Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: arda505 , arda505 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.700
Cevap
70
Favori
65.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlerdir 27 inç kavisli ekran bir monitör arıyorum. Onlarca model baktım aklım karmakarışık oldu. 15 bine kadar bütçe ayırdım. Allah rızası için anlayan biri bir öneride bulunsun 😀 Oyun ağırlıklı kullanacağım.

Şu ikisi nasıldır bilen var mı:

www.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" VG27WQ1B 1Ms 165Hz WQHD FreeSync DP HDMI Curved Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vg27wq1b-1ms-165hz-wqhd-freesync-dp-hdmi-curved-gaming-monitor.html

www.vatanbilgisayar.com
    Asus 27" Rog Strix XG27AQV 1ms 170Hz 2k Fast IPS Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-rog-strix-xg27aqv-1ms-170hz-2k-fast-ips-gaming-monitor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 29 Ocak 2024; 21:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla Oled monitörlerde yazılarda sıkıntı var sürekli bu tarz yorumlar gördüm. Ayrıca 4 - 5 saat İnternete gezinmek için Oled monitör almak ne kadar mantıklı emin değilim. Son olarak Oled organik bir materyal olduğu için bu tarz yoğun kullanımda zamanla ekranın solacağını unutmayın bir arıza çıkarmasa bile yani Oledlerde kullanıldıkça düşen parlaklık söz konusudur.

• Benim monitörler konusunda kafama takılan bir sorun var.

Ekranlar konusunda her zaman söylenen en iyi görüntü için içerik ve monitörün doğal çözünürlüğünün aynı olmasıdır. Şimdi biz 2k monitör alıyoruz. Fakat tükettiğimiz pekçok video, film şu bu 1080p oyunlar dışında. Bu açıdan 2k monitörde 1080p içerik tüketildiği de ekranda bir bulanıklık olduğu söyleniyor. 2k ekran kullanan arkadaslar 1080p içeriklere bu tarz sorunlar yasıyor mu merak ediyorum?

• Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam sürekli 4 5 saat internet gezintim olmuyor. Ama o zaman şu monitörü alayım diyeceğim bir ürün yok. Bir tane Asus keşfettim 80.000TL. OLED değilse miniled en mantıklısı geliyor şuan bana. O da ülkemizde neredeyse yok denecek kadar az. Öneriniz ne olur bu durumda ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eğer oyun oynayacaksanız , film - dizi - anime vb izleyecekseniz yani içerik tüketecekseniz günümüzde en iyi motitörler OLEDlerdir. Ne siyah başarımı konusunda sıkıntısı var ne ışık sızması ve parlama hiçbir sorunla boğuşmazsınız ve gayet iyi bir görüntü alırsınız.

Benim kafama takılan nokta bu monitörde yazı okuyacağım uzun süre nette takılabilirim demeniz oldu. Bildiğim kadarıyla Oled'lerde yazılarda bir sıkıntı var birde malum her ne kadar düzewlttik deseler bile saatlerce bir internet sitesinin açık durması yine bir risk. Sırf bundan bahsettiğiniz için uyarmak istedim.

Eğer böyle bir senaryonuz varsa malesef OLED kalitesinden fedekarlık edip dediğiniz gibi miniled seviyesine ineceksiniz. Mini-led her ne kadar normal led monitörlerden daha iyi olsa bile aslında yarı yolda olan bir teknoloji. Oled'in asıl rakibi micrıo led paneller olacak fakat onların gelmesine de daha var.

Seçimi siz yapacaksınız. Ben nette gezinmemi sınırlarım , dikkat ederim diyorsanız OLed tek seçenek premium seviyede, fakat başım ağrımasın diyorsanız malesef eski teknolojiye veya bahsettiğiniz gibi daha tam olmasa da şu an Oled dışındaki en iyi alternatif olan Mini Led bir monitör alacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ocak 2024; 20:59:50 >

• Hocam böyle bir monitör olunca birşeyler izlemeyi belki artırabilirim şuan hiç yapmıyorum ama böyle bir monitör de keyif verebilir emin değilim.

Nette gezinme dediğim olayda şöyle, mesela şuanda monitör araştırıyorum reddit, yabancı forumlar, Türkçe forumlar okuyup araştırıyorum. Alışveriş sitelerinde gezinip o işlerimi hallediyorum. Bu gibi işlerden bahsediyorum işin aslı sürekli olan bir durum değil ama bu işlerimi de bu bilgisayardan hallediyorum bazen yoğun olabiliyor bu durum. Tabiki bir OLED monitör alırsam bunlara bir tık daha dikkat etmem gerekebilir.

Ama şu var ben başından beri miniled düşünüyorum. En azından eski teknoloji ile yeni teknoloji arası bir yere konumluyorum.

Lakin Neo g8 veya g7 modeline bir türlü içim ısınmıyor. Asusun çok isime sinen bir modeli var, sanırım en çok okuduğum şikayet, fan sesi. O model de pg32uqxr, bu da sadece qp bilişimde var ve 77.000 TL. OLED daha uyguna gelebilir yani 😅 ama yine Amazon’a falan gelirse düşünürüm bu modelde stok sıkıntısı var. Yoksa iyi monitör baya.

Ayrıca ben monitör alımını iade konusunda sıkıntı yaşamayacağım Amazon vatan gibi yerden almayı istiyorum. Bu tür firmalar biraz sıkıntı çıkarabiliyor. Hatta direkt qp bilişim kendi söylüyor. 5 ölü piksele kadar yardımcı olamayız. E 1 ölü pikselde sıkıntı yoksa cayma hakkımı kullanıp iade etmek istiyorsam diyorum ölü piksel olduğu için öyle iade edemezsiniz diyor :)

Yani geriye monitör kalmadı zaten. Miniled Türkiye’ye çok gelmiyor. İps miniledler kontrast olarak da iyileşiyor. Miniledsiz ıps monitöre göre siyahları da çok daha iyi. Yoksa önceliğim miniled olur.

Ya da gidip miniledsiz Asus xg32uq, dell G3223Q, modelleri var onları tercih edeceğim diyorum sonra onları alana kadar Neo g8 Neo g7 alırım daha iyi diyorum. Bir türlü işin içinden çıkamadık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 30 Ocak 2024; 21:40:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Benim monitörler konusunda kafama takılan bir sorun var.

Ekranlar konusunda her zaman söylenen en iyi görüntü için içerik ve monitörün doğal çözünürlüğünün aynı olmasıdır. Şimdi biz 2k monitör alıyoruz. Fakat tükettiğimiz pekçok video, film şu bu 1080p oyunlar dışında. Bu açıdan 2k monitörde 1080p içerik tüketildiği de ekranda bir bulanıklık olduğu söyleniyor. 2k ekran kullanan arkadaslar 1080p içeriklere bu tarz sorunlar yasıyor mu merak ediyorum?
    Native 2 k gibi olmaz. Bulanıklık olur.

• Yaklaşık 2 yıldır Dell S2721DGFA kullanıyorum, çok da memnunum ama 4k monitöre geçme ihtiyacı hissediyorum. Yazılımcıyım, günün 8 saati yazı okumakla geçiyor. Geri kalan zamanlarda oyun ve film için kullanıyorum. Bakındım ama bütün isteklerimi karşılayacak monitör bulamadım

- IPS veya VA (OLED lerdeki burn-in ve text clarityde kötü performans vermesi nedeniyle pek istemiyorum)

- 4k 144hz+

- Type-C Power Delivery (45w+)

- 31 inc+

- MiniLED veya FALD

@bjkyener

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt

Benimle aynı duyguları yaşıyorsunuz üstad :)

Çok bir seçenek yok,

ya samsung neo g8-neo g7 ya da asus pg32uqxr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 31 Ocak 2024; 14:10:1 >

2024 de çıkacak olan modellere bakmak lazım hocam. Ben şunu gördüm mesela, bizim ihtiyaçlara uyuyor.

PREDATOR X34 MINILED | Curved MINILED Gaming Monitor | Predator | Acer United States

tftcentral
    Acer Predator X34 V3 Announced with 34" Ultrawide Panel, 180Hz and Mini LED Backlight - TFTCentral
    https://tftcentral.co.uk/news/acer-predator-x34-v3-announced-with-34-ultrawide-panel-180hz-and-mini-led-backlight

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt

Hocam bu genişler benim çok hoşuma gitmiyor. UWQHD olarak geçiyor bunlar. UHD değil. Yani geniş 2k monitör gibi.

• Merhaba arkadaşlar,

LG Ultragear 32gr93u-B 31.5” 144hz 1ms Ips  monitör hakkında fikirleriniz nelerdir? Xbox Series X, PS5 ve Mac mini ile beraber kullanım sağlayacağım. Oyun, film ve günlük kullanım için fikilerinizi ve alternatif önerilerinizi merak ediyorum. Teknosa da güncel fiyatı 24.000 TL şu anda.

Ben de aynı şekilde 32" alabileceğim en iyi monitörü arıyorum. 2024 modellerini bekliyorum. Eğer yeni çıkan/gelen bir seri olursa, haber verirseniz sevinirim.

• Gyepesto kullanıcısına yanıt

Valla hocam ben oldukça kararsızım. Olursa buradan mutlaka yazıyor olurum. Sizde yazın lütfen önce görürseniz.

Şuan alınabilecek en iyi monitör pg32uqxr o da 3 monitör parası, gidip neo g7 alırım onu alana kadar diyorum. Asusun normal eski tip edge led. o bile 47bin. Nasıl yapacağız bakalım.

• bugün n11 den monitör geldi ama beğenmedim iade şansım varmı ?

• Merhaba arkadaşlar,

ViewSonic 32 inç iki, üç model arasında kaldım. IPS 2K, VA 2K ve VA 4K ürünler. Açıkcası özellikle oyunlarda renklerin doğal olması, görüntünün net ve perdesiz olması benim için önemli. Bu noktada IPS öne çıkıyor. Ama konunun ilk mesajında yazılana göre de göz yormaması açısından VA öneriliyor. Kıyas videolarına baktığımda VA'da renkler kötü değil ama sanki yeşil bi perde var gibi IPS'e göre. Bu durum videolardaki monitör ayarından mıdır yoksa tüm VA'larda böyle mi?

İkinci sorum black smearing olarak geçen olay tüm VA'larda var mı? Epey rahatsız edici duruyor özellikle oyunlarda hiç iyi olmayacaktır.

Bu arada RTX 3060'lı laptop kullanıyorum. Büyük oyunları 4K oynamam imkansız, o açıdan da 2K yeterli olur gibi geliyor. Yukarıdaki durumları göz önüne alarak IPS mi önerirsiniz VA mı? Bütçeme uygun olarak 2.el ViewSonic'lere bakıyorum. Bir de dahili hoperlör olmasını istediğim için. LG, Samsung vs markalarda hoperlör olana denk gelmedim hiç.

youtube
    *Video Sponsor: Check out the Awesome BeQuiet Silent Wing 4s here (Affiliate link): https://amzn.to/3xqYn5cAfter spending some time living with VA based gami...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=jdP4pw3Vaus

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Peki 32 inç en uygun fiyatlı alınabilir ne önerirsin hocam? IPS yerine VA alsam doğal renk konusunda pişman olur muyum? Bir de 2.videoda incelediği cihazların hepsi eski panel mi? Hepsinde de black smearingden şikayet etmiş.

• Geçtiğimiz hafta 4070Ti kartlı sistem topladım ve monitör almayı düşünüyorum. Dizi, film ve oyun için kullanacağım. FPS odaklı oyuncu değilim dönemsel olarak R6,CS:GO ve BF1 gibi oyunlara sarıyorum, görselliğin ön planda olduğu hikayeli oyunlar oynuyorum genelde. Bütçe olarak 15'lere hatta 20'lere çıktım derken bu fiyatlarda bile her modelin kendine has bir dezavantajı olduğunu gördüm o yüzden gerekirse 30.000Tl'ye bile çıkıp neredeyse sorunsuz arkaya baktırmayacak bir model düşünebilirim ki bu zor gibi ufakta olsa sorun olacaktır muhtemelen tabi bu fiyata çıkarsam hemen alamayacağım bekleyeceğim. Şu anda AOC i2269VWM 1080p 60Hz kullanıyorum.

-2K çözünürlükte monitör düşünüyorum bu kartın ideal çözünürlüğü bu boyut 27" zaten standart bir boyut ama farklı bir boyutu da düşünebilirim zaten nadiren bu boyutun dışına çıkıyor modeller.

-Kavisli modellere bakmıyorum hoşuma gitmiyor.

-Yine standart olarak 144Hz oluyor bu modellerde yenileme hızı şartım asla yok zaten FPS odaklı olmadığım için 60Hz'ten 144Hz'lere geçmek bile bana fark ettirecektir :D

-RTings sitesinden bakıyorum sürekli incelemelere bu sebeple Local dimming,Contrast,renk gamutları,siyah ve beyaz doğrusallıkları gibi özelliklere bakıyorum genelde. -Özellikle hikayeli oyunlar oynamak istediğim için bunlar ilgimi çekiyor örneğin RDR2'de 2K-Ultra ayarlarda görsel şölen olması hoşuma gider. Özellikle bazı modellerin siyahı güzel yansıtamaması hoşuma gitmiyor karanlık temalı oyunlarda siyahı iyi yansıtsın isterim.

-HDR performansı da ne derece önemlidir çok çözemedim ama özellikle bu sene PS5'e geçtiğimde önem kazanacaktır ya da öneriye göre şunu da düşünebilirim monitörü PS5 için hiç düşünmem PS5 için direkt TV düşünürüm (Şu anda PS4 Pro kullanıyorum monitörümde).Ghosting, black smearing,blooming vesaire olmayan gözümün arkada kalmayacağı parayı bas geç denebilecek premium ürünlere bakmaya çalışıyorum fakat monitör için bu tabir sanırım doğru değil yine de aşırı sırıtmayacak seviyede olursa güzel olur.

- G-Sync konusunda takılı kaldım "şart değil olursa daha iyi olur fakat aşırı fark ettirmiyor diyorlar" ama bu parayada bu karta olsun isterim açıkçası.

Youtube vs Rting'teki puan ve yorumlara göre şu seçenekleri beğendim fiyatı belli yere kadar esnek tuttum nasıl bir yol izleyebilirim bilemediğim için...

G-Sync Nvidia destekli modeller;

rtıngs.com
    ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM Review
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/rog-swift-oled-pg27aqdm

G-Sync desteği olmayan modeller;

rtings.com
    Acer Predator XB273U GXbmiipruzx Review
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/predator-xb273u-gxbmiipruzx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebdt -- 4 Şubat 2024; 22:51:56 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.