Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.343
Cevap
66
Favori
50.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazona gelir belki takip etmek lazım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157720332

Sıfır aoc ag275qxn modeli olsa stoklarda ag275qzn yerine daha mantıklı, ikisi arasında panel hızı qxn modelinde daha iyi ayarlanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 8 Ocak 2024; 7:36:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 6 Ocak 2024; 1:46:39 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

Fiyat Türkiyede Çok pahalı 14000 tl (%125 fazla ) (yurt dışı alıcısı vergiler dahil 258 dolar = 29,82x258= 7693 TL ----> Yabancı vatandaş için)

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Ocak 2024; 17:59:47 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Eski teknoloji 2K IPS lerde bu fiyatlarda, TR için normal ama vergisi çok o kesin

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Evet malesef OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 8 Ocak 2024; 5:49:34 >

• bende bu monitörü Q27G3XMN almak istiyorum uzun zamandır mini led monitör bekliyordum şimdi ilk gelen bu sanırım türkiye stoklara gelen ama bunun fiyatı 14k dan 13-12 lere inme şansı varmı acaba yoksa yükselirmi daha fiyatı ve başka modellerde gelebilrimi gp27 harici o ips fiyatı 22k pahalı mesela başka modellerde gelebilrimi acaba yokas bu aoc alalımmı

• DreamEnergy kullanıcısına yanıt

Bu monitörü öneririm.

https://m.n11.com/urun/viewsonic-vx2718-pc-mhd-27-1-ms-165-hz-2xhdmidp-full-hd-curved-va-led-monitor-1703493?magaza=hayatbilgisayar&utm_source=donanimhaber&utm_medium=cpc&utm_campaign=dhn11

• wisemanfreed kullanıcısına yanıt
    hocam miniled li olan lzm bunlar düşük model ve ful hd

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yaklaşik 1 ay önce bu modeli satın aldım. Aoc markasi hakkinda kafanıza takilan birşey var ise yanitlayabilirim.

AOC AGON Pro AG274QXM

Temel Özellikler ve Özellikler

• IPS teknolojili panel ile 27" ekran boyutu
    • 2560 x 1440 çözünürlük
    • 1ms G2G teklif edilen yanıt süresi
    • 170Hz maksimum yenileme hızı
    • FreeSync Premium Pro sertifikası (48 – 170Hz aralığı + LFC) dahil olmak üzere adaptive-sync VRR
    • %116 DCI-P3 kapsama alanına sahip geniş renk gamı
    • Gelişmiş HDR yerel karartma için 576 bölgeli mini LED arka ışık
    • 1000 cd/m dahil olmak üzere VESA DisplayHDR 1000 sertifikası2 en yüksek parlaklık
    • 1x DisplayPort 1.4 ve 2x HDMI 2.0 bağlantısı
    • DP Alt modu ve 65W güç dağıtımı ile USB Type-C bağlantısı
    • Dahili KVM anahtarı
    • Eğme, yükseklik, döndürme ve döndürme özelliklerine sahip tamamen ayarlanabilir stant
    • Entegre hoparlörler
    • AOC LightFX RGB aydınlatma ve logo projeksiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 7 Ocak 2024; 17:51:12 >

• wisemanfreed kullanıcısına yanıt

1 - 2020 model monitör

2 - 2024 yılında full hd monitöre kesinlikle para verilmez

3 - HDR 600 aşağısında monitöre para verilmez

4 - Kavisli ekran = sorunlu ekrandır

5 - VA MiniLED hariç 2K veya Full HD Va panel 165Hz tepki süreleri 15 - 20ms dir

6 - Kavisli ekran panelin homojenliğini bozar

7 - VA MiniLED hariç %99 Va panellerin ΔE si çok kötüdür %99 doğru renk kalitesi vermez

Aynen VA olması kafamı kurcalıyor sadece hiç VA kullanmadım, GP27Q de alabilirim ama onunda redditde yazılımsal sorunları olduğu okudum, TR dede bu iki monitörü hiç kullana rastlamadım

•  2k 27" oyun için monitör almayı düşünüyorum. 2024 monitörler ne zaman satışta olur birde bütçe 20k civari beklemeye değecek monitör var mı?

• evohan kullanıcısına yanıt
    bu va ama miniled özeliiği var nasıl olur acaba va panele nasıl bir etki eder acaba bu va panellerde sadece ghosting çok oluyormuş bu miniled li modelde de mevcutmuş sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

https://www.displayspecifications.com/en/model/2ebc34c1

Bu monitörün tepkime süresi 2.7 ms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 8 Ocak 2024; 1:11:51 >

rtrings incelemesinde hafifte olsa balck smearing den bahsetmiş tam ghsoting olmuyor bu aslında ama kullanıcı yorumları ve genel inceleme çok olumlu

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025rtıngs.com
    Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 vs AOC Q27G3XMN Side-by-Side Monitor Comparison
    https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-odyssey-neo-g7-s32bg75-vs-aoc-q27g3xmn/33691/41611?usage=3623&threshold=0.10

The AOC is the better choice for PC gaming as it has a faster response time with most refresh rates.

Cooler master gp27q'nun paneli (tepki süreleri) daha hızlı ama

Atw polarizersız ips'i mini led arka aydınlatma olsa dahi alma bence bu saatten sonra, va mini led artık bu fiyatlarda çıkmış bulanabiliyorken. Ekrana yandan bakarken altta görselde ki durumu yaşamamak adına (her ne kadar örnekteki gibi görüntülenen içeriğin az yaşanabilecek seyrek denk geleceğin karşılaşma ihtimalin zayıf yani ekstrem bir sahne olsa da) nadiren bunun gibi güç sahnelerde va panel altından daha iyi kalkar çoğu zaman ips'e nazaran çeşitli sebeplerden ötürü. Ekrana direkt karşıdan düz bakarken her ne kadar burda devreye bir çok çeşitli faktör etki edip girse de (panelin local dimming (bölgesel karartma) açık halde iken çıkıp ulaşabildiği kontrast oranları, uygulanan algoritmanın bölge geçişlerine yeterince hızlı ayak uydurabilmesi veya yer yer yavaş kalması, local dimming bölgesel karartmanın ne şekilde başarılı uygulandığı, görüntülenen içeriğe bağlı olarak değişken olabilmekle değişmekle birlikte buna bağlı olarak zorlu-güç sahnelerde nasıl davrandığı, total dimming zones (daha fazla sayıda olması blooming üzerinde her zaman daha başarılı olacak sonuç verecek diye bir şey yok) vb gibi.

Dersin ki monitöre yandan niye bakayım, ne kadar canını sıkar senin bileceğin iş lakin benim bunu görmem bile yeter kendi adıma; misalen karanlıkta bu durum beni masaya yönelirken dahi yani sandalyenin başına oturmaya giderken gidene kadar görmem beni rahatsız etmesi için yeterli OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 Sen o kadar takar mısın orası sende.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157571467

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 8 Ocak 2024; 9:56:57 >

Va paneli gelistirirlerse IPS tarihin derinliklerine gömülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 8 Ocak 2024; 10:37:25 >

Yandan değilde bazen koltuğa yayılıp baktınğımda aşağıdan bakma durumu oluyor gerçi bunlar çok problem değil artık tek kişi oyun oynuyan için monitör ler oynar başlık gibi her açıya çevrilebiliyor

Benim tek çekincem VA panelde siyah gölgelenme bu mini led yorumları çok iyi ama bu konudan rahstsız olan kullanıcılarda yok değil

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.