Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: arda505 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.350
Cevap
66
Favori
51.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

evet zaten ondaki local dimming pek iş görmüyor gibi zaten hdr otamatik açılıyor kapatamıyorsunda

Aynen, aoc q27g3xmn olması gerekenden daha üst fiyata satılmasına rağmen yine de daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 14 Ocak 2024; 0:33:17 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

Evet incelemede bazen vrr açıkken hafif tireme olduğu yazmış, kullanıcı yorumlarında pek rastlamadım ama gsync modüllü monitörden gsync sertifikası olmayam vrr ı biraz sorun çıkartabilcek monitöre geçmekte düşündürücü geliyor sadece

• 31.5" KTC M32P10S

Va Panel MiniLED

4K & 165Hz

AdobeRGB %99 

4608 MiniLED

Local Dimmings Zones 1152

HDR1000

HDMI 2.1 & DP1.4

Type C 45W

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025
  • AW3225QF ülkemize gelir mi? Yurtdışı fiyatı 1200 dolar, gelirse vergisi ile vs. ne kadara gelir sizce? Bir de yurtdışında Dell'in sunduğu gibi 3 yıl yanma garantisi sunuyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 15 Ocak 2024; 21:11:19 >
  • Paister P kullanıcısına yanıt

Gelir mi bilmiyorum ama mevcut fiyatlandırma politikamız ile 2x olarak düşünebilirsin fiyat için. 1200$'lık bir ürün için Türkiye satış fiyatı muhtemelen KDV dahil 2500$ civarında olur.

Bunun yerine Avrupa'ya uçak bileti alıp, %10 tax free ile Media Markt'tan 1080$'a mal edip, kalan 1420$ ile de 2-3 gün tatil yapıp dönülür. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyepesto -- 17 Ocak 2024; 10:29:51 >
  • Arkadaşlar gsync monitörü nvidia kontrol panelinde monitorun yenileme hızının 3 fps altına dusuk geçikme oranı ultra + vysnc açmak olarak mı ayarlamak lazım. İnternette çeşitli bilgiler var kimisi vsync off yapın diyor. Fps oyunları için nasıl ayarlamak lazım. Bilgi sahibi varsa yanıtlarsa sevinirim
  • 3000-4000 bandında, 24" boyutunda, özellikle göz sağlığı odaklı olarak, ofis kullanımı için hangi ürünü önerirsiniz.gözlerimde kuruluk oluyor.

• Arkadaşlar;

PG32UQXR düşünüyordum lakin fiyatı sebebiyle alınacak gibi değil. Satan yer de çok az. Özellikle monitörde ölü piksel sebebi ile iade etmek istediğimde sorun çıkarmaması için amazon gibi yerleri tercih etmek istiyorum.

Samsung Neo g8 nasıldır tercih edilebilir mi ? Onda da bazı herkeste olmayan bazı kronik sıkıntılar duydum o tedirdin etmektedir.

Asus XG32UQ düşüneyim dedim ama o da eski bir panel haline geldi almışken miniled olan bir monitör daha mantıklı olur gibi geliyor.

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Neo G7 ya da kullanımınıza uygunsa yeni çıkan 4k 240hz OLED'ler derim ben. Neo G8 ile scanlines görürsünüz, rahatsız etmez diyorsanız ve sıkça rekabetçi oyun oynuyorsanız olabilir tabi.

4k 240hz oledler hangileri hocam ? Oled tedirgin ediyor beni bu yanma konuları sebebiyle. Çok dikkatli kullanmak gerekiyor sanıyorum.

Neo g8 ise, teşirde gördüğüm arkadaşlardan kullananlarda bir problem görmedim sanıyorum her üründe yok. Örnek olarak da görmediğim için eder mi etmez mi hiç bilmiyorum. Ama rekabetçi oyun oynamıyorum ben daha çok sinlge player cyberpunk, red dead redemption gibi oyunlarda çıktıkça alıp oynayan biriyim.

Oledlerde QD Oled veya WOLED durumları olacak ama bu ürünlerde piyasaya girmedi. Ya miniled ya oled olarak gitmek sanıyorum en mantıklısı.

Maalesef her üründe var hocam direkt kronik panel kaynaklı bir sorun, dikkatli bakmamışsınızdır her renkte görünmüyor çünkü ve bazı panellerde daha belirgin oluyor ya da ürün 240hz modunda değildir çünkü 240hz modunda görünüyor sadece. Singleplayer oynuyorsanız zaten 240hz gerek bile yok sonuçta daha onu 240 FPS 4K çözünürlük üzerinden kaldıracak ekran kartı bile yok. Ekran kavisi rahatsız etmiyorsa Neo G7 önerebilirim, hem de üst modele göre daha ucuz, G8'den fiyat dışında tek farkı ise hz değeri ve rengi. OLED ise piyasaya Amerika'da Alienware ile 1200 dolara giriş yaptı ve satılıyor şu anda, diğerleri Şubat gibi ya da Mart gibi çıkacak yani Q1 2024. LG, MSI, Alienware, Samsung, Asus, Gigabyte gibi bir sürü markanın var ama hepsi aynı Samsung paneli kullanıyor. LG dışında hepsi Samsung QD Oled panel sadece kavis ya da 1080p 480hz modu, DP 2.1 desteği, Dolby Vision desteği gibi farkları var. LG yıl sonu çıkacak deniyor ve WOLED panel kullanacak. MSI modeli 950 dolar olarak görünüyor Amerikan sitesinde belki Dolby Vision var Alienware modelinde o yüzden daha pahalı olabilir. 950 dolar bandında çıkarlarsa bence çok iyi fiyat. Buraya 1200 dolara falan gelir diye düşünüyorum.

Yanma konusuna gelirsek kullanımınız iş veya internette aşırı gezme gerektirmiyor ve sadece oyunsa hiç bir sorun olmaz. Sadece alt çubuğu gizleyip arkaplanı hareketli yapsanız yeter. Teknolojiyi artık geliştirdiler, aynı ekranda aynı pikseller açık halde sürekli tam parlaklık kalmıyorsanız dert etmenize gerek yok. Rtings bunun testini günde 18 saat bir kanalı izleyerek yaptı ve 4 ay sonra ancak o yanık dediğimiz pixel sönmesi oluştu ki o piksellerin sönmesi kaç saat ediyor siz hesaplayın. Hatta bu durum ikinci gen QD Oled panellerde çok daha iyi ele alınmış. S95B ve S95C arasında yine bayağı fark var mesela. Bu monitörler bildiğim kadarıyla ikinci gen QD Oled kullanıyor. Bir de bildiğim kadarıyla Alienware 3 yıl bu yanmaya karşı garanti veriyor ama ülkemizde satılır mı ve satılsa bile o garanti bizde geçerli olur mu bilemiyorum. İtopya üzerinde ilk.çıkan 34 inç Alienware OLED satılıyor o yüzden getirirler diye umut ediyorum. Eğer o garanti 3 yıl yanma veriyorsa ve yanma riskinden çok korkuyorsanız o modele de göz atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 28 Ocak 2024; 17:41:46 >

neo g7 ile neo g8 arasındaki diğer bir fark ekran kaplaması bu da kimine göre avantaj kimine göre ise dezavantaj. Özellikle mavi renklere baktım ama göremedim scanline. Ama evet bu bir sorun. Bende bunlardan tedirgin oluyorum. Birazda kalite kontrolü zayıf samsungun. Elim bir türlü gitmiyor neden bilmiyorum.

Valla hocam şu yanma konusu da kafama çok kurcalıyor. Yoksa oled dışına çıkmaya hiç gerek görmüyorum ben. Gerçekten harika görüntü ve gecikme veriyor.

Ben pc oyun amaçlı kullanıyorum ama yeri geldiğinde saatlerce internet gezinmesi de yapıyorum. Okuma araştırma işleri olarak. Sürekli birşey oldu mu tedirginliği tedirgin ediyor sadece.

Ama şöyle bir yine baktım oledi mi beklesem demeye başladım. En azından çıksın bir inceleyim.

ROG Swift OLED PG32UCDM flat kavisli değil. Alienware AW3225QF oldukça güzel ve kavisli. Bunları bakınca zaten neo g8 falan alasım gelmiyor :)

kavisli ekrana para verilmez

Evet onu da unuttum ekran kaplaması da rezalet. Rtings sitesinden subpixellerin ne kadar bulanıklaştığını görebilirsin. Keşke glossy ekran yapsalar bu mat ekran çok çirkin oluyor, yeni gelecek OLED ekranların Samsung hariç hepsi yarı glossy olduğu için bence daha avantajlı. OLED, büyük pencere boyutları için parlaklık takıntınız yoksa en mantıklı seçenek. Ben olsam internet gezintisi yapacağınız zaman telefon ya da başka bir bilgisayar kullanırdım. Ama aşırı günde 4-5 saat falan gezmediğiniz sürece OLED üzerinden yine bir sorun olmaz bence. Paranız varsa bence alın gitsin en kötü 4 5 seneye yanar ve paranız yoksa değiştirmezsiniz, yine kullanırsınız, çoğu zaman içeriklerde bu yanığın belli bile olmadíğı söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 28 Ocak 2024; 18:4:58 >
  • Yok hocam günde 4 5 saat gezinme işlemim zaten yok, şuanki gibi mesela forum ve araştırma işlerim oluyor ha, oled olursa daha dikkatli olurum, monitörün şuan ekran kapama süresi 2 saat, oledde bunu 5dk yaparım örnek olarak.

O zaman şuan bekleyelim hocam fikrim bayağı bir değişti. PG32UCDM özellikle bekleyim duruma ve fiyatına göre markayı değiştirebilirim. Dell modeli de çok iyi duruyor gamma sorunu falan varmış da çözülmüş sanıyorum. Zaten miniled alayım diyorum oledden pahalılar.

Ayrıca Oled ekranlarda da ölü piksel davası var mı gelince bakalım ölü piksel var mıdır yok mudur diye?

@bjkyener Neden hocam ? Alienware AW3225QF kavisli. Hiç tecrübe etmedim ama 32" de kavis görüş açısı için iyi olur diye düşünüyorum.

En doğru hareket hocam, hangisi daha ucuzsa ve garantisi, servisi iyiyse ona yönelin derim çünkü hepsi aynı paneli kullanıyor, kavis de kişiye göre değişen bir tercih meselesidir. Ben severim siz sevmezsiniz mesela, ayrıca çok büyük bir fark yaratmıyor benim gözümde, olsa da olur olmasa da, ben 1000r kavisli kullanıyorum. Alienware modeli 1800r yani kavisi daha az, bu yüzden düz modellere daha yakın olacaktır. OLED panelde ölü değil de sıkışmıd subpiksel daha önce görmüştüm ama LCD kadar yaygın mıdır emin değilim.

O zaman umalım çok rakamlara gelmesin hocam. Alienware kavisini de tasarımını da çok sevdim. Bakalım 1 2 aya belli olur bende biraz daha para biriktireyim :)

• Gigabyte M28U vs Twisted Minds TM28EUI vs MSI MAG 274UPF 27" vs Samsung Odyssey G7 LS28BG702EPXUF 28"

PS5 VE PC İÇİN SİZCE BU 4 MODELDEN HANGİSİ ALINMALI 4 K OLARAK ?

• ekoko54 E kullanıcısına yanıt

Diğer forumlarda Twisted Minds TM28EUI alıp kullananlar var. Genel olarak güzel monitör ve sorunsuz kullanıyorlar.

• Krmblion kullanıcısına yanıt

İÇLERİNDE MSİ PARLAKLIK DEĞERİ OLARAK EN İYİSİ KAFAMI KURCALIYOR ODA

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.