panel monitör kullanıyorum fakat yeni sistemde yeni monitör alacağım elbette. Kriterlerim;

-1080p oyuncusuyum
    -Rekabetçi oyunları sıklıkla oynarım (R6, Apex, PUBG, Battlefield 2042)
    -Ama hikaye bazlı oyunlarımda fazla ve onlarıda oynarım
    -Artık yırtılma ve ghosting olmayan bir akıcılığa sahip istiyorum. Bu yüzden G-Sync Compatible monitör olması şart
    -Ghosting olayından ötürü ve ekmek alır gibi değiştiremeyeceğimiz için IPS Panel deneyimlemek istiyorum (hayata 1 kere geliyoruz)
    -Tazeleme hızı olarak 240 olursa iyi olur çünkü 240 sabit alamayacak olsam bile 180-190 fps bandında gezdirmeye çalışacağım oyunları. Bu sebeple 240 hz monitörü underclock yapıp 180 veya kafama göre bir hertzde uc yapabilirim

Aklımdaki ve kararsız kaldığım monitörler;
    1) AOC 24G2ZU
    2) Samsung Odyssey G4 25"
    3) HP Omen 25i

Sizce hangisi ve neden? Veya bu 3 monitör dışında alınabilecek ips monitör var mıdır? Teşekkür ederim. Hp omen 165 hertz biliyorum ama sorun yok gsyncli bir şekilde kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Kasım 2023; 5:13:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Yeni alacakken biraz ileriyi düşünmek lazım bence. Valorant veya overwatch benzeri oyunlar oynarsanız daha yüksek tazeleme hızlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yüzden bütçenizi biraz arttırıp şu monitörü almanızı tavsiye edebilirim

ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    Alienware 24.5" AW2523HF 360Hz 0.5ms 2xHDMI DP USB3.2 FreeSync Premium Fast IPS Gaming Monitör | ITOPYA
    https://www.itopya.com/alienware-245-aw2523hf-360hz-05ms-2xhdmi-dp-usb32-freesync-premium-fast-ips-gaming-monitor_u20202
  • yahyace Y kullanıcısına yanıt
    Bütçemi çok aşıyor bu hocam

Ow ve valorantta oynamıyorum bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bjkyener 2024 monitör seçimi konusu gelir mi?

• 2k monitör bakarken dün şans eseri indirimden bu monitörü 15k ya aldım.

itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    GIGABYTE AORUS 31.5" FI32U 144Hz 1ms HDMI DP USB HDR KVM RGB UHD SS IPS Gaming Monitör | ITOPYA
    https://www.itopya.com/gigabyte-aorus-315-fi32u-144hz-1ms-hdmi-dp-usb-hdr-kvm-rgb-uhd-ss-ips-gaming-monitor_u15036

Ancak çok fazla incelemesi yok. Rtings incelemesi sitesinde farklı, videoda farklı. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Hakkında fikri olan var mı? Duruma göre iptal edebilirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Dostlar selam. 2 aya yakındır 27 inç monitör bakıyorum. Arada oyun oynuyorum ama genelde kod yazmak için kullanıyorum bilgisayarı. Oyuncu laptopu var elimde ama kod yazarken 15 inç ekran katlanılamaz bir hale geldi artık. Baktığım özellikler şöyle:
    -Bütçem 10k civarı limit 15k.
    -Minimum QHD
    -144hz yeterli olacaktır fazlasına ihtiyacım yok
    -Genel olarak tercihim IPS paneldi ama burada VA çok öven olmuş o yüzden şu an kararsızım
    -bu fiyatlara Oled imkansız ama mini led için bütçemi zorlayabilirim
    -şu an almamak da bir seçenek açıkçası önümüzdeki dönemde mini ledlerin gelip gelmeyeceği konusunda bilgisi olan varsa bir süre daha bekleyebilirim

• Arkadaşlar dizüstü bilgisayara bağlamak için monitör bakıyorum. 24-27 inç olabilir. Arada sırada oyun oynarım o kadar. Bütçem 4-5k arası. Önerebileceğiniz bir monitör varsa sevinirim.

• OLED alamıyoruz çünkü yazılar çok kötü ve baş ağrıtıyor, parlaklık da düşük, burn in sorunu var.

IPS alamıyoruz çünkü siyahlar çamaşır suyuna batırılmış gibi.

VA alamıyoruz çünkü vertical lines ve flickering gibi kronik problemleri var yetmezmiş gibi burn in olabiliyor, alınan monitör 1 senede çöp oluyor.

TN panele geri mi dönelim ne yapalım?

• Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
  • Ayberk1456 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam 2 gün önce lenovo aldım.

• tftcentral
    AOC Q27G3XMN Review - TFTCentral
    https://tftcentral.co.uk/reviews/aoc-q27g3xmn

rtıngs.com
    Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 vs AOC Q27G3XMN Side-by-Side Monitor Comparison
    https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-odyssey-neo-g7-s32bg75-vs-aoc-q27g3xmn/33691/41611?usage=3623&threshold=0.10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 15 Aralık 2023; 17:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dağılın kullanıcısına yanıt

MSI yeni QLED monitörleri duyurdu.

Başka var mı bilmiyorum, FI32U 19.9k'ya düşmesine rağmen almadım eski monitör diye.

2024 monitörlerini bekliyorum artık.

• Arkadaşlar Playstation 5 ile kullanmak için monitör olarak ne önerirsiniz? FPS oyunlarını oynamak için alacağım. O yüzden 120hz olmalı almışken 1440p olsun istiyorum malum konsol 2K 120fps desteği veriyor. Aslında FHD de yeterli bana ama almışken 2K olsun istedim hazır cihaz destekliyor.

MSI Optic G271CQR

Odyssey G5 27° LC27G55TQBUXUF bu iki model gözüme çarptı ilk etapta.

MSI kontras oranı daha iyiyken Samsung HDR10 sunuyor. HDR işime yarar mı bilmiyorum gerçi.

Sizlerin bu modellerden ayrı önerisi varsa incelemek isterim. Evde TV var sadece oyun için kullanıyorum Panasonic marka plazma renklerinden oldukça memnunum ancak bir de fps oyunları için 120hz deneyimlemek için monitör alacağım yüksek bütçe ayırmayı düşünmüyorum. 27 inç bana yeterli gelecektir.

• 2K Monitör Bakıyorum.Bütçe 8-9K Arası.

VA Panel Mi ? Fast İPS Panel Mi ? Kafamda Deli Sorular.Bu Fiyat Aralığında Alabileceğim En İyi Monitör Hangisidir ?

• Merhaba arkadaşlar, elimde linkteki LG 32" Full HD IPS monitör tv modeli var. Onun yerine alt linkteki ViewSonic 32" 2K monitörü almayı düşünüyorum. 2.el sorunsuz ama garantisi bitmiş durumda, 4.750 TL sizce değer mi?

İnternet ve iş amacıyla kullanıyorum, uzun süre ekran karşısında kalabiliyorum dolayısıyla göz yormaması önemli. Flicker Free var yazıyor. Benim için daha da önemlisi oyun performansı. Elimdeki LG renk yönünden gayet iyi ama full hd ve ghosting konusunda pek iyi sayılmaz. İnternette tepki süresi yazmıyor, alırken de görememiştim. ViewSonic ise GTG 4ms diyor. Profesyonel online oyunlar oynamıyorum, genelde hikayeli oyunlar. Abartılı renklerle oynamayı sevmiyorum, doğala en yakın renk ayarını yapıyorum. Rtx3060'lı laptopım var, çoğunlukla 2k'da oynayabiliyorum oyunları.

Sizce almaya değer mi? Tek dezavantajı kumandası olmaması olacak gibi. Modlar arası geçişte LG'de kumanda kolaylık oluyordu. Bir de hoperlörleri baya iyi bendekinin. Bu fiyat aralığında başka önerebileceğiniz 2K monitör ya da TV modeli varsa onlara da bakabilirim. Aslında DLDRS ile elimdeki monitörü 2K'da kullanıyorum ama sonuçta performans düşüyor bir de gerçek 2K gibi olmuyordur muhtemelen.

https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3276-2K-MHD-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 17 Aralık 2023; 18:44:19 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.